![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Sincer, mi se pare o dieta hazardata care, in surt timp, te anemieaza. Daca stau bine si ma gandesc respectand regimul asta poti manca si 3 ciocolata ca tot 1.500 de calorii consumi.
Mai bine mananci orice + salata si renunti la zahar si fainoase. Parerea mea care este! (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
fanny, cam in orice regim este loc de o abordare nesanatoasa, desi chiar doar 3 ciocolate pe zi nu stiu cine ar manca la nesfarsit...
Dar ai dreptate, daca omul nu este educat un pic intr-ale nutritiei, e usor cu numaratul caloriilor sa dea de belea. Pentru unii, insa, e o alternativa buna, pentru ca, intr-adevar, ajungi sa te axezi mai mult pe salate si fructe si proteine slabe, insa nu-ti refuzi nimic in cantitati mici, bune numai sa-ti pacaleasca creierul si pofta. De exemplu eu mananc dulce in fiecare zi, dar nu mai mult de 150 de cal- ceea ce inseamna un pic de inghetata low-cal, o bucatica de cioco...samd. Si nu simt ca ma usuc de pofta dupa nimic (cum recunosc ca faceam cu monti). Iarasi ce mai prefer eu la numaratul caloriilor este ca daca faci un exces (rezonabil) nu ti se opreste procesul de slabit...si ai a doua zi ocazia sa remediezi (la monti o zi in care ii dadeai corpului un pic de zahar era pierduta...) Ce ma ajuta pe mine este si ca iau spirulina (care mie imi taie mult din pofta de dulce si pofta de foame in general) si magneziu (care iarasi, pe mine ma echilibreaza foarte mult emotional si imi si calmeaza un pic pofta de mancare). All in all, this is what works for me, si e echilibrat. Numai de as reusi sa fac si un pic de sport... (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 325 Joined: 2-May 07 Member No.: 1,565 ![]() |
merci pt raspuns.
si totusi, unde as putea gasi asa un tabel cu cate calorii poti consuma in functie de greutate? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) eu mananc precis sub 1600, din moment ce sunt plecata de la 8 dimineata si ma intorc la 9 seara, cursuri si etc, si mannac cereale, o napolitana, 2 portocale si un mar cam in fiecare zi. mare lucru nu am slabit in ultima perioada, chiar daca nu am prea mancat. am inteles ca te poti ingrasa si de la stres.....fix ce-mi mai lipsea:)))) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 11 Joined: 31-January 08 Member No.: 3,190 ![]() |
eu am auzit ca de la stres poti si slabi, dar mie nu mi s-a intamplat. eu fac parte din categoria, daca esti stresata, te ingrasi.
va spun sincer, mie mi-e teama sa ma apuc de montignac. sunt prea dezordonata din punct de vedere al mancarii. mai bine revin la ce am mai facut inainte: mi-am facut eu singura o dieta. dar n-am tinut-o decat 2 saptamani. m-am simtit super, dar n-am dat jos nici un kg. dar cred ca daca as tine-o mai mult (si nu m-am infometat, tin neaparat sa precizez), as slabi. |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor, exista o teorie conform careia, daca inveti corpul cu foarte putina mancare, pentru o perioada indelungata de timp, atunci el intra in 'starving mode', deci incepe sa creada ca il infometezi intentionat si atunci incepe sa isi faca provizii, sub forma de grasime. Deci se produce exact opusul slabirii.
Aici la noi se recomanda femeilor cu o viata activa sa consume 2000 calorii zilnic. Asta orientativ. Pentru barbati, 2500. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
happycat, este asa numai daca intr-adevar te subnutresti...dar nu orice scadere a nr de calorii este subnutritie. Pt. cine nu trebuie sa slabeasca si are o viata activa, 2000 e rezonabil. Dar pt cine, ca mine, a pus in ultimul an 10kg, si sta la birou toata ziua...cu 2000 nu se misca nici un gramulet. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) splendora, uite pe site la prevention un calculator care iti spune cate calorii consumi tu ca sa te mentii, si you take it from there ca sa iti dai seama cat sa consumi ca sa slabesti. http://www.prevention.com/cda/toolfinder.d...nel=weight.loss intr-adevar, cand esti stresata sau cand nu dormi, corpul intra in stare de alerta (cortexul adrenal secreta cortizol- hormonul stresului, care, la stress prelungit ramane la un nivel ridicat pt mai mult timp) si atunci se minimalizeaza consumul de energie, deci renunta f greu la rezervele de grasime. Cei care slabesc de la stress de obicei slabesc pt ca nu pot sa manance cand sunt stresati...dar cei care reactioneaza la stress prin a manca, se ingrasa. Daca ai un regim stresant de viata, singura scapare este sa faci miscare, pentru ca te relaxeaza si diminueaza nivelul de cortizol. In plus, daca mananci pe fuga si pe unde apuci, s-ar putea sa crezi ca mananci mai putine calorii decat mananci in realitate. De ex, eu in facultate, traiam pe merdenele si cornuri, care, in mintea mea, aveau cam 200-300 de calorii fiecare...cand de fapt, o merdenea are cam 500... In alta ordine de idei, se stie ca o dieta scazuta in calorii incetineste procesul de imbatranire. Dar, iarasi spun, trebuie totul sa fie facut echilibrat - multe legume verzi si colorate (nu cartofi) putine cereale (si atunci cand sunt, sa fie integrale) proteine (carne, oua, fasole, nuci) slabe, si la desert fructe...plus moderatie la portie. Cam asta este si ideea din spatele Weight Watchers, numai ca eu nu mai numar puncte, ci doar calorii... fetele, sper ca e ok ca am pus linkul ala...daca nu, pls take care- i don't wanna get in trouble (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
E ok, Andutz! Doar linkurile catre site-uri romanesti nu-s in regula! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Succes la slabit! |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
andutz, daca tot te descurci bine cu numaratul caloriilor lucru care pentru mine a fost intotdeauna (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ), de ce nu incerci Weight Watchers? am o verisoara care a slabit bine cu dieta asta, si putea manca (aproape) orice, din cate tin minte.
mihaela, eu sunt din categoria "stressul slabeste". splendora, tu esti tinerica, este alt ritm de slabire la 20 de ani, fata de 40 de ani. oricum, trebuie avut grija ce bagam in noi. nici eu n-am tinut nici un fel de diete pana la 35 de ani, si nici n-as fi fost in stare sa tin vreuna, daca nu descopeream Monti. (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 325 Joined: 2-May 07 Member No.: 1,565 ![]() |
Andutz- merci frumos pt link si pt restu informatiilor. Chiar mi-au fost de folos.
Mi-a iesit ca trebuie sa mananc 1904 calorii si sa consum 500 in fiecare zi.... acum nu stiu daca reusesc sa conscum 500 intr-o zi. Toata ziua stau pe scaun... (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Pescarush - da, stiu ca e altfel, dar in 5 ani metabolismu se schimba deja si vreau sa ma mentin acum decat sa ma trezesc la 24 ca sunt o balena eshuata (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ba sa stiti ca cu Weight Watchers nu-i chiar asa de roz pe cat pare si e mult mai prost decat cu numaratul caloriilor (dar mai simplu): se folosesc o gramada de produse light care au prostii in compozitie, numai sanatos nu-i.
Andutz, tu se pare ca faci bine ceea ce faci, succes in continuare! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 12:16 PM |
|