IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Bucatarie Greceasca-Retete grecesti
kalua
post Jan 19 2006, 09:18 PM
Post #31





Musafir






Aoleu, Diana, ce ne faci! Salivez pe tastatura, nu alta!  :P
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jan 19 2006, 11:21 PM
Post #32


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Daca iti place carnea de miel, o sa iti placa si mincarea asta.
In plus, e extrem de satioasa.
O alta reteta...
Retete grecesti: Biftekia skaras
Asta e reteta pe care o fac eu, o stiu de la o doamna in virsta, mama unei prietene.
Mai exista si altele , dar, sa fiu sincera, asta mi s-a parut cea mai buna, desi ies cam tari...dar nu chiar bombe. :D
Merge un pahar de vin rosu sau rose.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 20 2006, 12:56 AM
Post #33


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Diana nu-i urgent eram doar curioasa pt ca ma consider destul de informata in ale bucatariei si colega mea a spus ca-i foarte diferita reteta grecilor .... coliva romaneasca a mancat de la o alta colega romanca asa ca stia despre ce vorbeste ...

tre' sa dau o raita pe-aici maine sa ma inspir pt week-end ... carnea de miel o ocolesc mereu si n-ar fi rau sa mai mancam si din asta ca-i mult mai sanatoasa decat aia de porc..

Diana azi fac Pastisio dupa reteta ta ..... dar unde-s macaroanele in lista ta ca ori am orbul gainilor ori nu sunt ..... cam cat trebuie? merci in avans (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)

mai vad o reteta aici si e diferita in prmul rand compozitita si cantitatile
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2006, 02:48 PM
Post #34


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Stii cum e, cite bordeie, atitea "obiceie"> ;)

Pentru retea mea ai nevoie cam de 1,5 pachete macaroane groase, functie de cit de gros vrei sa fie "patul" de paste fainoase.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 21 2006, 04:38 PM
Post #35


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



merci Diana ..... intre timp m-am lamurit cam cat vine 800g carne tocata .... 250g carne (ca in reteta cealalta) la un pachet de macaroane e prea putin dupa mine .... e asa ca o spoiala .... iti spun mai tarziu cum a iesit  :-*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2006, 05:09 PM
Post #36


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Vezi ca depinde si de suprafata si de inaltimea tavii.
Mai bine fierbi mai multe macaroane si daca ramin ceva, le faci vint, ca nu-s scumpe si nu-i paguba mare.

Ideal ar fi sa fie 2 cm baza macaroane, 4 cm stratul de carne si inca 2 cm "foaia" de macaroane de deasupra.
Bine-nteles, "centimetrii" astia sint evaluati "din ochi".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 21 2006, 06:45 PM
Post #37


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



hai ca am bagat-o la cuptor.
comentarii: am fiert o punga de 900g de macaroane si e prea mult, cred ca vreo 600g ar fi ok.
Sos bechamel am facut din mai mult lapte poate 800ml- 1l;
eu am o forma ovala in care ar incapea un curcan si e inalta de vreo 10 cm si cred ca o sa dea pe-afara  :o ... alta tava mai mare n-am oricum, din asta noi mancam o saptamana si ....
Am uitat de telemea  :frustraree: :frustraree: dar mi-am adus inainte de sosul bechamel de deasupra asa ca am impins cuburile de telemea cu degetul  :rusinosul: ca na! ce era sa mai fac!

pun poza peste 1 ora daca n-o fi prea urat ce iese

gataaa...poftiti la masa!

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_0826.jpg)

a iesit super  :-*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jan 21 2006, 09:36 PM
Post #38





Musafir






wow, h, ce bine arata!  :)
Am facut-o si eu, dar transformata (acuma vorbesc in soapta, sa nu ne auda fetele care stiu ce-i aia o Pastisio adevarata: cu glass noodles in loc de macaroane si cu sos de rosii in loc de cel bechamel) si tot a iesit un vis. A doua zi am luat resturile cu mine la serviciu si i-am dat unei colege care stie ce-i aia mancare buna o portie, mi-a cerut imediat reteta.  :D
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jan 21 2006, 09:48 PM
Post #39


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Chiar ca a iesit "fatos" rau!  :aplauze:

Cum a iesit la gust? V-a placut au ba?
Ca la noi e "batalie" pe pastitsio, pina nu se termina toata tava nu sta nimeni linistit!
:morideris:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jan 21 2006, 10:09 PM
Post #40


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



a iesit foarte bun , eu cam asa fac lasagna cand n-am foi de lasagna .... fara scortisoara si telemea in rest identic .... e ff bun dar si foarte foarte satios... ne-ajunge toata saptamana da' nu-i bai ca asta era si intentia ....

super reteta  :aplauze:
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 02:24 AM