![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Exista cimentare provizorie si definitiva. Am inteles ca e mai avantajos sa se faca doar o cimentare provizorie, pentru ca in cazul in care se intampla ceva cu dintele (infectie la radacina, de exemplu), sa se inlature lucrarea si sa se rezolve, apoi sa se puna la loc, nu sa se taie lucrarea si apoi sa fie nevoie sa se faca alta. Eu am o lucrare cimentata provizoriu de cateva luni, medicul mi-a zis ca daca se dezlipeste sa vin si decidem apoi daca o cimentam definitiv sau nu.
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 26-November 07 Member No.: 2,725 ![]() |
Lucrarea mea e cimentata definitiv.Dar din pacate nu ma simt bine deloc cu ea asa.Speram ca o sa cedeze sau nu stiu.......Cert e, ca e mai inalta intr-o parte decat in cealalta. Mi se pare imposibil sa nu existe o solutie pt a fi decimentata. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Exista mai multe metode de decimentare a lucrarilor protetice,important e sa fie si inspiratie atunci pe moment.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) se poate cu ultrasunete,cu detartror sau cu ata interdentara.Chiar e indicat sa o dai jos daca simti ca e inalta pentru ca altfel ajungi sa iti fie lezata gingia,aceasta in timp isi schimba culoarea,devine cianotica(vinetie) si n`or sa fie consecinte bune.Trebuie decimentata si readaptata,iar in caz nefericit,daca nu se poate readapta,refacerea lucrarii...
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 6 Joined: 26-November 07 Member No.: 2,725 ![]() |
Cu ata interdentara nu cred ca ar fi posibil.Lucrarea mea este un intreg de 11 dinti, din care 10 sunt ai mei, fiind doar imbracati.Nu stiu daca reusesc sa ma explic bine, dar deasupra dintilor mei, dupa ce i-a pilit si obturat, e o masca de fier care a fost imbracata in portelan. Nu este nici macar o saptamana de cand mi-a cimentat-o, asa ca sincer, vreau sa evit distrugerea lucrarii.Oricum va multumesc pt sfaturi si astept si alte solutii poate totusi am noroc.
|
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Dana, daca mai ai putina rabdare, poate apare punkreasu' sa te lamureasca. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
da,pana apare dnu` dr punkreas iti spun eu ca exista metode pentru decimentari variate si trebuie adaptate in functie de lucrare.Exista aparate care emit vibratii pe lucrare,si duc la decimentari.Imi permit sa iti raspund eu pentru ca sunt studenta in anu` V la stomatologie.
"Masca de fier" de care zici tu este scheletu` metalic de sub ceramica,care are rol in rezistenta lucrarii mai ales. Se poate incerca decimentare si prin lovituri cu ciocanelul de decimentare dar cu grija pentru a nu o fractura. Metoda de decimentare o hotaraste medicul tau stomatolog. |
|
|
![]()
|
|
VA MULTUMESC TUTUROR (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) (IMG:style_emoticons/default/hug.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
Hello hello (IMG:style_emoticons/default/soldiers.gif)
Back in business! So, daca lucrarea ta a fost adaptata corect si a fost cimentata definitiv - GREU s-o mai dai jos prea curand. Iar daca ai tai dinti au niste radacini minuscule sau mobile risti sa scoti lucrarea cu suportul dentar cu tot. Cel mai bine este sa te vada tot medicul la care ti-ai lucrat si sa rezolve problema intr-un fel sau altul. Stie exact ce ai sub lucrare, are (ar trebi sa aiba) radiografiile tale etc. Asa cum spunea si EmptyG, pe langa problemele gingivale pe care le poti avea (?) s-ar putea sa adaugi si niste probleme majore in/legate de articulatia temporomandibulara. PS: sa nu te abureasca cu "las' ca merge" sau "o sa te obisnuiesti tu in timp". Una e sa ai o senzatie de ceva nou sau ciudat care intr-adevar se rezolva prin puterea obisnuintei si alta e sa ai o "muscatura" varza, sa simti clar cum musti doar pe o parte si pe cealalta nu. I rest my case! PPS: and leave the floor to EmptyG, eu trag pe dreapta cateva zile cred (IMG:style_emoticons/default/thankyou.gif) |
|
|
![]()
|
|
Multumesc pentru carme punkreas!:) daca sfatuiesc gresit,sa ma indrepti pe drumu` cel bun.
|
|
|
![]()
|
|
MULTUMESC DE SFAT PUNKREAS. POATE NU MI/AR FI ASA DE GREU DACA EU NU AS FI IN ITALIA SI DENTISTUL MEU IN BUCURESTI....O SA-L SUN SA VAD POATE POT SA FAC CEVA SI FARA SA MERG LA EL.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 06:25 PM |
|