![]() |
![]() ![]() |
![]() |
amailhik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor, azi mi-am pus o plomba. Pana acum cand am mai avut treaba pe la dentisti, stiu ca se punea una provizorie si abia dupa cateva zile aia definitiva. Acum nu se mai "poarta" plombele provizorii? E in functie de marimea cariei sau? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Cred ca plomba provizorie se pune daca mai trateaza dintele. Daca e sanatos nu are de ce sa puna plomba provizorie.
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ama, daca caria e micuta- sau chiar mare dar nu e afectata pupla dintelui nu e nevoie de provizorie. Tehnologia a evoluat mult si poti chiar minca imediat dupa ce ti-a pus plomba. E plomba foto?
|
|
|
amailhik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, mi-a zis ca pot sa mananc dar sa nu beau Cola sau cafea. Ce e aia plomba foto?
|
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Dupa ce ti-o pune iti trage cu lampa aia. Tie cum ti-a facut-o?
|
|
|
amailhik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, a folosit si o lampa care semana a pistol de lipit. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Acum a inceput sa ma doara...
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Pentru "plomba foto" materialul se intareste numai prin fotopolimerizare (cu lampa de fotopolimerizare) ... unele materiale sunt fotopolimerizabile, altele sunt autopolimerizabile...altele termopolimerizabile...
Obturatia provizorie se foloseste doar in cazul in care vrei sa tratezi "plaga" dentinara/pulpara medicamentos (coafaj se numeste), depinzand de profunzimea cavitatii...il lasi sa actioneze ceva timp si apoi treci la obturatia de durata... |
|
|
amailhik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Aha, multumesc! A evoluat tehnologia in 10 ani. La ultimele plombe am avut si provizorii dar parca nu mi-a dat cu atatea dracii ca acum. De pistolul ala nici vorba.
|
|
|
amailhik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Inca o intrebare: e normal ca dupa 10 zile dintii plombati sa fie sensibili inca la rece? Si acum ma deranjeaza cand beau ceva. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu zic ca e normal. Mie dupa ce mi-au pus o plomba mai mare mi-au zis ca dintele va fi sensibil cateva luni. Si asa a fost, dupa cateva luni n-am mai avut probloeme.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 06:14 PM |
|