IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> "Fata perfecta" varianta actuala:un "sac de oase", Promovarea bulimiei si anorexiei
fortelady
post Dec 14 2007, 07:57 PM
Post #211

Musafir

si constientizarea inseamna "i don't give a shit, esti o tampita " (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
faptu ca mi-ar fi zis cineva ca-s tampita cand nu puteam manca mi-ar fi fost fix perpendicular. in cel mai fericit caz, constientizezi ca esti tampit. sau ca gresesti. dar asta in cel mai fericit caz
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Dec 14 2007, 08:47 PM
Post #212

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Daca tie ti s-a parut ca asa e, imi pare rau- nu cred ca e cazul sa ne rastalmacim afirmatiile.
Iar tu nu puteai inghiti pentru ca era vorba de altceva-eu nu am putut minca vreo 3 saptamini cind am aflat ca mama are cancer- nu de faptul ca iti doreai sa slabesti. Vorbim de anorexie/bulimie ca dereglare a comportamentului nutritional din dorinta de a fi acceptat de catre ceilalti si din dorinta de incadrare in "standarde de frumusete" actuale.
Iar constientizarea inseamna altceva. Inseamna ca there is life si pentru cei care nu sint in masura zero. Una mai sanatoasa si mai buna.
Si oricum ai lua-o, nici eu nici altcineva nu va putea baga lingura cu mincare in gura uneri persoane care sufera de anorexie/bulimie.
Ideea topicului si a "nu masurii zero" e de constientizare a pericolului care e dupa colt, a ideii ca daca nu esti subponderal nu esti bun de nimic, pentru trezirea mamelor/viitoarelor mame despre ce se poate intimpla cu ele si cu omeniriea in timp- nicidecum de hranire fortata si nici de blamare a persoanelor suferinde de anorexie/bulimie. Nici nu stiu de unde a parut ideea asta. De la ideea ca daca nu esti cu noi esti impotriva noastra a noului user , poate.

+Quote Post
Cindy
post Dec 14 2007, 08:49 PM
Post #213

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

QUOTE(amelle @ Dec 14 2007, 05:54 PM) *
Intentiile voastre sunt bune (sa salvati lumea, eh, cine n-a vrut asta macar o data?), dar eu va suspectez de prea mult timp liber si prea putine idei, dar fixe. Plus o doza sanatoasa de ipocrizie.

Tinand cont ca e prima ta vizita pe forum si nu cunosti pe nimeni, cam virulente si gratuite replicile tale, nu crezi? (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Ai fi putut altfel observa ca si fetele de aici tin la silueta si aspectul exterior general, cu diferenta ca ele adopta un stil de viata sanatos.

+Quote Post
amelle
post Dec 16 2007, 03:31 PM
Post #214

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 2,833

Sunt dura intr-adevar. Pentru ca sunt frustrata. Nu am nimic personal cu nimeni. Retrag ce am spun de idei fixe si putine, m-am lasat dusa de val, tastand in disperare, va rog sa ma scuzati, sunteti femei bune si eu nu cu voi am treaba. Exista o intreaga moda acum anti masura 0 si ma irita prin ipocrizia ei, ea reprezentand un nou mijloc pentru unii sa-si faca reclama, la fel cum pro size 0 a fost la vremea ei. Cred ca lui Maat chiar ii pasa de fetele care se autodistrug si vrea sa faca ceva. Ce spun eu e ca anorexicele adevaratele (foarte putine, contrar statisticilor alarmante, forumurile pro-ana sunt 99% imbibate cu imbecile trendy) stiu absolut tot ce se poate spune, inclusiv de daunele fizice, de eventualitatea mortii si de faptul ca sunt anormale. Stiu de manechinele moarte la 36 kg. Ele nu sunt responsabilitatea nimanui, o stiu si o accepta. Tentativele de salvare se vor lovi de zidurile unei alienari totale de standardele normale si lipsa oricarui fel de consideratie pentru parerea altora. Eu stiam foate bine ce fac.

Doar ca eu cred ca se confunda adevaratele anorexice cu idioatele care slabesc ca sa semene cu cine stie ce model. Anorexia nu este declansata de imagini size 0 decat la proaste, ea este o lupta dusa de tine impotriva ta si apoi un mod de a te opune unei lumi pe care o urasti aproape cat te urasti pe tine. Eu nu vreau sa ma considere altii slaba, vreau sa sufar, vreau sa arat asa cum ma simt: rupta in bucati. Un soi de automutilare. Nu imi pasa ca ma cred altii grasa sau slaba, pur si simplu simt un dezgust fata de mine pe care nici 13929489 reclame Dove cu femei obisnuite n-o sa-l vindece. "Grasa" este un calificativ pe care mi-l insusesc pentru a sublinia ca-mi urasc corpul. Eu de fapt imi urasc interiorul. Si nu ma uit la televizor, desi poate invat si eu dintr-o productie hollywoodiana cum se invinge anorexia cu iubitul de manuta si cu infuzii de iubire parentala. Nu ma uitam nici cand a inceput boala mea. Dar acele filme m-au impiedicat 3 ani de zile sa admit ca sunt anorexica, atat de penibila mi se parea descrierea ca va rog sa ma credeti ca nu ma identificam deloc. Dar sunt sigura ca 242502346475 de copile perfect sanatoase au ajuns la concluzia ca de asta sufera ele din moment ce au refuzat cina pregatita de mama aseara. La ele vreti voi sa ajungeti.
Se vrea sa salveze adolescentele care lupta cu un cantar pt a impresiona pe cei din jur, pentru ca se uita la tv in loc sa citesca o carte si servesc ideile de acolo la perfuzie, se hranesc cu complimente si orice barbat care nu le considera atragatoare devine un motiv de a cadea in butoiul cu melancolie, sa se eticheteze, pe langa anorexice, si depresive, bietele, desi nu-s nici una, nici alta. Femei pe care cateva kg in plus nu le-au lasat sa devina dansatoare in trupa Andreei Balan si se smiorcaie de nedreptatea sortii si de societatea bolnava. Dragele mele, neuronii in minus va impiedica sa ajungeti astrofizicieni, dar nu va vad suparate din cauza asta pe cat sunteti pentru tampenia aia de slujba! Adolescente care n-au disciplina sa duca o anorexie pana la capat, dar in a doua zi de dieta deja deseneaza capete de morti pe caiete, doar-doar le-o vedea mama "strigatul de ajutor". De ele va e mila, bietele fane Britney care plang noaptea pana adorm ca n-au (ex-)pachetelele ei de muschi pe abdomen. Eu zic sa le lasati sa faca gastrita! Sa-si vomite ficatul, mie mi se pare binemeritat! Niciodata n-a durut superficialitatea, poate e timpul sa inceapa!

Prostia e intr-adevar o boala, dar e incurabila si nu se numeste anorexie. Chiar vreti sa le salvati pe alea? De ce???

Exista viata in afara masurii 0(asa cum bine ziceti!) dar mi se pare ca e un consum inutil de minti inteligente explicarea acestui fapt celor care nu pricep pentru salvarea unor idioate. Lasati-le sa crape! Rezultat: mai mult oxigen pentru oamenii care chiar au o viata, pentru voi toate. Iar anorexicele adevarate se vor vindeca daca vor si pot, prin eforturi mari care le frustreaza si le face sa-si verse veninul pe altii pe forumuri (inca o data, scuze!).

+Quote Post
Meg
post Dec 16 2007, 04:04 PM
Post #215

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

cat de usor le spui tu oamenilor "prosti"!

+Quote Post
rozy
post Dec 16 2007, 04:25 PM
Post #216

Musafir

si tu esti plina de venin se pare! (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif)
pai poate ne si spui cauzele anorexiei tale....ca sa intelegem si noi de ce "proastele" alea de care vorbesti merita sa moara si tu meriti sa fii salvata?

+Quote Post
kalua
post Dec 16 2007, 04:32 PM
Post #217

Musafir

Eu o inteleg pe amelle, asta nu inseamna ca-i aprob felul in care arunca cu flacari pe-aici. Una-i sa vrei sa slabesti cateva kile mai mult decat e normal pentru ca asa ti-a zis prietenul, poentru ca vrei sa arati ca Kate Moss si alta-i anorexia-anorexie care vine de la cap, care are mai putin cu aspectul fizic, ci mai mult cu dorinta de autocontrol. Si, intr-adevar, majoritatea persoanelor anorexice sunt fete foarte destepte si sensibile. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
rozy
post Dec 16 2007, 04:47 PM
Post #218

Musafir

pai la anorexie se ajunge in general din cauza unei probleme psihice.....apare intial o frustrare...apoi psihicul fiind slab nu o poate controla...si uite asa ajuge sa-si urasca corpul....si se automutileaza ca sa se pedepseasca pe ea...sau pe cei din jur..parinti,prieteni....care nu i-au fost alaturi si nu au sustinut-o

+Quote Post
kalua
post Dec 16 2007, 04:58 PM
Post #219

Musafir

Nu neaparat, rozy. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Ala80
post Dec 16 2007, 05:01 PM
Post #220

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Amelle, te inteleg perfect si nu te judec. E bine ca iti constientizezi boala si ca vrei sa gasesti o cale spre vindecare.
Fara nicio urma de ironie, cum am putea noi sa te ajutam? Sau cine crezi tu ca ar putea sa te ajute?

+Quote Post

30 Pages V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 01:10 PM