![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#221
|
Musafir ![]() |
Vinete cu spanac si parmezan pe ele:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/vinete.jpg) Se prajesc (nu prea tare) vinetele taiate felii in cuptor. Separat se amesteca spanac fiert, taiat, cu ou, ceapa, usturoi si parmezan ras (se poate folosi si alt fel de branza, mie tare-mi place Grana Padano), condimente. Se mai da o data la cuptor. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#222
|
Musafir ![]() |
Salata asiatica de conopida cu naut
150 g naut 1 conopida descompusa in buchetele 1 lamaie netratata chimic 4 cepe verzi 1 lingura ghimbir ras 2 catei usturoi dati pe razatoare sare, piper inca 1 lamaie netratata chimic 6 linguri ulei de masline 1 legatura coriandru verde tocat mic garam masala (facultativ) Se fierbe nautul. Se fierbe si conopida in apa in care s-a pus sare si prima lamaie taiata felii. Cand e gata se strecoara. Sedace o vinegreta din ghimbir, usturoi, sucul de la a doua lamaie, coaja rasa de la lamaie, sare, piper si ulei. Se amesteca bine in bolul in care facem salata, se adauga ceapa verde taiata in felii fine, apoi nautul si conopida, la sfarsit jumatate din coriandrul verde. Seamesteca si se lasa sa traga macar 15 minute. Se presara restul de coriandru si niste garam masala pe deasupra. |
|
|
![]()
Post
#223
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Karina, si cum recunoastem lamaile (sau produsele, in general) netratate chimic (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ? Ar fi foarte bine daca le-am putea evita.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#224
|
Musafir ![]() |
De obicei scrie pe eticheta (daca-s la traistuta de-aia cu gaurele) sau pe eticheta unde scrie pretul. E voie de folosit doar coaja de lamaie netratata chimic, in toate celea, pentru ca substantele respective sunt daunatoare sanatatii.
|
|
|
![]()
Post
#225
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Aoleu bine ca mi-ai spus, ca tocmai ce ma lovise harnicia si ma apucasem sa razuiesc coaja de la cateva lamai pentru a o folosi la prajituri cand oi avea nevoie. Sunt sigura ca nu erau tocmai dintre cele nevinovate, deci arunc tot. Multumesc (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) !
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#226
|
Musafir ![]() |
Dovlecei cu salam a la italiana
nu e cine stie ce mancarea asta, dar nu e multa treaba la ea si merge si la gust vreo 30 rondele subtiri de salam uscat cu diametru mai mare (subtiri, dar nu sa citim ziarul prin ele). Daca gasiti numai salam mai ingust, puneti mai multe felii 1 kg dovlecei usturoi piper plante italienesti sau numai cimbru, rozmarin, oregano, maghiran 5 oua 200 - 300 ml smantana subtire sau frisca lichida neindulcita 400 g mozarella Rondelele de salam se prajesc (nu chiar crocante) intr-o tigaie mare si inalta. Dovleceii se taie felii sau bastonase, cum vreti voi, se adauga in tigaie, se mai amesteca din cand in cand. Se adauga usturoiul tocat mic si se pipereaza bine. Se pune toata tarasenia intr-o forma termorezistenta. Ouale se bat cu smantana, se pun si plantele si se toarna totul peste dovlecii cu salam. Mozarella se taie felii care se pun pe deasupra mancarii. Se da la cuptorul preincalzit, la vreo 200°C cam 30 minute. E frumos daca ornati farfuria cu niste frunze proaspete de busuioc sau cu o ramurica de rozmarin sau maghiran. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/zuc_tava.jpg) Cu ceva salata de rosii si, pentru nemontignaci, cu ciabatta (frunzuta a doua de busuioc fusese deja ingurgitata): (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/zuc_farf.jpg) |
|
|
![]()
Post
#227
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Kalua, arata senzational! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Domnului meu nu cred ca i-ar placea cu salam. Oare cu ce pot sa-l inlocuiesc? |
|
|
kalua |
![]()
Post
#228
|
Musafir ![]() |
Hai bre ca arata ca orice mancare gratinata cu mozarella.
hm...cu prosciutto crudo? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#229
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) exact la prosciutto ma gandeam si eu!
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#230
|
Musafir ![]() |
Chiftele bandajate
Nu e nu stiu ce chestie deosebita, numai un alt fel de a prezenta chiftelele. Deci faceti compozitia de chiftele din carne tocata (daca se poate din carne slaba de vita), ceapa, usturoi, patrunjel,chili, sare, piper, ou. Prajiti usor si niste seminte de pin intr-o tigaie fara grasime si incorporati-le in amestecatura. Ale mele erau rancede, cu toate ca erau proaspete, am pus foite de migdale in loc de. Faceti bile din compozitie si le puneti pe-o felie de prosciutto crudo. Peste bile puneti o frunza de salvie. (Eu am uitat sa cumpar proaspata si a trebuit sa folosesc uscata). (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/bilecarne.jpg) Infasurati sunca in jurul bilei de carne. Bila se aplatizeaza astfel incat sa umple felia de sunca. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/invelite.jpg) Se prajesc la fo mic spre mediu, intorcandu-le de vreo 3-4 ori. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/intigaie.jpg) Eu am facut un sos de vin de Porto cu smantana (numai vin, smantana si frunze de salvie in el, fiert pana se ingroasa cat de cat). Mai bun ar fi fost dac-as fi pus niste boabe de piper in el (de-alea la borcan). (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/farfuriedunkel.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/farfuriehell.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 07:09 AM |
|