![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#71
|
Musafir ![]() |
Dulciuri de la escapada de la sfarsitul saptamanii
Bunatatea de prajitura cu ciocolata cu crocant in ea prezentata altfel (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0228.jpg) Plicticoasa prajitura cu fructe aranjata nitel (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0229.jpg) Cosuletele astea din aluat fraged erau tapisate cu ciocolata si umplute cu crema de vanilie (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0231.jpg) Prajitura cu crema, in aluat avea si bucati mai mari de nuci (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_0232.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#72
|
Musafir ![]() |
In Scotia
haggis, un fel de drob din organe de oaie, dar care are si faina sau fulgi de ovaz in el. Eu nu ma impac cu oaia pe masa, dar chiar mi-a placut. (IMG:http://blogs.menupages.com/sanfrancisco/haggis.jpg) Am mancat si black pudding (un fel de sangerete) de-a lor, ingurgitabil (IMG:http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/07_01/blackpuddingDM_228x304.jpg) Si stovies, un fel de tocanita de cartofi cu carne tocata. |
|
|
![]()
Post
#74
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 347 Joined: 5-December 08 From: Highway to Hell Member No.: 5,474 ![]() |
In Varsovia am mancat la un restaurant pateu cu dulceata de ceapa rosie si salata de branza de vaca cu miere din floare de lamai, alune prajite, salata iceberg si dressing. Cand mi s-a spus ce o sa mananc am zic ca o sa fie un chin, dar de unde...nu ma mai opream din mancat. Iar la final, am incheiat apoteotic cu o prajitura Dacquoise
Din pacate nu am poze. |
|
|
![]()
Post
#75
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hihi (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) pt dedicatie
deci eu nu ma omor dupa macarons, sint okay si tare dragute, le urasc pt ca nu-mi ies ca-n poza si pana nu reusesc nu ma las! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ia uite albina ce piscatura are! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cu stridiile am avut o experienta neplacuta si nu stiu daca ma mai incumet prea curand |
|
|
kalua |
![]()
Post
#76
|
Musafir ![]() |
Tarta Tatin, fiica-mea a mancat prima data si a fost tare deceptionata
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_1380.jpg) Piramida 3 chocolat (parca asa se chema), o nebunie (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_1360.jpg) Noir de noir, excelenta si asta, trebuie sa caut o reteta si s-o incerc si eu (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_1382.jpg) |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#77
|
Musafir ![]() |
Am mancat la Praga urmatoarele:
tort Medovnik - foarte bun - am vazut ca e si reteta pusa de Kalua pe aici (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) gulas servit in chifla de paine - a fost extrem de sarat, cred ca am avut eu ghinion, nu imi imaginez ca asa trebuia sa fie. rata la cuptor cu varza rosie - o bunatate, combinatie excelenta - cu galuste de paine si cartofi care nu m-au impresionat. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#78
|
Musafir ![]() |
Idee de prezentat prajiturici
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1911.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1913.jpg) Eu nu-s deloc cu supele, dar asta m-a dat pe spate, e de sparanghel. V-am mai spus, pare-mi-se, ca fac astia niste supe-spuma de sta matza-n coada. Si am stat aseara de vorba cu un tip care mi-a explicat cum ca supele-crema sunt old-fashioned, cele spuma le-au inlocuit, nu mai au voie sa fie groase. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1946.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#79
|
Musafir ![]() |
Mie nu-mi place bucataria spaniola, cea continentala, sunt de parere ca bucatarii nu-s in stare sa manuiasca nici macar sarea, ce sa mai vorbim de alte condimente sau plante, ceea ce are ca urmare o mancare fada. Dulciuri, inafara de crema catalana, n-au cine stie ce asa ca... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Cu toate astea am mancat pe Teneriffe ex-ce-lent! N-am apucat sa fac nici macar o poza, din pacate. Dintre specialitatile canare am mancat iepure (avea un gust subtil de vin), puchero (un fel de tocanita cu tot felul de carnuri si chorizo, toate taiate mic, naut si alte legume care se pun in supa), papas arrugadas (cartofi mici, fierti in coaja in apa bine sarata pana devin usor albiciosi) cu mojo verde si rojo (sos verde si rosu), peste spada, un spanac atat de bun cum n-am mai mancat niciodata, inca niste pesti pe care nu mai stiu cum ii cheama (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Dulciurile nu m-au dat pe spate nici aici, dar erau ok: frangollo, o chestie care arata ca o budinca de vanilie, dar e facuta din porumb si lapte, orez cu lapte usor condimentat, banane cu crema de zahar ars pe deasupra. Si pe acolo se poarta tare colorantii artificiali, nu inteleg de ce, le plac probabil culorile tari. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#80
|
Musafir ![]() |
Bucataria arabeasca, una pe care o apreciez la adevarata ei valoare. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Cea de la Hiltonul din Luxor urmeaza imediat dupa cea a restaurantului arab din Burj al Arab, Dubai (dintre cele incercate de mine, si zau ca-s nenumarate). In restaurantul asta din Luxor am mancat cele mai bune falafel ever, de ex. Fiind foarte putini oaspeti am avut ocazia, in limitele englezei vorbite de bucatarul sef, sa stau de vorba cu acesta, dar n-a scapat nicio reteta. Mi-a zis doar ca falafele bune nu se fac din naut, m-a invatat ce se pune pe foul medammas (chimion in cruce, chili, sare pentru ca cele adevarate sunt intotdeauna preparate fara sare, ulei de masline si suc de lamaie, astea fiind basic-urile pe pasta aia de fasole). Nu va spun cum prepara omleta, arunca ingredientele (inafara de oua) de pe la un metru distanta in tigaie. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Deci, chestii de la micul dejun (n-am apucat sa le pozez pe toate) Foul (chestia bandajata fiind o jumatate de lamaie mica-mica) cu tahina si falafel (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2681.jpg) Sectiune falafel (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2673.jpg) O paine de-a lor (ceva intre paine si aluat frantuzesc, calda, o nebunie) cu branza lor specifica (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2685.jpg) In prim plan niste carne de vita conservata prin uscare, buna tare (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2667.jpg) Un fel de cozonac nu prea dulce, bucatarul mi-a zis ca asta e toastul facut de ei. Era in jumatate cu unt, o bunatate! (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2674.jpg) Halva, asa buna n-am mai mancat pana acum. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2676.jpg) Pancakes (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2677.jpg) Fructe, pepenele galben (ma rog, verde) din spate era din cale-afara de aromat. Din productie locala. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2666.jpg) Dulciurile de la micul dejun incredibil de bune si toate facute de ei. Asa danish pastry pufoase ca acolo n-au mai pomenit papilele noastre gustative, niste prajiturici fara crema de nu te mai puteai opri din mancat, oricat erai de satul (chiar am zis amandoi ca bine ca n-am stat acolo vreo doua saptamani, am fi ajuns acasa prin rostogolire probabil (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) Dupa-amiaza ni se aducea in camera un mizilic (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2897.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_2900.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 02:46 PM |
|