IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages V  « < 21 22 23 24 25 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru felul doi, Retete care nu ingrasa
kalua
post Jul 10 2007, 10:20 AM
Post #221





Musafir






Vinete cu spanac si parmezan pe ele:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/vinete.jpg)

Se prajesc (nu prea tare) vinetele taiate felii in cuptor. Separat se amesteca spanac fiert, taiat, cu ou, ceapa, usturoi si parmezan ras (se poate folosi si alt fel de branza, mie tare-mi place Grana Padano), condimente. Se mai da o data la cuptor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 14 2007, 10:17 PM
Post #222





Musafir






Salata asiatica de conopida cu naut

150 g naut
1 conopida descompusa in buchetele
1 lamaie netratata chimic
4 cepe verzi
1 lingura ghimbir ras
2 catei usturoi dati pe razatoare
sare, piper
inca 1 lamaie netratata chimic
6 linguri ulei de masline
1 legatura coriandru verde tocat mic
garam masala (facultativ)

Se fierbe nautul. Se fierbe si conopida in apa in care s-a pus sare si prima lamaie taiata felii. Cand e gata se strecoara.
Sedace o vinegreta din ghimbir, usturoi, sucul de la a doua lamaie, coaja rasa de la lamaie, sare, piper si ulei. Se amesteca bine in bolul in care facem salata, se adauga ceapa verde taiata in felii fine, apoi nautul si conopida, la sfarsit jumatate din coriandrul verde. Seamesteca si se lasa sa traga macar 15 minute. Se presara restul de coriandru si niste garam masala pe deasupra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia_electra
post Jul 14 2007, 10:25 PM
Post #223


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,059
Joined: 10-December 05
From: Tara Minunilor
Member No.: 80



Karina, si cum recunoastem lamaile (sau produsele, in general) netratate chimic (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ? Ar fi foarte bine daca le-am putea evita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 14 2007, 10:28 PM
Post #224





Musafir






De obicei scrie pe eticheta (daca-s la traistuta de-aia cu gaurele) sau pe eticheta unde scrie pretul. E voie de folosit doar coaja de lamaie netratata chimic, in toate celea, pentru ca substantele respective sunt daunatoare sanatatii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia_electra
post Jul 14 2007, 10:32 PM
Post #225


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,059
Joined: 10-December 05
From: Tara Minunilor
Member No.: 80



Aoleu bine ca mi-ai spus, ca tocmai ce ma lovise harnicia si ma apucasem sa razuiesc coaja de la cateva lamai pentru a o folosi la prajituri cand oi avea nevoie. Sunt sigura ca nu erau tocmai dintre cele nevinovate, deci arunc tot. Multumesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 25 2007, 11:01 AM
Post #226





Musafir






Dovlecei cu salam a la italiana

nu e cine stie ce mancarea asta, dar nu e multa treaba la ea si merge si la gust

vreo 30 rondele subtiri de salam uscat cu diametru mai mare (subtiri, dar nu sa citim ziarul prin ele). Daca gasiti numai salam mai ingust, puneti mai multe felii
1 kg dovlecei
usturoi
piper
plante italienesti sau numai cimbru, rozmarin, oregano, maghiran
5 oua
200 - 300 ml smantana subtire sau frisca lichida neindulcita
400 g mozarella

Rondelele de salam se prajesc (nu chiar crocante) intr-o tigaie mare si inalta. Dovleceii se taie felii sau bastonase, cum vreti voi, se adauga in tigaie, se mai amesteca din cand in cand. Se adauga usturoiul tocat mic si se pipereaza bine.
Se pune toata tarasenia intr-o forma termorezistenta. Ouale se bat cu smantana, se pun si plantele si se toarna totul peste dovlecii cu salam. Mozarella se taie felii care se pun pe deasupra mancarii. Se da la cuptorul preincalzit, la vreo 200°C cam 30 minute.
E frumos daca ornati farfuria cu niste frunze proaspete de busuioc sau cu o ramurica de rozmarin sau maghiran.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/zuc_tava.jpg)
Cu ceva salata de rosii si, pentru nemontignaci, cu ciabatta (frunzuta a doua de busuioc fusese deja ingurgitata):
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/zuc_farf.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Jul 25 2007, 11:47 AM
Post #227


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Kalua, arata senzational! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Domnului meu nu cred ca i-ar placea cu salam. Oare cu ce pot sa-l inlocuiesc?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 25 2007, 12:47 PM
Post #228





Musafir






Hai bre ca arata ca orice mancare gratinata cu mozarella.
hm...cu prosciutto crudo? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ala80
post Jul 25 2007, 12:56 PM
Post #229


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) exact la prosciutto ma gandeam si eu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 30 2007, 12:24 PM
Post #230





Musafir






Chiftele bandajate

Nu e nu stiu ce chestie deosebita, numai un alt fel de a prezenta chiftelele.

Deci faceti compozitia de chiftele din carne tocata (daca se poate din carne slaba de vita), ceapa, usturoi, patrunjel,chili, sare, piper, ou. Prajiti usor si niste seminte de pin intr-o tigaie fara grasime si incorporati-le in amestecatura. Ale mele erau rancede, cu toate ca erau proaspete, am pus foite de migdale in loc de.
Faceti bile din compozitie si le puneti pe-o felie de prosciutto crudo. Peste bile puneti o frunza de salvie. (Eu am uitat sa cumpar proaspata si a trebuit sa folosesc uscata).
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/bilecarne.jpg)
Infasurati sunca in jurul bilei de carne. Bila se aplatizeaza astfel incat sa umple felia de sunca.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/invelite.jpg)
Se prajesc la fo mic spre mediu, intorcandu-le de vreo 3-4 ori.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/intigaie.jpg)
Eu am facut un sos de vin de Porto cu smantana (numai vin, smantana si frunze de salvie in el, fiert pana se ingroasa cat de cat). Mai bun ar fi fost dac-as fi pus niste boabe de piper in el (de-alea la borcan).
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/farfuriedunkel.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/farfuriehell.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

38 Pages V  « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicStart new topic
5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 07:09 AM