IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Banii- Unitatea de masura a tuturor lucrurilor?, Intrebare- intrebatoare....
fortelady
post Jun 30 2006, 10:50 AM
Post #11

Musafir

(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) angel, in romania de azi e extrem de greu sa faci bani (sau ma rog, sa ai o situatie mai mult decat decenta) si sa respecti si preceptele bibliei. automat esti constrans sa faci compromisuri si din cand in cand sa calci peste orgolii, sa dai in altii (ca sa nu dea ei in tine) samd. nobletea spiritului nu are nimic de-a face cu raportu' pe care-l faci la superiorul direct ca sa urci in ierarhie in locul lui sau cu spaga pe care o dai cand ai de "prins" un proiect important ca sa afli ce are de gand competitorul sa faca si sa propui ceva mai fain decat el
Go to the top of the page

+Quote Post
tits_herbert
post Jun 30 2006, 11:00 AM
Post #12

---

Group: Membru de Onoare
Member No.: 28

Aia care au zis ca:
"Banii nu aduc fericirea" si "banul e ochiul Dracului" vroiau sa ii pastreze pe toti pentru ei, ca lumea e sensibila la citate spirituale.

Oamenilor de calitate li se dau bani (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
angeldust
post Jun 30 2006, 11:03 AM
Post #13

Musafir

QUOTE(fortelady @ Jun 30 2006, 11:50 AM) *
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) angel, in romania de azi e extrem de greu sa faci bani (sau ma rog, sa ai o situatie mai mult decat decenta) si sa respecti si preceptele bibliei.

Eh, ba se poate....dc ii primesti de la mami si de la tati (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) In felul asta ai si bani si iti pastrezi si nobletea spiritului. Just kidding, nu dati cu pietre (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
Leea
post Jun 30 2006, 11:18 AM
Post #14

Incurabil

Group: Obsedat
Member No.: 352

Eu stiu una si buna: din momentul in care esti platit ca sa faci o treaba, ce-o fi aia, banii se interpun intre bunele tale intentii si rezultat. N-ai cum sa scapi de chestia asta... Vrei-nu vrei, cand primesti bani/beneficii pentru o treaba pe care o faci te prostituezi moraliceste, constient sau ba. Fapt e ca nu poti ignora:
1. dorinta ta de a trai cat mai bine cu putinta, deci de a primi cat mai mult
2. interesul celui care te plateste, de obicei reflectat direct de suma pe care ti-o ofera
3. obligatia (culmea, morala!) ca prin ceea ce faci ca sa fii platit sa armonizezi interesul platitorului cu nevoile tale, adica ale platitului, adica sa oferi ce se asteapta de la tine pentru o plata cat mai substantiala cu putinta. Ceea ce inseamna prostitutie in toata legea (cum doreste clientul...)

+Quote Post
fortelady
post Jun 30 2006, 12:02 PM
Post #15

Musafir

bun leea. si daca nu "esti platit"? adica faci afaceri pe cont propriu? cazul meu, al dianei, al lui Dore, al lui ham.... si presupun ca mai sunt si altii pe aici. cand depind altii de tine sa platesti facturi, salarii, furnizori...

+Quote Post
tits_herbert
post Jun 30 2006, 12:05 PM
Post #16

---

Group: Membru de Onoare
Member No.: 28

daca nu esti platit inseamna ca "faci bani"?

+Quote Post
ham
post Jun 30 2006, 09:57 PM
Post #17

Cavaler eLady.ro

Group: Obsedat
From: Jalea Vaii
Member No.: 398

QUOTE(Diana @ May 24 2006, 02:32 AM) *
...Intrebarea este: ne ajuta banii sa fim mai buni, ne fac mai "oameni", sau ne inrobesc si ne dezumanizeaza?

banii sunt o unealta, cu care potzi fi facut sa (itzi) incalci morala, si cu cat suma este mai mare, cu atat morala devine mai greu de urmat, iar compromisurile sunt mai mari

banii sunt o unealta cu care potzi manipula pe oricine, fiecare avem suma pt. care ne vindem

banii sunt o unealta cu care potzi face (sau potzi comvinge pe altzii sa faca) bine

daca invetzi ca lista necesitatzilor creste natural odata cu veniturile tale si reusesti sa opresti aceasta cursa in care nu potzi fi castigator (daca n-o opresti, la analiza finala constatzi ca in afara de a aduna nu ai prea apucat sa te alegi cu mai nimic din viatza care a trecut pe langa tine), potzi fi fericit si potzi ajuta pe cei ce sunt in nevoie, treaba care, in final, ajuta la acea fericire

daca banii din unealta, ajung scop, potzi spune fara sa gresesti ca te-ai vandut diavolului-ban, ca ai devenit neom

+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 01:39 AM