![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#111
|
|
Doar eu.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,133 Joined: 19-December 05 From: Peste tot.. Member No.: 120 ![]() |
Di zi-mi si mie te rog, ca nu am vazut mai sus, sau nu m-am uitat io foarte atent, la saganaki ce condimente mai pui..adica sare...dar mai merge si altceva?
|
|
|
![]()
Post
#112
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Feta e destul de sarata, asa ca ai grija la cata sare pui. In rest, din ce vad pe retete, oregano +/- patrunjel.
|
|
|
![]()
Post
#113
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nope. La saganaki se pune doar patrunjel verde proaspat cind e gata. Fara oregano (aka rigani in greaca).
Feta se pune, insa nu de-aia cremoasa (aia nici nu e feta!) ci ori feta de la marca La Dorna sau KOLIOS ori brinza telemea de oaie normala. Atsa e feta : feta pe wikipedia Similar cheeses around the world Similar cheeses are common in Albania (djath), Bulgaria (sirene сирене), Republic of Macedonia (бело сирење, belo sirenje; 'white cheese'), Serbia (sir сир), Israel (gvina bulgarit Bulgarian cheese), Turkey (beyaz peynir 'white cheese'), Egypt (domiati), and Sudan (gibna beyda), Romania (brânză telemea), Russia (brynza, брынза), Ukraine (brynza, бринза), Iran (panir liqvan), Malta (Ġbejna tan- nagħaġ 'sheep's cheese' ) , and other countries. In some of these countries, the name "feta" is used interchangeably with the native, while in others "feta" is not used at all or refers to other (mainly imported) types of cheese. |
|
|
![]()
Post
#114
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://www.tseligas.com/image/feta.jpg) (IMG:http://www.bioday.gr/uploads/Image/feta_04L.jpg)
Feta adevarata, reala, necontrafacuta arata ca in pozele de mai sus. |
|
|
![]()
Post
#115
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Galaktoboureko
am gasit mai multe retete, la unele nu mi-a placut aspectul final , la altele cantitatile erau exagerate si pt ca se aseamana la 'fabricare' cu crema de zahar ars sau cu cremsnitul fals am pus cantitatile ghidandu-ma dupa acele retete 7 oua + 2-250g zahar+2-250g faina+ 1-2 linguri unt topit se amesteca si se pun intr-o cratita cu fund dublu sau in bain marie 1L de lapte + coaja de la 1.5 lamai se incalzesc seaparat apoi se toarna peste compozitia de mai sus si se amesteca pana se ingroasa dar nu foarte tare. O dati deoparte acoperita cu un capac sau o carpa. - se ia o cutie cu foi de placinta se imparte in 2 cantitatea si se aseaza peste bordura formei cum veti vedea in poze. - fiecare foaie se unge cu unt topit (va trebuie cam 200g) - cand ati ajuns la jumatate din cantitatea de foi turnati si crema, pliati foile peste crema si continuati cu restul de foi ramase care la fel se ung cu unt - am taiat marginile care debordau si am crestat primele 3-4 foi cu un cutit ascutit in asa fel incat sa dau deja forma bucatilor - se dau la cuptorul incins la foc mediu pt 40 minute intre timp am facut un sirop din 200g zahar si 100ml apa, zeama si coaja de la 0.5 lamaie. Siropul l-am turnat peste foi cand le-am scos din cuptor o lasati sa se raceasca si-o dati la rece pana a 2-a zi. Atunci o si taiati (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2387.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2389.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2392.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2409-1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2429.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_2442.jpg) ! |
|
|
![]()
Post
#116
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
La mine galaktoboureko a fost un esec din punctul de vedere al dlui Maat; cica a avut prea multa lamiie. Iar data viitoare nu-l mai fac cu gris, cu cu oua, amidon si unt si lapta la greu, plus stratul de crema mai mic.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 08:38 PM |
|