![]() ![]() |
Dec 2 2009, 01:51 PM
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Prajitura vesela cu fructe acrisoare. O sa revin si cu detalii
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/PC020001.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/PC020002.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/PC020012.jpg) Ingrediente: 3 oua 300 g faina 180 g unt 100 ml lapte 6 linguri ulei de masline sau normal de floarea soarelui vanilie coaja de la o lamiie coaja de la o portocala un praf de sare 1 lingurita cu virf praf de copt apriximativ 350-400 g fructe acrisoare (afine, agrise, coacaze, struguri) Intii deschideti cuptorul si-l lasati sa se infierbionte bine . Apoi topiti untul si amestecati-l cu laptele. Lasati-l deoparte. Bateti ouale cu zaharul si sarea cam pentru 5 minute (sa se topeasca zaharul). Puneti vanilia si praful de copt. Amestecati bine. Puneti untul topit cu laptele. Amestecati. Turnati faina cernuta in ploaie (sa nu se faca cocoloase) si amestecati. Puneti uleiul. Amestecati totul pentru inca 4, 5 minute cu o spatula sau lingura d elemn. Lasati sa se odihneasca aluatul lichid pentru 10 minute, timp in care faina trebuie sa abosarba bine lichidul. Ungi o forma de tort cu diametru de 25 cm cu unt sua lei, o Tapetezi cu hirtie cerata de copt, pui amestecul, pui cam trei sferturi din fructe, dau la cuptor pentru 10 minute. Apoi scoti tava, pui si restul de fructe si dai la cuptor la foc mix pentru 40/50 de minute. Incerci cu o scobitoare si daca ramine aluat lipit epe ea, o mai lasi. Cind e gata o scoti si o pudrezi dun belsug cu zahar pudra vanilat. Lasi sa se raceasca putin in tava, apoi o scoti. Pofta buna! Am pus reteta pentru ca pandispanul dulce se completeaza d eminute cu gustul acrisor al fructelor, iar uleiul d emasline ii da o textura foarte matasoasa. Eu aveam niste afine , coazaze, vreo doua kiwi si vreo 8 capsuni parasite in frigider si nici nu le-as fi aruncat... De-ai ami-a venit ideea. Daca folositi fructe zemoase tare, taiati-le in felii cit mai subtiri dinainte de a face aluatul si lasati-le sa se scurga foarte bine pe servetele de hirtie goase, pina nu mai iese zeama din ele. Pentur asemenea fructe, timpul de coacere creste, de aceea este bine sa lasati focul la cit mai mic si sa puneti tava cit mai sus in cuptor! Desi nu va recomand fructele zemoase pentru ca pina la coacerea completa, prajitura o sa iasa tare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Jun 19 2010, 11:45 PM
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Prajitura insiropata de la Win-Win
QUOTE Ingrediente: blat:10 oua,10 lg zahar,10 lg faina,esenta vanilie. sirop:500 ml apa,3 lg cacao,100 gr zahar ,esenta rom. glazura:200 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida. ornare:frisca lichida 200 ml Mod de preparare: Se face un blat din ingrediente..blat padispan. sirop:punem zaharul la caramelizat,cand acesta so caramelizat adaugam apa si celelalte ingrediente si lasam la racit. Glazura:se topeste ciocolata in 50 ml frisca Ornament:frisca se bate batz. Blatul se taie in 24 bucati.se aseaza pe un platou se insiropeaza fiecare bucata din abundenza,se glazureaza si apoi se orneaza cu frisca! Noi am amestecat ingredientele pentru blat, le-am pus in tava si apoi la cuptor pana cand nu s-a mai prins nimic de scobitoarea cu care incercam mereu compozitia. Blatul l-am lasat in tava, l-am taiat si bucatile le-am despartit putin. Dupa cateva minute am turnat siropul peste ele facand inundatie, apoi am adaugat glazura de ciocolata + frisca + putina ciocolata rasa. Se lasa la racit si sunt bune a doua zi dupa ce intra siropul bine in blat. |
|
|
|
Jun 20 2010, 01:10 AM
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 |
(IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Trebuie sa fac si eu ceva dulce, ca ma chinuiti prea tare, sa va chinui si eu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Sep 12 2010, 11:47 PM
|
|
|
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/7-7.jpg)
Sachertorte Reteta originala a fost inventata la Viena, in 1832, si a fost secreta multi ani. Observatii la reteta de Sachertorte Reteta e cu 3 oua mari. Eu am folosit 4 oua mai mici. In reteta nu se precizeaza de nici un agent de crestere, insa eu am pus un virf de cutit de praf de copt. Pentru ca blatul mi s-a parut prea tare, l-am insiropat putintel, nu mult. Data viitoare o sa pun mai mult praf de copt si mai multa apa, eventual vreo 4-5 linguri, nu una singura. De asemeni, eu am facut Sachertorte intr-o forma dreptunghiulara. Data viitoare o sa impart compozitia de la inceput in 2 sau 3 si o sa coc blaturile separat. O alta chestie e ca am folosit unt La Dorna cu 80& grasime, ca de-asta aveam in casa, data viitoare iau unul obisnuit. Pentru glazura: mi se pare prea putina smintina, pentru ca se intareste prea tare glazura, de-aia o sa pun mai multa, sa fie mai moale si mai fina. De asemeni, gemul mi s-a parut prea putin si am mai pus, ca sa fie un strat subtirel cit de cit vizibil. Cam acestea ar fi observatiile personale. |
|
|
|
Sep 26 2010, 04:38 PM
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,012 Joined: 20-October 09 Member No.: 7,318 |
Eram sigura ca e din cauza avatarului meu. Lasa ca oricum o sa schimb iar poza.
Oana, nu e cutul meu din pacate. E al unei prietene, dar o ador (Maya se numeste) (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) . (IMG:http://i1001.photobucket.com/albums/af134/shokrum_me/IMAGE_589.jpg) Chec cu mere (Rody) Reteta pentru chec ar fi cam asa: Ingredientele care le-am folosit(pentru 2 tavi de chec): -6 oua intregi -6 mere potrivite (in jur de 500 -600g) -2 cani zahar -3 cani de faina -100 ml ulei -un vf de cutit de sare -scortisoara -bicarbonat stins cu lamaie Ouale se bat intregi cu mixerul + cele 2 cani de zahar si dupa ce se acestea se ingroasa se adauga treptat uleiul. Apoi tot treptat se mai adauga faina, sarea, bicarbonatul stins. Se amesteca cu lingura de lemn pana la omogenizare, dupa care se adauga merele razuite si stoarse cu scortisoara. Se imparte aluatul in 2 tavi de chec si se coace in cuptorul incins in prelabil. Se tin aprox. 30-40 minute la foc incet. La sfarsit se lasa sa se raceasca inainte de a se taia si am mai presarat niste zahar pudra deasupra (mai mult pentru aspect). Se mai pot adauga diferite esente, insa eu il prefer asa ca e destula aroma de la merele cu scortisoara. PS: Scuzati neindemanarea in a scrie o reteta, dar e in premiera. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Eu stiu in general sa fac de mancare sau prajituri de la mama,dupa ochi si imaginatie, nu din retete scrise exact si de aceea am scris cantitatile aproximative. |
|
|
|
Sep 26 2010, 05:03 PM
|
|
|
Ba reteta e foarte bine scrisa! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) felictari!!!
|
|
|
|
Sep 29 2010, 12:22 AM
|
|
|
Pricomigdale
Sunt niste fursecuri delicioase, super simplu de preparat, sanatoase - nu contin gluten, iar zaharul poate fi inlocuit cu indulcitor praf sau miere (pentru cei care nu au voie zahar). Va recomand sa le faceti neaparat. Cantitate: 1 kg (15-20 biscuiti) Dificultate: usor Timp de preparare: 40 min Timp total de pregatire: 30 min Ingrediente Migdale uscate 300 g Oua 1 buc Zahar 150 g Esenta de vanilie 1 buc Pasi de urmat Turnati apa clocotita peste migdale, lasati 2-3 min - apoi scurgeti si le curatati de pielita (oparite se curata mult mai usor). Le maruntiti bine intr-un blender sau masina de tocat. Amestecati migdalele cu zaharul si zaharul/esenta de vanilie. Oul il bateti putin si il adaugati la compozitia de migdale. Amestecati bine cu mainile toata compozitia, pana simtiti ca este lipicioasa. Formati cu mainile bilute, le turtiti putin si astfel formati fursecurile. Le aranjati pe o tava unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt (recomand hartia). Le tineti la cuptor 20-30 de min, pana se rumenesc usor. Sunt delicioase si calde si reci, dar sigur se termina repede (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pofta Buna! |
|
|
|
Sep 29 2010, 12:25 AM
|
|
|
Pirojki cu mere
Este o varianta de coptura(de origine ruseasca - traditionala) pentru micul dejun, copii si nu numai - foarte asemanatoare la textura si gust cu niste cornuri cu gem. La reteta am folosit "Aluatul fals dospit de la Dr.Oetker". Un aluat foarte bun, inlocuitorul aluatului cu drojdie clasic - este pufos si moale, ingredientul principal fiind branza de vaci(crema). Recomand sa incercati reteta neaparat! Cantitate: 2 kg (30 buc) Dificultate: usor Timp de preparare: 90 min Timp total de pregatire: 120 min Ingrediente Crema de branza de vaci(Quark) 500 g Oua 3 buc Ulei de floarea soarelui 1 pah Zahar 2 pah Praf de copt 3 buc adica 3 plicuri Esenta de vanilie 1 buc Faina alba calitate superioara 700 g Mere Ionatan 1 kg Pasi de urmat De obicei pentru aceasta reteta de aluat, cumpar crema de branza, sau branza de vaci mai lichida. Intr-un bol mai mare, incepem sa facem aluatul - se pune branza prima. Adaugam ouale, ametecam bine. Apoi se toarna uleiul, la fel amestecati bine. Adaugati un pahar de zahar si mixati. Urmeaza plicurile cu praf de copt si esenta de vanilie.. Amestecati bine. In final adaugati faina, si framantati un aluat moale. Nu se lipeste de maini pt ca are mult ulei, asa ca nu il framantati mult. Aluatul se lasa 2 ore la temepratura camerei, acoperit cu folie alimentara. In acest timp pregatim merele. Merele se curata de coaja si cotor, se taie cubulete. Se pun cu un pahar de zahar intr-un ceaun sau tigaie, cu o jumate de pahar de apa. Lasati la foc mediu sa se inmoaie bine si sa se evapore tot lichidul. Dupa ce o scazut tot lichidul, stingeti focul si lasati sa se raceasca. Dupa 2 ore, impartim aluatul in 4 si il framantati usor. Fiecare parte de aluat o intindeti cu facaletul, cam de 5-6 mm grosime. Cu un pahar sau cana cu gura mare taiati rondele din el. Puneti cate putina umplutura de mere pe fiecare bucatica de aluat. Pirojki-urile se formeaza astfel - se apropie marginile opuse ale rondului de aluat, si se lipeste bine(ca la coltunasi). Se pun pe tigaie de cuptor, unsa cu ulei, cu marginea in jos - se modeleaza ca sa nu se vada colturile. Se ung cu galbenus de ou si se lasa la cuptor pana se rumenesc. Se scot din cuptor, si se lasa sa se racoreasca usor. Sunt bune si aromate, atat calde cat si reci. Pofta Buna! |
|
|
|
Sep 29 2010, 12:45 PM
|
|
|
Chec cu ciocolata
Un chec foarte, foarte bun, ciocolatos, pufos si moale, cu bucatele de ciocolata topita in el - eu cred ca este unul din cele mai simple si gustoase chec-uri cu ciocolata. Reteta este foarte simpla, am facut din ea si muffins-uri si chec, ambele variante au fost foarte bune la gust, doar ca nu imi place forma mea de muffins si nu am mai pus poza aici la prezentare. Recomand sa-l incercati neaparat! Reteta o am de pe un grup de discutii culinare. Cantitate: 1 kg (1 chec mai mare sau 2 mai mici) Dificultate: usor Timp de preparare: 60 min Timp total de pregatire: 20 min Ingrediente Faina alba calitate superioara 200 g Zahar 100 g Cacao pudra 2 linguri Praf de copt 2 lingurite Bicarbonat de sodiu 0.5 lingurite Unt 90 g Oua 2 buc Lapte 150 g Ciocolata neagra/amaruie 80 g Esenta de vanilie 1 buc Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca. Ciocolata se taie bucatele mici. Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adaugati ciocolata maruntita in compozitia uscata. Apoi amestecati toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouale si esenta de vanilie. Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine. Turnati aluatul intr-o forma de chec (2 daca sunt mai mici), daca nu este de silicon puneti hartie de copt. Checul creste foarte frumos, se tine la cuptor la temepratura medie pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii. Il scoateti si lasati sa se racoreasca putin. Si aici cateva muffins-uri, sunt la fel de bune ca si chec-ul. Pe viitor imi voi lua forme bune si voi avea mai mult curaj la retete de muffins. Dupa ce se racoreste checul se taie si se savureaza - este ceva extraordinar cum se simt acele bucatele de ciocolata topita in combinatie cu aluatul poros si moale. Pofta Buna! |
|
|
|
Oct 13 2010, 10:09 PM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 |
Muffins cu ciocolata
175 g faina 25g cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat 175g zahar brun (se poate si cu zahar normal) 75g unt topit 2 oua 1 lingurita esenta vanilie 1 lingurita cafea solubila dizolvata in 1 lingurita apa fierbinte Cernem ingredientele uscate intr-un castron (faina, cacao, prafurile), adaugam zaharul si apoi ouale batute, esenta de vanilie, untul si cafeaua. Le amestecam bine cu o lingura de lemn pana cand compozitia se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie in forme de muffins, formele nu le umplem pana sus ci doar putin peste jumatate, aproximativ 2/3. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 minute, dupa care facem testul cu scobitoarea (daca iese curata sunt gata, daca aluatul se lipeste inca de ea le mai lasam 1-2 minute si incercam din nou). Se scot si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pune crema. Crema: 50g ciocolata 25g unt 25g zahar pudra Ciocolata si untul se topesc impreuna, se lasa sa se raceasca putin si apoi se adauga zaharul. Teoretic ar trebui sa aiba forma de muffini. Adica umflate in sus asa... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 8th November 2025 - 07:55 PM |
|
|