![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#146
|
Musafir ![]() |
Azi am facut mere si banane in capot dupa reteta bavareza si Mr. kalua a zis ca rar a mancat asa bune. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mi-a dat o steluta. (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif)
Mere (sau alte fructe) in capot - reteta bavareza (Apfelkücherl) daca vreti sa le serviti cu frisca bateti frisca si puneti-o la rece. 2 galbenusuri 1/8 bere blonda 100 g faina 1 priza sare maduva de la jumatate de baton de vanilie (sau zahar vanilat) 2 linguri zahar 2 albuse 2 linguri unt topit 2 mere mari acrisoare ulei pentru prajit zahar scortisoara Se bat galbenusele cu berea, se adauga faina, sarea, maduva de vanilie si o lingura de zahar. Albusurile se bat cu cealalta lingura de zahar si se adauga aluatului impreuna cu untul topit si ceva racit. Se incinge uleiul (se pune mult ulei in tigaie), daca aveti friteuza, o puteti folosi. Merele se curata de coaja, li se scoate casuta cu instrumentul pentru asa ceva, astfel incat in mijlocul marului sa fie o gaura. Se taie merele in felii mai groase, se dau prin aluat si se pun la prajit. Atentie, nu le trantiti in ulei ca sa nu faceti bubuta cu ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe o parte (maronii) se intorc cu doua cozi de lingura de lemn pe partea cealalta (se lucreaza cu doua maini tocmai din cauza de ulei incins). Cand sunt gata se scot din tigaie, se dau prin zahar cu scortisoara. Se servesc cel mai bine calde cu frisca si inghetata de vanilie. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_5859.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_5855.jpg) Se pot pune si la congelator, se decongeleaza in cuptor. |
|
|
![]()
Post
#147
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Pancakes- clatite americane
200 gr faina; 250ml lapte; 2 oua; 1,5 lingurita rasa de praf de copt; 1/4 bicarbonat de sodiu; putina sare, 3 linguri zahar; zahar vanilat/alte arome care va plac; 3 linguri de ulei - albusurile se separa si se bat spuma, le lasam deoparte - faina cu praful de copt si bicarbonatul se amesteca intr-un bol, adaugam galbenusurile, apoi laptele amestecant incontinuu, aromele, uleiul - la sfarsit adaugam albusurile si amestecam usurel pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa dar care curge totusi (chiar daca cu greu) Cum prajim? - se unge foarte putin cu ulei/unt o tigaie din teflon, figura valabila doar pt prima clatita altfel le coaceti direct pe tigaia uscata - eu am pus coca in masura de 1L cu care am turnat mai usor in tigaie - turnati in mijlocul tigaii si cu o spatula aplatizati garmajoara de coca danadu-i forma rotunda - se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos (vedeti in poza) - se servesc cu sirop de artar, miere, fructe etc - daca nu le indulciti se pot manca langa omleta samd (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1752.jpg) |
|
|
![]()
Post
#148
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
Una din prajiturile mele preferate...mi-am luat inima in dinti ,si am facut-o azi...si nu credeam ca o sa imi iasa. Sunt mare maestra in esecuri culinare:)
Negresa (IMG:http://i45.photobucket.com/albums/f96/artimonirina/DSC02018.jpg) |
|
|
![]()
Post
#149
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
jolie, arata senzational!! ma inveti si pe mine sa fac? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) azi mi-au curs ochii in cofetarie, dar ne-am limitat la o singura prajitura fiecare. am promis ca fac eu altceva acasa.. si negresa este si simpla si buna. nuuu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#150
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
eu am facut un chec repejor. a iesit foarte bun, mai ales ca am pus si niste pere si caise care mai erau pe aici. din pacate n-am avut degustatori, asa ca l-am papat eu pe tot (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) . ca tot salivasem intr-o cofetarie.
data viitoare o sa ajustez si o sa iasa si mai bine, i guess. |
|
|
![]()
Post
#151
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Daca te ajuta cu ceva si eu pecesc de destule ori prajituri sau mancare. Da mai invata omul si din greseli. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Totul e sa nu te grabesti cand faci ceva nou si atunci ai sanse mai mari sa-ti iasa.
|
|
|
![]()
Post
#152
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
Fetele mele pricepute, am ramas cu o gramada de lapte in frigider si nu stiu ce prajitura sa fac cu el...idei?
|
|
|
![]()
Post
#153
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
crema de zahar ars
se amesteca 1 l de lapte cu 8 oua si 8 linguri de zahar ... zahar vanilat sau esenta de vanilie sau coaja de lamaie pui vreo 4-5 linguri de zahar intr-o craticioara si lasi sa se topeasca, amestecand des, cand s-a topit il lasi cat sa capete o culoare auriu cognac frumoasa si o torni in forma rotunda care merge la cuptor (eu am una din ceramica deci pereti grosuti) imbraci peretii formei cu zaharul ars si torni peste compozitia de mai sus. Dai la cuptorul incins pt vreo 40-45 de minute. Eu o incerc clatinand forma, daca in mijloc e prea ...miscator nu-i gata daca-i ca piftia poti s-o scoti. O sa pun vreo poza diseara Daca forma n-are pereti mai grosuti da-o la cuptor in bain-marie (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4421.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4425.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4434.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#154
|
Musafir ![]() |
Eu nu stiu nici o prajitura cu mult lapte, dar ma gandesc la niste Oeufs a la neige (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#155
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,059 Joined: 10-December 05 From: Tara Minunilor Member No.: 80 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) multumesc! les oeufs sunt tare frumoase, dar cam "de ocazie" asa si cum nu avem invitati, cred ca pun de o crema de zahar ars (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)
cand eram mica eram innebunita dupa prajitura asta pana cand am mancat atata de multa ca am dat-o afara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . de atunci nici in poza nu am mai putut sa o vad. de ceva vreme insa incep sa o tolerez din nou (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd August 2025 - 12:16 PM |
|