![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
H (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Budismul măsoară bunăstarea în funcţie de gradul în care mintea noastră este dominată de emoţii chinuitoare sau de emoţii pozitive (care sunt antidoturile primelor). Ca antidot general pentru nefericire Dalai Lama recomandă grija faţă de alţii; există cică 84.000 de emoţii chinuitoare şi tot atâtea antidoturi. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) Acestea nu sunt răspunsuri absolute, au doar o eficienţă relativă transformând stările negative în stări pozitive. Taina zilei: nu este nevoie să dai crezare gândurilor proprii. |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Spun bătrânii că uliţa te face fără de casă. Cel ce trăieşte mai mult pentru lume decât pentru ai săi se pierde în colbul drumului, oricât de atent ar păşi printre bolovani.
Lumina acestei dimineţi m-a grăbit cu gândul la microcosmosul fără minte reprezentat de un om arătos şi tare găunos. Să fii diferit este un risc chiar şi când locuieşti în curtea păsărilor, poţi alege să fii găină deşi din ou ai ieşit cocoş. Mă gândesc că lumea unui aşa om ar căpăta brusc altă luminozitate dacă, absolut aiuristic, şi-ar da jos şapca cât să i se vadă adevărata culoare a crestei. |
|
|
![]()
|
|
Cică reteveiul are două capete: unul arde în foc şi altul bolboroseşte spumă albicioasă fiindcă lemnul din care e făcut era încă verde. Deci nu trebuia aruncat în foc.
Din colecţia masochismul drept politică internă: ne place să suferim atunci când n-avem altceva mai bun de făcut. Hai, viaţă, hai cu de-alea care contează! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Mânia trebuie să apună odată cu soarele, iar netrebnicul care ţi-a bătut potcoave în talpă nu trebuie să apuce să arunce şi şaua. Nu scuturându-te îl biruieşti, ci zâmbind de la distanţă.
Şi cum calul de dar nu se caută în dinţi, ar trebui să rămână la distanţă, cuviincios, găsind în politeţe "zât"-ul fără de care nu ar fi priceput în veci ce are voie şi ce nu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Să admiri şi să îngrijeşti de la distanţă capătă valenţe noi într-o lume în care comunicarea este la rang de religie. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Taina zilei: Ai timp de toate lucrurile pentru care vrei să ai timp.
Meloterapie: Ben Lee - "Gamble everything for love" |
|
|
![]()
|
|
Este revigorantă regăsirea prietenilor buni şi dragi. Chiar şi o frântură de conversaţie cu aşa oameni minunaţi ajută, mai ales după zile complicate, aşa cum ni se întâmplă tuturor să avem din când în când.
Şi cum după una caldă adesea vine şi una rece, aseară dau peste un alt grup de cunoscuţi. I-am regăsit atât de transformaţi, în sensul trist, încât nu-mi venea să cred ochilor. Şi, mai ales, urechilor. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Nu rece, ci gheaţă la mal, pur şi simplu. Aşa că mi-am amintit urgent că e plină lumea de oameni frumoşi, dar e săracă în oameni frumoşi la suflet. Iar aceştia din urmă merită sărbătoriţi în fiecare zi, fără excepţie. La mulţi ani, suflete frumoase (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) să vă sporească Dumnezeu zilele. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Se întâmplă oricui să-i fie dor de oarecare momente din viaţa sa. Este o demonstraţie, chiar şi inconştientă, a faptului că te-ai considerat cândva om fericit, indiferent că erai sau nu. Şi oricum, cine stabileşte asta? Sinele. Care nu poate fi altfel decât subiectiv. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Toate bune şi relativ frumoase, numai că mie, astăzi, mi-e dor de restul vieţii mele. Mi-e dor de toate momentele care nu au trecut încă, fiindcă le simt suflarea în ceafă, fiindcă nu este vorba de vreo promisiune, fie ea deşartă. Este o certitudine. În momente complicate avem tendinţa de lamentare. Rareori şi puţini dintre noi, ne amintim de acel echilibru perfect al universului din care facem parte: după un noian de rele, te năpădesc bunele până la aflarea liniştii absolute. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma bucura sa vad ca nu te paraseste optimismul niciodata (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Îşi mai ia vacanţe uneori, Angie, e adevărat că scurte şi că i le tai, abuziv, din vechimea în muncă (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) iar când se întoarce găseşte biroul prin de hârţoage. (IMG:style_emoticons/default/fluierat.gif)
"Voi insista până voi reuşi. Valoarea vieţii unui om este dată de sfârţitul fiecărei călătorii, nu de începutul ei; şi nu-mi este dat mie să ştiu câţi paşi sunt necesari pentru a-mi atinge destinaţia. Voi întâmpina poate eşecul şi la al miilea pas, iar reuşita poate fi ascunsă după următoarea cotitură a drumului. Niciodată nu voi şti cât de aproape sunt de el dacă nu trec de următoarea cotitură. Întotdeauna voi face încă un pas. Dacă acesta va fi fără rod, voi mai face unul şi încă unul. Mergând pas cu pas, drumul nu poate fi prea greu." (O.M.) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
Taina zilei: Cuvintele sunt adesea neputincioase. Faptele strigă întotdeauna mai tare.
Cel ce îţi este aproape îţi va mângâia întodeauna clipele, chiar şi la ani lumină depărtare fiind, prin simpla existenţă. Ajunge să ştii că există undeva, că dacă ar şti prin ce treci i-ar păsa şi ar face orice să te bucure. Ajunge să ştii şi se întorc la tine toate forţele pe care ţi le îndepărtase tristeţea. Prietenia este una dintre minunile lumii, fără îndoială. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 04:44 PM |
|