IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
kalua
post Sep 1 2007, 09:20 PM
Post #146





Musafir






Azi am facut mere si banane in capot dupa reteta bavareza si Mr. kalua a zis ca rar a mancat asa bune. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mi-a dat o steluta. (IMG:style_emoticons/default/inocentul.gif)

Mere (sau alte fructe) in capot - reteta bavareza
(Apfelkücherl)

daca vreti sa le serviti cu frisca bateti frisca si puneti-o la rece.

2 galbenusuri
1/8 bere blonda
100 g faina
1 priza sare
maduva de la jumatate de baton de vanilie (sau zahar vanilat)
2 linguri zahar
2 albuse
2 linguri unt topit
2 mere mari acrisoare
ulei pentru prajit

zahar
scortisoara

Se bat galbenusele cu berea, se adauga faina, sarea, maduva de vanilie si o lingura de zahar. Albusurile se bat cu cealalta lingura de zahar si se adauga aluatului impreuna cu untul topit si ceva racit. Se incinge uleiul (se pune mult ulei in tigaie), daca aveti friteuza, o puteti folosi. Merele se curata de coaja, li se scoate casuta cu instrumentul pentru asa ceva, astfel incat in mijlocul marului sa fie o gaura. Se taie merele in felii mai groase, se dau prin aluat si se pun la prajit. Atentie, nu le trantiti in ulei ca sa nu faceti bubuta cu ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe o parte (maronii) se intorc cu doua cozi de lingura de lemn pe partea cealalta (se lucreaza cu doua maini tocmai din cauza de ulei incins). Cand sunt gata se scot din tigaie, se dau prin zahar cu scortisoara.
Se servesc cel mai bine calde cu frisca si inghetata de vanilie.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_5859.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_5855.jpg)

Se pot pune si la congelator, se decongeleaza in cuptor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Sep 8 2007, 07:59 PM
Post #147


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Pancakes- clatite americane

200 gr faina; 250ml lapte; 2 oua; 1,5 lingurita rasa de praf de copt; 1/4 bicarbonat de sodiu; putina sare, 3 linguri zahar; zahar vanilat/alte arome care va plac; 3 linguri de ulei

- albusurile se separa si se bat spuma, le lasam deoparte
- faina cu praful de copt si bicarbonatul se amesteca intr-un bol, adaugam galbenusurile, apoi laptele amestecant incontinuu, aromele, uleiul
- la sfarsit adaugam albusurile si amestecam usurel pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa dar care curge totusi (chiar daca cu greu)


Cum prajim?
- se unge foarte putin cu ulei/unt o tigaie din teflon, figura valabila doar pt prima clatita altfel le coaceti direct pe tigaia uscata
- eu am pus coca in masura de 1L cu care am turnat mai usor in tigaie
- turnati in mijlocul tigaii si cu o spatula aplatizati garmajoara de coca danadu-i forma rotunda
- se coace la foc mediu pana se rumeneste frumos (vedeti in poza)
- se servesc cu sirop de artar, miere, fructe etc
- daca nu le indulciti se pot manca langa omleta samd


(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1752.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jolie
post Sep 8 2007, 11:32 PM
Post #148


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 751
Joined: 14-April 07
Member No.: 1,478



Una din prajiturile mele preferate...mi-am luat inima in dinti ,si am facut-o azi...si nu credeam ca o sa imi iasa. Sunt mare maestra in esecuri culinare:)
Negresa
(IMG:http://i45.photobucket.com/albums/f96/artimonirina/DSC02018.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meg
post Sep 8 2007, 11:47 PM
Post #149


Membru de Onoare
*******

Group: Editorialist
Posts: 3,877
Joined: 9-December 05
From: Here and There
Member No.: 70



jolie, arata senzational!! ma inveti si pe mine sa fac? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) azi mi-au curs ochii in cofetarie, dar ne-am limitat la o singura prajitura fiecare. am promis ca fac eu altceva acasa.. si negresa este si simpla si buna. nuuu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meg
post Sep 11 2007, 10:37 AM
Post #150


Membru de Onoare
*******

Group: Editorialist
Posts: 3,877
Joined: 9-December 05
From: Here and There
Member No.: 70



eu am facut un chec repejor. a iesit foarte bun, mai ales ca am pus si niste pere si caise care mai erau pe aici. din pacate n-am avut degustatori, asa ca l-am papat eu pe tot (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) . ca tot salivasem intr-o cofetarie.
data viitoare o sa ajustez si o sa iasa si mai bine, i guess.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Sep 16 2007, 12:10 PM
Post #151


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Daca te ajuta cu ceva si eu pecesc de destule ori prajituri sau mancare. Da mai invata omul si din greseli. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Totul e sa nu te grabesti cand faci ceva nou si atunci ai sanse mai mari sa-ti iasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia_electra
post Oct 11 2007, 11:53 AM
Post #152


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,059
Joined: 10-December 05
From: Tara Minunilor
Member No.: 80



Fetele mele pricepute, am ramas cu o gramada de lapte in frigider si nu stiu ce prajitura sa fac cu el...idei?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 11 2007, 12:26 PM
Post #153


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



crema de zahar ars

se amesteca 1 l de lapte cu 8 oua si 8 linguri de zahar ... zahar vanilat sau esenta de vanilie sau coaja de lamaie

pui vreo 4-5 linguri de zahar intr-o craticioara si lasi sa se topeasca, amestecand des, cand s-a topit il lasi cat sa capete o culoare auriu cognac frumoasa si o torni in forma rotunda care merge la cuptor (eu am una din ceramica deci pereti grosuti) imbraci peretii formei cu zaharul ars si torni peste compozitia de mai sus.

Dai la cuptorul incins pt vreo 40-45 de minute. Eu o incerc clatinand forma, daca in mijloc e prea ...miscator nu-i gata daca-i ca piftia poti s-o scoti.
O sa pun vreo poza diseara

Daca forma n-are pereti mai grosuti da-o la cuptor in bain-marie

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4421.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4425.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4434.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 11 2007, 12:27 PM
Post #154





Musafir






Eu nu stiu nici o prajitura cu mult lapte, dar ma gandesc la niste Oeufs a la neige (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia_electra
post Oct 11 2007, 01:04 PM
Post #155


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,059
Joined: 10-December 05
From: Tara Minunilor
Member No.: 80



(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) multumesc! les oeufs sunt tare frumoase, dar cam "de ocazie" asa si cum nu avem invitati, cred ca pun de o crema de zahar ars (IMG:style_emoticons/default/wub.gif)

cand eram mica eram innebunita dupa prajitura asta pana cand am mancat atata de multa ca am dat-o afara (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . de atunci nici in poza nu am mai putut sa o vad. de ceva vreme insa incep sa o tolerez din nou (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd August 2025 - 12:16 PM