![]() ![]() |
Feb 27 2009, 08:39 PM
Post
#386
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 218 Joined: 6-September 08 Member No.: 4,661 |
Multumesc, am notat reteta. Arata spectaculos. Cred ca se poate pune faina de soia ca s-o folosim in dieta Montignac, nu-i asa?
|
|
|
|
Mar 3 2009, 08:48 AM
Post
#387
|
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 |
ti-i tin (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) trust me c-am incercat destule si tot la pufosenie era problema, insa cu 3 galbenusuri (originalul era cu 5 insa nu-i nevoie sa exageram (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si unt nici nu se usuca si pt ca le tai micute, par ele mari in poza insa au diametrul de 6cm, se prajesc foarte repede si perfect. Cleo, iti multumesc mult mult pentru reteta! Le-am incercat si eu acum o saptamana, si au iesit grozave (azi ma pregatesc sa le fac din nou), si as vrea sa mentionez, ca e prima data cand am facut gogosi, si prima data cand am lucrat cu drojdie. |
|
|
|
Mar 8 2009, 02:14 AM
Post
#388
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
cu placere janis (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu femeii moderne de azi ii recomand sa-si cumpere un malaxor caci scuteste timp pretios in bucatarie si coca iese o minune. am mutat Opera si Zserbo la ''prajituri deosebite'' |
|
|
|
Mar 9 2009, 04:29 PM
Post
#389
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 |
[b]MUCENICI[/b]
150 g margarina la temp camerei 500 ml lapte caldut 50 g drojdie 125 g zahar 1/2 lingurita sare 75 g miere cca 800 g faina Punem drojdia in vasul de lucru si un sfert din cant de zahar. Drojdia se va lichefia. Incalzim laptele si il turnam peste drojdie,apoi restul de zahar. Amestecam sa se dizolve zaharul. Punem si sarea.Adaugam si ceva faina si dam drumul la framintat. Adaugam margarina moale si continuam sa punem faina. Punem si mierea alternind cu faina pina ce aluatul este asemenea celui de cozonac(elastic, moale, lucios). Acoperim vasul si lasam aluatul sa-si dubleze volumul. Mucenicii se formeaza si se ung cu ou. Dupa coacere se ung cu miere si se presoara nuca macinata,din abundenta. (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/DSCF0586.jpg) |
|
|
|
Mar 11 2009, 01:49 AM
Post
#390
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Mucenicii moldovenesti eu stiu ca se inmoaie intr-un sirop, altfel coca este una de paine, simpla simpluta ca de-aia e de post.
Biscuiti Rolo Rolo fiind niste cicolatele umplute cu caramel care e musai sa fie tinute minim 6 ore la congelator inainte de a le pune in biscute (sylvia dupa cum vezi e foarte simplu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) blogul unde am gasit reteta e diferita de originalul de pe site-ul Nestle insa tinant cont de faptul ca mi-au iesit 10 biscuiti as zice ca doamna care a pus reteta a inflorit rezultatul coca, asa cum am facut-o aseara: 125g faina, 50g cacao, 1/2 lingurita de praf de copt, 90g zahar brun, un vf lingurita sare, esenta de vanilie si de rom dupa gust, 1 ou, 125g unt moale se amesteca intr-o coca lipicioasa si se lasa deoparte 30 de minute la loc rece Incalziti cuptorul al 180 (350) si luand cu lingura din coca formati bile (daca doriti le puteti tavali prin zahar) in care ati pus cate o ciocolata Rolo, atentie sa fie perfect inchise altfel se scurge umplutura. Pe o tava acoperita cu hartie de pergament sau hartie cerata se aseaza frumos bilele aplatizandu-le putin. Se coc pana cand sint uscate la atingere, deci nu pana sint tari. Se vede in poza ca interiorul a ramas putin umed insa cand se racesc sint perfecti. Chipurile ies 40 de biscuiti. probabil daca punem 250g faina si respectiv 250g zahar brun (cassonade) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1154.jpg) |
|
|
|
Mar 17 2009, 12:59 AM
Post
#391
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
cuburi Nanaimo
baza: 120g unt; 50g zahar (daca biscuitii sint dulci nu mai puneti), 30 g de cacao, 1 ou batut, 350g pezmet de graham, 90 g fulgi de cocos neindulciti untul, zaharul se topesc in bain-marie si se adauga oul batut amestecand incontinuu pana se ingroasa putin, se trage deoparte si se amesteca ingredientele uscate, pezmetul si nuca de cocos. Se obtine o compozitie sfaramacioasa pe care o transformam in foaie cu mana prin apasare, intr-o tava de 20x20cm in care am asternut o folie de plastic. crema: 120 g unt se bat spuma apoi se adauga cam 3-4 linguri pudra de budinca de vanilie instant ( (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) e prima oara cand fac o prajitura folsind asa ceva si cred ca si ultima, budinca e ok insa prefer s-o fac cap coada) si cam 300ml frisca lichida 15% . Ideea este sa obtinem o crema tare, deci adaugati frisca incetisor sa nu se branzeasca crema, in caz ca s-a branzit mai puneti putin praf de budinca. Intindem crema pe biscuite si dam la rece. glazura: 180g ciocolata + 1 lingura de unt se incalzesc in bain marie si se toarna cand sint inca lichide dar nu oparite peste crema Se taie dupa ce au stat aprox 2 ore la congelator (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1374.jpg) |
|
|
|
Mar 27 2009, 12:01 AM
Post
#392
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Piersici in foietaj
o conserva de piersici, jumatati (cca 800ml) o cutie de aluat pt foietaj (cca 450g) felii de migdale (pt presarat) sau martipan (200g) 1 ou batut - intindeti prima foaie subtirica (aici o cutie de 450g are 2 bucati de aluat) si taiati-o in patrate, ies 9 - puneti cate o jumatate de piersica pe fiecare patrat - daca aveti martipan puneti un sambure de martipan in gaoace - intindeti si a 2-a foaie si faceti 3 taieturi mijlocul fiecarui patrat, apoi acoperiti piersica (vezi foto) - se pot da si asa la cuptor insa daca le vreti mai frumusele taiat cu o forma rotunda suficient de mare sa cuprinda piersica si ceva foeitaj - ungeti cu putin ou (atentie sa nu curga pe marginile de taietura pt ca nu se mai foieteaza aluatul) si presarati cu feliute de migdale daca aveti - se dau la cuptor la foc mediu pana s-au rumenit frumos Kalua pune si tu procedeul ca-i tare draguta '' elicea'' ta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1607.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1611.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1613.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1616.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_1621.jpg) |
|
|
|
| kalua |
Mar 27 2009, 11:09 PM
Post
#393
|
|
Musafir |
Moara de vant cu aluat de foetaj si piersici
dulce super-mega repede aluat foetaj cumparat o conserva piersici (se pot folosi si caise) martipan gem deschis la culoare (foarte bun cel de caise) Se taie aluatul in patrate marisoare, ale mele au fost ca. 10x10 cm, care se pun pe hartie de copt, in tava. Pe mijloc se pune un oval din martipan (forma sa arate cat de cat precum samburele), apoi se asambleaza precum in poza. Se acopera mijlocul cu o jumatate de piersica bine scursa si se da la cuptorul preincalzit 220°C 15 minute. Intre timp se da putin gem in clocot, cu el se ung cu o pensula elicele abia scoase din cuptor. In loc de martipan se poate folosi branza de vaci nu foarte seaca amestecata cu un galbenus, zahar vanilat si putin zahar pudra. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1723.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1724-1.jpg) |
|
|
|
Mar 27 2009, 11:33 PM
Post
#394
|
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 347 Joined: 5-December 08 From: Highway to Hell Member No.: 5,474 |
Kalua si Cleo...foarte interesant, uite din ce ies operele alea de arta. Eu chiar credeam ca e foarte complicat, o sa incerc sa fac si eu, cu coptul as putea sa dau gres, ca in rest mi-ati dat voi explicatiile mura-n gura. Felicitari pentru inventivitate.
|
|
|
|
Apr 6 2009, 06:30 PM
Post
#395
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 683 Joined: 14-October 08 From: Nice Member No.: 5,113 |
Prajiura cu portocale
2 potocale+ 175g zahar pentru blat: 175g unt, 175g zahar, 175g faina cu agent de dospire(eu am pus integrala ca doar asta mai aveam prin casa), 3oua intregi, coaja rasa de la o portocala, 50g ciocolata menaj topita, 25g cacao. Pentru glasaj puteti folosi crema de vanilie, frisca sau orice alta glazura; eu am facut un ganache de ciocolata alba ca asta aveam la indemana. Se pun la caramelizat 175g zahar cu 3 linguri de apa, apoi se toarna repede in forma de copt blatul (unsa cu ulei in prealabil) si se da la racit. se freaca untul cu celelalte 175g zahar pana devine ca o spuma, se adauga ouale unul cate unul amestecand continuu si alternand cu cate o lingura de faina; se adauga si ciocolata, coaja rasa de portocale si cacao. In tava "caramelizata" de copt blatul se aseaza felii subtiri de portocala si coaja de la cea de-a doua portocala taiata julienne, se acopera cu compozitia de blat si se da la cuptor(incalzit vreo 10 minute inainte) timp de 40-45minute pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cupotor si dupa vreo 10-15minute se rastoarna de o farfurie, cand e rece se acopera cu o crema in functie de preferinte si se da la rece. PS: Iese foarte aromata datorita cojii de portocala pusa fasii pe fundul tavii, daca doriti o aroma mai discreta, puneti doar feliile taiate mai groase. (IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2757.jpg) (IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2786.jpg) (IMG:http://i433.photobucket.com/albums/qq57/blekytza/bucatarie/100_2788.jpg) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 05:03 PM |
|
|