![]() |
![]() ![]() |
![]() |
roxanica10 |
![]()
Post
#86
|
Musafir ![]() |
Pun si eu aici tortul pe care mi l-a facut d-na Mimi pentru Paste. Am mancat si eu o felie...delicios! Au cam alunecat literele din ciocolata de la 'Fericit' din cauza transportului (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
(IMG:http://i143.photobucket.com/albums/r158/roxanica10/Picture42.jpg) |
|
|
![]()
Post
#87
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#88
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Maat e foarte placut aromata prajiturica... eu am trisat la zahar am pus doar 300g dar culmea ca desi gasesc 400 g foarte mult nu ar fi suparator de dulce, pt ca de fapt reteaza din acreala iaurtului si-a lamaii. Are un gust si o consistenta foarte placute, foarte light (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/101_1452.jpg) |
|
|
![]()
Post
#89
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Hasulica, multumim de fotografie. (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
Am urcat-o pe site. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#90
|
Musafir ![]() |
Tortul de bezea cu coacaze rosii (blatul e cu ciocolata, n-am scos din forma pentru ca e insiropat bine de la bezea). Poza facuta fara blitz, de-aia-i mai intunecata:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/coacaze.jpg) |
|
|
divi2007 |
![]()
Post
#91
|
Musafir ![]() |
fetelor ziceti mi si mie pls o reteta de biscuti si de fursecuri ca imi plac de mor (IMG:style_emoticons/default/pls.gif)
|
|
|
![]()
Post
#92
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Kalua, ai pus undeva reteta asta de tort? Arata grozav! (uite aici mi-ar trebui un emoticon care sa plescaie!)
Divi, incearca NON PLUS ULTRA 300 g faina 250 g margarina 3 oua 3 linguri zahar pudra 280 g zahar tos gem de caise Intai se face o coca din: faina, margarina, cele 3 galbenusuri si zaharul pudra. Se intinde o foaie cam de 3-4 mm grosime. Se decupeaza rondele cu un paharel de lichior si se pun in tavi (nu trebuie unsa, nici pudrata cu faina), unul langa celalalt, oricat de apropiate, fiindca nu mai cresc la copt. In general eu lucrez cu mai multe tavi, pe care le pun in cuptor in acelasi timp, suprapuse. Din cantitatea asta ies cam 3 tavi de rondele. Se dau la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute (sa nu se rumeneasca). Intre timp cele 3 albusuri ramase se bat spuma tare, se adauga apoi zaharul tos si se bate in continuare pana s-a topit si bezeaua este tare. Se toarna intr-un sprit pentru creme sau intr-o punga taiata la colt. Se scot tavile din cuptor si pe fiecare rondea se pune cu spritul un mot de bezea (se poate si cu lingurita, dar dureaza mai mult). Se face focul mic-mic si tavile se vara din nou in cuptor, de data asta cu usa cuptorului deschisa pe jumatate. Se tin in cuptor pana cand atingand bezeaua cu degetul usor, simtim ca e calda bine, aproape fierbinte, chiar daca e moale (cu usa cuptorului deschisa fursecurile se coc aprox. 40-60 min., in functie de cat de tare a fost focul. Cuptorul trebuie sa fie in permanenta cald, dar nu prea fierbinte, ca sa nu ingalbeneasca bezeaua.) Se scot fursecurile pe o tava. Pana se racesc, bezeaua este complet intarita - chestie de minute. Apoi rondelele se lipesc cate doua cu un strat subtire de gem. Suna destul de laborios, dar nu este din punctul meu de vedere. In plus, sunt niste fursecuri foarte spectaculoase si se topesc in gura. |
|
|
![]()
Post
#93
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Clatite- crepes
deci eu pun: 2 paharute de faina (350 g) 1 ou lapte pana ajungem aproape de consistenta finala (2/3 din lichidul necesar) apa minerala sau sifon pana la o consistenta putin mai densa decat apa 1 vf de lingurita praf de copt (facultativ) esenta de rom un praf de sare puteti pune si vreo lingura de zahar dar nu e absolut necesar secretul este o tigaie de teflon bine bine incinsa. punem un strop de ulei, il imprastiem prin tigaie, mai asteptam cateva secunde si tinand tigaia inclinata turnam cam jumatate de polonic de coca si o imprastiem rotind tigaia in toate sensurile (nah ca mai bine nu stiu sa explic dar asta ar trebui sa stie oricine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) le scoateti una peste alta si le lasati acoperite ... raman moi si a doua zi (daca apuca) .... ies cel putin 20 de clatite din cantitatea de mai sus (nu le-am numarat drept sa va spun dar iese un teanc maricel) sunt faine cu dulceturi dar si cu ciocolata nutella, ba chiar si cu miere sau sirop de artar |
|
|
walpurgik |
![]()
Post
#94
|
Musafir ![]() |
Stiam eu de ce n-am intrat la topicul asta pana acuma. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Voi, fetelor, de unde ati invatat sa faceti atatea prajituri? Va ies dupa reteta? Eu mancare gatesc destul de bine, dar la prajituri mi se pare chinu' de pe lume. |
|
|
divi2007 |
![]()
Post
#95
|
Musafir ![]() |
leeee thx mult de tot o sa le incerc (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 02:28 PM |
|