![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Iaca, mare minune mare, azi am aflat ca fiica-mea are hipodontie: ii lipsesc lateralii superiori si nici premolarii (cincii) inferiori nu-i vor iesi.
Caninii superiori nu sunt iesiti nici pe jumatate. Stomatologul a zis sa mergem cu ea la ortodont. Si a zis ca ori sa-i faca aparat ortodontic ca sa-i tina locul liber cel putin pentru laterali si pe la vreo 25 de ani sa i-i implanteze, ori ca sa-i impinga caninii mai in fata, sa nu ramana loc liber. Mie una nu mi se pare chiar atat de tragica situatia si chestia cu tinutului locului liber pana pe la 25 de ani chiar mi se pare inumana. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) Eu as astepta sa iasa macar caninii de tot, sa vad cum e situatia atunci. Voi (si mai ales punkreas (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) ce ziceti? Aici si situatia dentara actuala a fiica-mii: (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Nina_hipo.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 703 Joined: 7-December 05 Member No.: 4 ![]() |
Hmmm...eu stiam ca problema asta se numeste anodontie! O buna prietena are asa ceva, poarta aparat dentar de 3 ani (acum are 19), iar spatiile au fost complet acoperite. Daca as avea asa ceva, as opta tot pentru aparat, nicidecum nu as astepta pana la 25 de ani ca apoi sa imi implanteze dintii!
Multa sanatate! |
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Kalua, nu ar strica sa spui si varsta. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) 12? Sau ma insel?
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
In iunie face 11. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,542 Joined: 13-March 06 Member No.: 265 ![]() |
Multi inainte (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Eu zic sa mergi cu ea la ortodont si sa-i puna aparat(treaba cu lasatul de spatiu (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) si asteptatul pana la 25 ani iese din discutie!).Sa nu amani asta pentru ca lucrurile se pot complica si nu are sens.E mica si e mult mai bine sa poarte aparatul acum decat atunci cand va fi o adevarata don'soara.Nici eu nu cred ca e grava problema (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
si in plus acum exista multe feluri de aparate, nu sunt toate inestetice..
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
Kalua, iarta-ma dar nu mai stiu de capul meu sapt asta cata treaba am iar sapt viitoare voi fi plecat cu firma la o sedinta. daca reusesc o sa incerc sa-ti dau optiuni pana in w-end. in orice caz implanturile se pot pune dupa pubertate, respectiv dupa 16-17 ani la fete. Nu e greu de mentinut spatiul dar nu cred sa-i convina fiicei tale sa stea inca 5-6 ani cu ceva provizoriu.
vorbim oricum, pt urgente stii pe cine sa cauti :-) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu-i urgenta treaba, intalnire cu ortodontul avem abia la inceputul lui aprilie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
mandibular nu-i nici o problema, probabil molarii 1 si 2 vor fi mezializati iar in viitor molarii de minte vor erupe in pozitia normala a molarilor 2. poate si cu putin ajutor.
maxilar depinde cel mai mult de voi. e vorba de plan pe cativa ani. fie o solutie mai rapida prin aducerea caninilor langa centrali, fie distalizarea grupului premolar+canin si mentinator de spatiu pt 5-6 ani de-acum incolo, urmand ca dupa incheierea pubertatii sa apelati la implanturi. Trebuie sa te gandesti si la viitorul indepartat, peste 30-40 de ani cand vei avea nevoie de suport cat mai mare pt o eventuala lucrare protetica. grea alegere din pacate |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Multumesc, punkreas.
Cred ca ne vom hotara pentru aducerea caninilor langa centrali. Din cate vad eu acum, cand numai caninul stang e pe jumatate rasarit, vor fi oricum langa centrali. Fiica-mea isi mosteneste tatal la dinti si el are diastema si treme mici, deci ar trebui luate in calcul si astea. Si cu ocazia asta am aflat si de hipodontia lui - un premolar inferior, iar mama lui o pereche de premolari inferiori (dac-as fi stiut asta de la bun inceput macar il luam la oferta speciala (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). M-am hotarat sa-mi iau jumatate de zi de concediu sa merg si eu (sau numai eu) cu asta mica la ortodont, o sa-i fac capul calendar omului. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 10:06 AM |
|