![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#321
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Daaaaaaaaa!
Ar trebui sa scrie o carte, ca tare bine gateste (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Unde mai pui ca sunt si pentru dieta. Nici n-ai zice! |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#322
|
Musafir ![]() |
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#323
|
Musafir ![]() |
Saltimbocca alla romana
a la kalua 3 bucati de carne de vitel pentru snitel, taiate subtire 3 felii de sunca de Parma 6 frunze proaspete de salvie cativa stropi de ulei 2 linguri unt pentru prajit 100ml vin alb sec 1 lingura smantana groasa sau o dusca de frisca lichida neindulcita piper Pe fiecare bucata de carne se pune o felie de sunca. Frunzele de salvie se fixeaza de sunca si carne cu scobitori. Se infierbanta foarte putin ulei intr-o tigaie, se pune putin unt (restul de unt de prajit il tot pun pe parcurs) si se prajeste carnea vreo 3 minute pe fiecare parte. Se pun bucatile de carne cu sunca in sus, se stinge sosul cu vinul, se pipereaza. La sfarsit pun putina smantana in sos. Sare nu mai pun pentru ca sunca e sarata. Important: carnea si sunca sa fie de calitate buna! (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1103.jpg) |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#324
|
Musafir ![]() |
Kalua, salivez de dimineata. Pare simplu de facut, ma gandeam ca e tare complicat, dupa nume. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Am sa incerc si eu sa fac reteta. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#325
|
Musafir ![]() |
Pesca, e tare usor de facut si merge si repede tare, mai mult timp ia garnitura.
|
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#326
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Si eu am facut Saltimbocca cu ceva vreme in urma, ghidata de amicul italian, dar nu arata asa apetisant ca al lui Kalua. Recunosc, al ei imi excita toata suculetele gastrice! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Dar, sa revenim la oile noastre... Azi am facut rulouri de peste care mi-au placut ffffffffffffff mult si am intrat aici sa va impartasesc reteta: Rulouri de merluciu, umplute cu ciuperci Ingrediente pt 3 persoane: 3 file de merluciu (cca 300g) 1 cutie mica de ciuperci taiate (120g) 1 ceapa patrunjel proaspat tocat 100 g cascaval ras sare piper ulei 2 oua faina de soia scobitori (cate 2buc/ fiecare rulou) Mod de preparare: - se toaca ceapa cubulete mici si se pune intr-o craticioara la prajit, impreuna cu 1 lingura ulei, ciupercile, un varf sare, 1 varf piper negru - se innabusa bine, pana cand se topeste ceapa si scade apa - se adauga cascavalul ras, patrunjelul tocat si un varf de faina de soia, cat sa se formeze un amestec care nu curge - fileul de peste se bate cu ciocanelul de snitele, astfel incat sa rezulte niste bucati de peste suficient de late si subtiri (cca 0,5cm grosime) - se taie in doua bucati fiecare file - se umple cu amestecul de mai sus - se ruleaza, apoi se prind cu scobitori (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2540.jpg) - se bat ouale cu putina sare si piper - se tavalesc rulourile prin faina de soia, apoi se imerseaza in ouale batute, dupa care se pun la prajit in uleiul incins, pana cand capata o culoare aurie placuta - se scot pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie, pt a absorbi excesul de grasime (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2545.jpg) - dupa ce se mai racesc putin, se scot scobitorile - se servesc stropite din belsug cu zeama de lamaie proaspat taiata, garnitura de spanac, sau asparagus + vin alb sec (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2547.jpg) Vin recomandat: alb sec, bine racit Recomandarea mea: Auxerrois, Cotes de Remich, Luxembourg (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Vinuri/HPIM2483.jpg) Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2549.jpg) Spanac la cuptor, cu cascaval Ingrediente: - 1 cutie spanac (500g net), sau 1 kg spanac proaspat - 100g cascaval ras - 50g unt - sare, piper - 2 oua mici - 150 ml lapte Mod de preparare: - se opareste spanacul, in apa cu sare - se scurge bine de apa - se toaca marunt - se amesteca cu lapte, cascaval, sare, piper - se bat ouale bine, amestecate cu sare si piper - se toarna peste spanacul pus intr-o forma termorezistenta, apoi se mai presara putin cascaval si piper negru macinat (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2539.jpg) - se introduce vasul in cuptorul incins la 180 C - se tine cca 35 minute la cuptor, pana cand se rumeneste deasupra (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2543.jpg) Pofta buna! This post has been edited by dr_wise: Feb 8 2009, 05:57 PM |
|
|
![]()
Post
#327
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Geniala idee, doctore, s-a salvat (IMG:style_emoticons/default/322.gif) , o incerc negresit mai ales ca tocmai ce-am cumparat file de pangasius, iar ciupercile m-asteptau deja in frigider.
|
|
|
![]()
Post
#328
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Sarutmana, Doftorici (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Printat cu tot cu poza. Acus ma apuc sa fac rulada cu varza de Bruxelles. |
|
|
dr_wise |
![]()
Post
#329
|
Musafir ![]() |
Sylvia, ciupercile alea amestecate cu ceapa, piper si patrunjel dau o aroma de vis pestelui, nici nu zici ca-i peste! E delir!!! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#330
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 162 Joined: 25-January 09 From: Iasi Member No.: 5,733 ![]() |
In loc de faina de soia se poate folosi faina de naut? Nu gasesc neam faina de soia si nici la comanda nu mi-a venit? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 10:35 PM |
|