![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aoleu, Diana, ce ne faci! Salivez pe tastatura, nu alta! :P
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Daca iti place carnea de miel, o sa iti placa si mincarea asta.
In plus, e extrem de satioasa. O alta reteta... Retete grecesti: Biftekia skaras Asta e reteta pe care o fac eu, o stiu de la o doamna in virsta, mama unei prietene. Mai exista si altele , dar, sa fiu sincera, asta mi s-a parut cea mai buna, desi ies cam tari...dar nu chiar bombe. :D Merge un pahar de vin rosu sau rose. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Diana nu-i urgent eram doar curioasa pt ca ma consider destul de informata in ale bucatariei si colega mea a spus ca-i foarte diferita reteta grecilor .... coliva romaneasca a mancat de la o alta colega romanca asa ca stia despre ce vorbeste ...
tre' sa dau o raita pe-aici maine sa ma inspir pt week-end ... carnea de miel o ocolesc mereu si n-ar fi rau sa mai mancam si din asta ca-i mult mai sanatoasa decat aia de porc.. Diana azi fac Pastisio dupa reteta ta ..... dar unde-s macaroanele in lista ta ca ori am orbul gainilor ori nu sunt ..... cam cat trebuie? merci in avans (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) mai vad o reteta aici si e diferita in prmul rand compozitita si cantitatile |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Stii cum e, cite bordeie, atitea "obiceie"> ;)
Pentru retea mea ai nevoie cam de 1,5 pachete macaroane groase, functie de cit de gros vrei sa fie "patul" de paste fainoase. |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
merci Diana ..... intre timp m-am lamurit cam cat vine 800g carne tocata .... 250g carne (ca in reteta cealalta) la un pachet de macaroane e prea putin dupa mine .... e asa ca o spoiala .... iti spun mai tarziu cum a iesit :-*
|
|
|
![]()
|
|
Vezi ca depinde si de suprafata si de inaltimea tavii.
Mai bine fierbi mai multe macaroane si daca ramin ceva, le faci vint, ca nu-s scumpe si nu-i paguba mare. Ideal ar fi sa fie 2 cm baza macaroane, 4 cm stratul de carne si inca 2 cm "foaia" de macaroane de deasupra. Bine-nteles, "centimetrii" astia sint evaluati "din ochi". |
|
|
![]()
|
|
hai ca am bagat-o la cuptor.
comentarii: am fiert o punga de 900g de macaroane si e prea mult, cred ca vreo 600g ar fi ok. Sos bechamel am facut din mai mult lapte poate 800ml- 1l; eu am o forma ovala in care ar incapea un curcan si e inalta de vreo 10 cm si cred ca o sa dea pe-afara :o ... alta tava mai mare n-am oricum, din asta noi mancam o saptamana si .... Am uitat de telemea :frustraree: :frustraree: dar mi-am adus inainte de sosul bechamel de deasupra asa ca am impins cuburile de telemea cu degetul :rusinosul: ca na! ce era sa mai fac! pun poza peste 1 ora daca n-o fi prea urat ce iese gataaa...poftiti la masa! (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_0826.jpg) a iesit super :-* |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
wow, h, ce bine arata! :)
Am facut-o si eu, dar transformata (acuma vorbesc in soapta, sa nu ne auda fetele care stiu ce-i aia o Pastisio adevarata: cu glass noodles in loc de macaroane si cu sos de rosii in loc de cel bechamel) si tot a iesit un vis. A doua zi am luat resturile cu mine la serviciu si i-am dat unei colege care stie ce-i aia mancare buna o portie, mi-a cerut imediat reteta. :D |
|
|
![]()
|
|
Chiar ca a iesit "fatos" rau! :aplauze:
Cum a iesit la gust? V-a placut au ba? Ca la noi e "batalie" pe pastitsio, pina nu se termina toata tava nu sta nimeni linistit! :morideris: |
|
|
![]()
|
|
a iesit foarte bun , eu cam asa fac lasagna cand n-am foi de lasagna .... fara scortisoara si telemea in rest identic .... e ff bun dar si foarte foarte satios... ne-ajunge toata saptamana da' nu-i bai ca asta era si intentia ....
super reteta :aplauze: |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:24 AM |
|