IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

21 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Protectia impotriva razelor solare, in legatura cu protejarea tenului,pielii in general de soare.
Diana.
post May 25 2008, 03:28 PM
Post #101

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Luat Niva DNage cu SPF 30. Cica ar exista si cu SPF 50 insa nu am gasit.
(IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d193/eladyphoto/NIVEA.jpg)
Go to the top of the page

+Quote Post
Cleo
post May 25 2008, 03:35 PM
Post #102

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

pt protectia pielii fetei creme cu SPF ar fi suficiente. Exista si fdt-uri cu spf inclus. Eu n-am gasit inca o crema solara care sa fie baza la un machiaj si drept sa va spun nici nu caut, sint 'gandite' altfel decat o crema de fata care s-ar presupune ca hidrateaza, mentine elasticitatea reduce riduri etc

+Quote Post
happyCat
post May 28 2008, 03:53 PM
Post #103

Musafir

Iata mai multe informatii despre cremele de protectie solara:

Razele UV
Exista doua tipuri de raze UV si anume UVA si UVB; ambele au efecte negative asupra pielii. Razele UVB ataca pielea la suprafata, provocand arsuri (B vine de la burning), iar razele UVA penetreaza in profunzime atacand colagenul care da pielii elasticitate (A vine de la ageing). Cu toate ca razele UVA nu provoaca arsuri, ele sunt cele care creeaza probleme in straturile mai adanci ale pielii, avand efecte nocive pe termen lung. Exista multe crème de protectie solara care nu protejeaza impotriva razelor UVA, asa ca e bine sa verificam intotdeauna ambalajul.
Razele UVB provoaca arsuri ale pielii, riduri, imbatranirea prematura a pielii si creeaza riscul aparitiei cancerului de piele. Toate cremele de protectie solara protejeaza impotriva razelor UVB.

Tipuri de crème de protectie solara
Exista doua tipuri de crème de protectie: organice (sau chimice) si inorganice (sau minerale).

Primul tip, crema de protectie organica contine ingrediente care sunt partial absorbite in piele, ingrediente de natura chimica precum PABA (para amino benzoic acid). Acest ingredient provoaca de foarte multe ori reactii alergice si de aceea multe crème de protectie chimice au exclus PABA din compozitie. Acesta a fost inlocuit cu un alt ingredient, Oxybenzone, care este mai bine tolerat de piele.
Majoritatea cremelor de protectie organice ofera protectie doar impotriva razelor UVB.

Cremele de protectie inorganice contin pigmenti minerali precum oxidul de zinc si dioxidul de titaniu. Acestea actioneaza ca o bariera fizica intre piele si razele soarelui si au proprietatea de a reflecta razele nocive. Aceste ingrediente se prezinta sub forma de pulbere foarte fina si pe langa ele, in compozitia cremelor inorganice mai intra si diferiti agenti hidratanti, astfel incat aceste crème au o actiune mai blanda asupra pielii. Aceste ingrediente minerale nu sunt absorbite de piele si de aceea crèmele inorganice creeaza foarte rar reactii alergice.

+Quote Post
LostWhispers
post May 28 2008, 05:24 PM
Post #104

Musafir

happy bun articolul (IMG:style_emoticons/default/322.gif) de unele chesti nu stiam

+Quote Post
Altheea
post Jun 4 2008, 01:30 PM
Post #105

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Constanta
Member No.: 1,203

Mi-am luat Avene Cleanance Solaire cu spf 40, pentru fata. Am incercat-o acum in viteza si imi place ca nu ingrasa tenul. Am ten uscat spre normal dar vara se mai ingrasa iar crema asta e pentru ten cu tendinta acneica. Sper sa fie ok...
(IMG:http://i263.photobucket.com/albums/ii148/AltheeaS/soin-visage-1045-39-300x300.jpg)

+Quote Post
Nimphetamin
post Jun 4 2008, 01:46 PM
Post #106

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Eu nu ma pot hotari ce lotiune de plaja sa-mi iau. Oscilez intre Avene, Bioderma, Uriage, LaRoche Posay, Yvatherm si Botega Verde (am vazut ca au protectie si UVA si UVB) (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

This post has been edited by Nimphetamin: Jun 4 2008, 01:47 PM

+Quote Post
ayleda
post Jun 4 2008, 02:14 PM
Post #107

Tratabil
**

Group: Tratabil
From: I will find out in 2 weeks
Member No.: 2,192

hello! sa va spun ce folosesc eu si sunt foarte foarte multumita. de la gerovital plant, spuma protectoare, cu fps 25. eu am pigmentul mai deschis si mai tot timpul ma ardeam de la soare. dar pot sa va spun ca spuma aceasta protejeaza foarte bine. o folosesc in primele zile, pentru ca are factor de protectie mare, apoi folosesc ceva mai scazut.

da..si ofera protectie si UVA si UVB

+Quote Post
LostWhispers
post Jun 4 2008, 03:30 PM
Post #108

Musafir

Eu neaparat anul asta de corp imi iau Pizbuin , si cel pt bronzare rapida ca am nevoie, nu mai pot sta asa (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
De fata sunt f multu de clinique

+Quote Post
Cindy
post Jun 4 2008, 04:49 PM
Post #109

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Am vazut acum cateva zile o tipa foarte bronzata, un bronz din ala lucios, nici nu stiu cum l-o fi obtinut, exotica, foarte buna ea asa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si totusi, desi era imposibil sa nu intorc capul (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , parca tot sunt foarte reticenta la soare si ma prefer asa alba.

+Quote Post
happyCat
post Jun 5 2008, 11:18 AM
Post #110

Musafir

Daca era un bronz din ala uniform si perfect e posibil sa fi fost de la solar. Si eu prefer pielea mai alba, in special cea a fetei.
Si eu ieri am vazut o doamna foarte bronzata, era asa la 50 de ani insa avea o piele cam de crocodil, asa, din cauza bronzului in exces. De la distanta se vedea frumos, dar de aproape...Si vad din ce in ce mai multe femei care au pete maronii pe fata din cauza soarelui, si nu ma refer la pistrui, ca aia sunt de la natura, ci la pete cauzate de soare.

+Quote Post

21 Pages V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th March 2026 - 03:33 AM