IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

38 Pages V  « < 31 32 33 34 35 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac pentru felul doi, Retete care nu ingrasa
Teocris
post Jan 28 2009, 08:45 AM
Post #321


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Daaaaaaaaa!
Ar trebui sa scrie o carte, ca tare bine gateste (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Unde mai pui ca sunt si pentru dieta. Nici n-ai zice!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Jan 28 2009, 09:51 AM
Post #322





Musafir






Multumesc!
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 7 2009, 01:37 PM
Post #323





Musafir






Saltimbocca alla romana
a la kalua

3 bucati de carne de vitel pentru snitel, taiate subtire
3 felii de sunca de Parma
6 frunze proaspete de salvie
cativa stropi de ulei
2 linguri unt pentru prajit
100ml vin alb sec
1 lingura smantana groasa sau o dusca de frisca lichida neindulcita
piper

Pe fiecare bucata de carne se pune o felie de sunca. Frunzele de salvie se fixeaza de sunca si carne cu scobitori. Se infierbanta foarte putin ulei intr-o tigaie, se pune putin unt (restul de unt de prajit il tot pun pe parcurs) si se prajeste carnea vreo 3 minute pe fiecare parte. Se pun bucatile de carne cu sunca in sus, se stinge sosul cu vinul, se pipereaza. La sfarsit pun putina smantana in sos.
Sare nu mai pun pentru ca sunca e sarata.
Important: carnea si sunca sa fie de calitate buna!
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1103.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Feb 7 2009, 02:15 PM
Post #324





Musafir






Kalua, salivez de dimineata. Pare simplu de facut, ma gandeam ca e tare complicat, dupa nume. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Am sa incerc si eu sa fac reteta. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 7 2009, 02:26 PM
Post #325





Musafir






Pesca, e tare usor de facut si merge si repede tare, mai mult timp ia garnitura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Feb 8 2009, 06:22 PM
Post #326





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Si eu am facut Saltimbocca cu ceva vreme in urma, ghidata de amicul italian, dar nu arata asa apetisant ca al lui Kalua. Recunosc, al ei imi excita toata suculetele gastrice! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Dar, sa revenim la oile noastre...
Azi am facut rulouri de peste care mi-au placut ffffffffffffff mult si am intrat aici sa va impartasesc reteta:

Rulouri de merluciu, umplute cu ciuperci

Ingrediente pt 3 persoane:

3 file de merluciu (cca 300g)
1 cutie mica de ciuperci taiate (120g)
1 ceapa
patrunjel proaspat tocat
100 g cascaval ras
sare
piper
ulei
2 oua
faina de soia
scobitori (cate 2buc/ fiecare rulou)

Mod de preparare:

- se toaca ceapa cubulete mici si se pune intr-o craticioara la prajit, impreuna cu 1 lingura ulei, ciupercile, un varf sare, 1 varf piper negru
- se innabusa bine, pana cand se topeste ceapa si scade apa
- se adauga cascavalul ras, patrunjelul tocat si un varf de faina de soia, cat sa se formeze un amestec care nu curge
- fileul de peste se bate cu ciocanelul de snitele, astfel incat sa rezulte niste bucati de peste suficient de late si subtiri (cca 0,5cm grosime)
- se taie in doua bucati fiecare file
- se umple cu amestecul de mai sus
- se ruleaza, apoi se prind cu scobitori
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2540.jpg)
- se bat ouale cu putina sare si piper
- se tavalesc rulourile prin faina de soia, apoi se imerseaza in ouale batute, dupa care se pun la prajit in uleiul incins, pana cand capata o culoare aurie placuta
- se scot pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, pt a absorbi excesul de grasime
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2545.jpg)
- dupa ce se mai racesc putin, se scot scobitorile
- se servesc stropite din belsug cu zeama de lamaie proaspat taiata, garnitura de spanac, sau asparagus + vin alb sec
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2547.jpg)
Vin recomandat: alb sec, bine racit
Recomandarea mea: Auxerrois, Cotes de Remich, Luxembourg
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Vinuri/HPIM2483.jpg)
Pofta buna!

(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2549.jpg)

Spanac la cuptor, cu cascaval

Ingrediente:

- 1 cutie spanac (500g net), sau 1 kg spanac proaspat
- 100g cascaval ras
- 50g unt
- sare, piper
- 2 oua mici
- 150 ml lapte

Mod de preparare:

- se opareste spanacul, in apa cu sare
- se scurge bine de apa
- se toaca marunt
- se amesteca cu lapte, cascaval, sare, piper
- se bat ouale bine, amestecate cu sare si piper
- se toarna peste spanacul pus intr-o forma termorezistenta, apoi se mai presara putin cascaval si piper negru macinat
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2539.jpg)
- se introduce vasul in cuptorul incins la 180 C
- se tine cca 35 minute la cuptor, pana cand se rumeneste deasupra
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2543.jpg)
Pofta buna!

This post has been edited by dr_wise: Feb 8 2009, 05:57 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sylvia_31
post Feb 8 2009, 08:43 PM
Post #327


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,405
Joined: 20-December 06
Member No.: 868



Geniala idee, doctore, s-a salvat (IMG:style_emoticons/default/322.gif) , o incerc negresit mai ales ca tocmai ce-am cumparat file de pangasius, iar ciupercile m-asteptau deja in frigider.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3A
post Feb 8 2009, 08:48 PM
Post #328


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,116
Joined: 19-January 08
From: Toronto
Member No.: 3,077



Sarutmana, Doftorici (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Printat cu tot cu poza.

Acus ma apuc sa fac rulada cu varza de Bruxelles.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Feb 8 2009, 10:06 PM
Post #329





Musafir






Sylvia, ciupercile alea amestecate cu ceapa, piper si patrunjel dau o aroma de vis pestelui, nici nu zici ca-i peste! E delir!!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MarthaToma
post Feb 9 2009, 11:44 AM
Post #330


Dependent
***

Group: Tratabil
Posts: 162
Joined: 25-January 09
From: Iasi
Member No.: 5,733



In loc de faina de soia se poate folosi faina de naut? Nu gasesc neam faina de soia si nici la comanda nu mi-a venit? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

38 Pages V  « < 31 32 33 34 35 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 23rd September 2024 - 06:17 PM