![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#21
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Mi-a placut si mie site-ul si am bantuit olecuta pe dansul. Mi-a atras atentia puiul cu lamaie.
Sunt totusi cam tematoare in privinta sosurilor folosite de chinezi. Unul dintre ele imi provoaca palpitatii si nu stiu sigur care. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
![]()
Post
#22
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
orez cu ou si legume (reteta din clip-ul de mai sus (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) pt 2-4 persoane 350g orez congelat pre-fiert, cu bob lung 4 linguri sos de stridii 2 linguri sos de soia 2 oua batute 4 linguri ulei de alune sau vegetal 2 linguri de morcovi dati pe razatoare 2 linguri mazare congelata 2 ceapa verde taiata marunt 2 catei de usturoi tocat sare si piper alb 1. se incinge wok-ul , se pun 2 linguri din ulei, se adauga ouale batute si se amesteca cu lingura de lemn sa le dam forma de jumari 2. se mai adauga putin ulei in wok, se adauga usturoiul si orezul si se amesteca impreuna toate 3. se adauga legumele: mazarea, morcovii si ceapa si se amesteca pana se intrepatrund savorile 4. se adauga sosurile si condimentele se mai amesteca putin si se trage wok-ul deoparte 5. se serveste in castronele individuale langa peste sau carne la legume se pot adauga si ardei si broccoli. Intrebare: la reteta asta, dar si la celalte chinezesti, orezul se fierbe? Am vazutca se amesteca orezul/ mazarea cu diferite chestii (legume, carne) si vreau sa stiu daca le fierb inainte sau nu. Vreau sa fac reteta de mai sus azi, sper sa-mi iasa, desi n-am morcovi si nici sos de soia/ stridii. Mai are sens sa fac mancarurile astea daca nu am toate ingredientele? |
|
|
![]()
Post
#23
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Orezul e fiert sigur. Mazarea aia congelata si ea-i gata fiarta. Morcovii sint cruzi si proababil raman o idee crocanti ceea ce-i ok.
Sos de soia cred ca se gaseste si acolo. Atentie cu el ca poate fi f sarat. Aici sint fel de fel de `grade' de saratura (am inventat cuvantul crez io) Apoi sosul de stridii iar e cu dichis, mie una nu imi place deloc. Carnurile facute in wok sint de regula taiate bucati mici, sau subtiri si deci se fac foarte repede. Si legumele in general crude se pun insa mazarea nu, pt ca n-are cum sa se faca in cateva minute. |
|
|
![]()
Post
#24
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Tx, Cleo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]()
Post
#25
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Am gasit un site cu retete pentru mancare chinezeasca. Poate va este de folos.
RETETE CHINEZESTI |
|
|
![]()
Post
#26
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Ce tare e site-ul! Are si informatii nutritionale: calorii, carbohidrati etc. (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
Multam, Teo (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:06 AM |
|