![]() ![]() |
| kalua |
Jun 29 2008, 08:25 PM
|
|
Musafir |
Cremele recomandate de Paula Begoun (creme de protectie solara si creme de zi cu protectie solara)
Pentru piele normala pana la putin uscata sau grasa/amestecata, ieftine Avon - Anew Advanced All-in-One Max SPF 15 Lotion, Anew Retroactive+Day Defense SPF 15, Ageless Results Renewing Day Cream SPF 15, Hydra-Radiance Moisturizing Day Lotion SPF 15 Clinique - Sun-Care UV Response Face SPF 30, Sun-Care UV Response Face Cream SPF 50 Dove - Energy Glow Brightening Moistuirizer SPF 15, Essential Nutrients Day Lotion M.A.C - Studio Moisture Fix SPF 15 Mary Kay - SPF 30 Sunscreen Neutrogena - Healthy Skin Visibly Even Daily SPF 15 Moisturizer, Healthy Defense SPF 30 Daily Eye Cream, Light Tint, Pore Refining Cream SPF 15, Active Breathable Sunblock SPF 30 si SPF 45, Age Shield Sunblock SPF 30 si SPF 45 Olay - Regenerist Enhancing Lotion with UV Protection SPF 15, Regenerist UV Defense Regenerating Lotion SPF 15 Pond's - Mend and Defend, Intensive Protection SPF 15 Moisturizer Pentru piele normala pana la putin uscata sau grasa/mixta, scumpe Clinique - Repairwear Day SPF 15 Intensive Lotion Estee Lauder - Day Wear Plus Multi Protection Anti-Oxidant Lotion SPF 15, for Oily Skin, Future Perfect Anti-Wrinkle Radinace Lotion SPF 15, for Normal/Combination Skin, Re-Nutriv Intensive Protective Base SPF 30 Pentru piele normala pana la uscata si foarte uscata, ieftine Artistry - Moisture Rich Protective Moisturizer SPF 15 Estee Lauder - Multi-Protection Sun Lotion for Face SPF 30 Mary Kay - Time Wise Day Solution Sunscreen SPF 25 Pond's - Radinace Restore, Age-Defying Skin-Brightening SPF 15 Moisturizer Stila - Petal Infusions Skin Visor SPF 30 Pentru piele normala pana la uscata si foarte uscata, scumpe Elizabeth Arden - Extreme Conditioning Cream SPF 15 Estee Lauder - Re-Nutriv Intense Lifting Hand Creme SPF 15, Resilience Lift Extreme Ultra Firming Lotion SPF 15, for Normal/Combination Skin Protectie solara "minerala" si creme de zi cu protectie solara cu activanti unici dioxid de titan si/ori oxid de zinc, care sunt cele mai bune pentru piele normala pana uscata sau piele sensibila Clinique - Super City Block Oil-Free Daily Face Protector SPF 25 Neutrogena - Healthy Defense SPF 30 Daily Eye Cream, Light Tint |
|
|
|
Jun 29 2008, 08:34 PM
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 |
Eu mi-am luat pt ten Capital Soleil de la Vichy cu SPF 30. Stiu ca am zis ca sunt contra Vichy, dar a fost sg crema pt ten mixt cu SPF mai mare de 20.
Pt corp mi-am luat Garnier cu SPF 30. Cea pt ten imi place, intra repede in piele, dar cea pt corp e lipicioasa si nesuferita din acest motiv. |
|
|
|
Jun 30 2008, 02:01 AM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 |
Nimphe, cum e Capital Soleil de la Vichy cu spf 30? Stiu ca si Leventer il recomanda btw. Lasa pielea grasa? Poti sa te machiezi normal?
Tot intreb eu daca lasa pielea grasa pentru ca mai exista o problema importanta legata de cremele cu protectie solara. Trebuie aplicate cu generozitate ca sa asiguri eficienta, nu doar ca pe o crema obisnuita. Indicele de protectie arata cat filtreaza produsul din razele ultraviolete, 30-adica 30%, 50-50% etc. 50 este maximul pentru ca s-a dovedit ca nici un produs nu reuseste sa blocheze mai mult de jumatate din razele soarelui, nu reuseste sa te apere total de soare, desi existau produse care sustineau ca aveau protectie maxima, 100. Cum spuneam, indicele asta de protectie este calculat pentru 2 mg de produs, aplicat pe o suprafata de 1 cm patr. Iar noi evident ca nu aplicam chiar atat de mult. Deci nu folosim cremele la potentialul maxim. In concluzie, daca crema in sine este si grasa, o mai aplic si in strat abundent...rezultatul ar fi pentru mine catastrofal. Intern, se spune ca ar fi bine sa consumam betacaroten, care reduce efectele daunatoare ale soarelui si ne ajuta sa ne bronzam frumos si ceilalti antioxidanti, precum vitaminele A (probabil e suficient daca luam betacaroten), C, E, seleniu, care lupta impotriva radicalilor liberi. |
|
|
|
Jun 30 2008, 01:35 PM
|
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 |
Sweet, e ok, intra repede in piele. Tenul ramane usor gras, dar nu mi-e greu sa aplic pudra pulbere dupa cateva minute.
Nu ma mir ca il recomanda madam Leventer, ca doar e presedinta Asociatiei Romane de Dermatologie si pe astia Vichy a pus stapanire (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Recomanda si ea pt ce e platita (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ce sa zic, eu aplic destul de generos, dar vorba ta, mai cu grija, din cauza filmului alb. Trebuie sa masez destul ca sa intre in piele. Am vazut ca exista suplimente nutritive cu betacaroten, recomandate cand mergi la plaja sau la solar. Cand am lucrat la o firma care se ocupa cu asa ceva, luam si nu ma ardeam, ma bronzam frumos. Cred ca o sa incep sa iau din nou (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oricum, la testele Vichy (de la Unirea) mi-a iesit ca imi trebuie o crema cu FPS de minimum 40 (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
|
Jun 30 2008, 01:40 PM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 |
Mie mi-a iesit ca am nevoie de spf 35 si mi-a recomandat solutie, nu crema. Pe mana parea chiar ok, nu grasa, nu lucioasa . Ma mai gandesc daca o iau sau nu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
Jun 30 2008, 01:43 PM
|
|
|
Din ce gama, Phil? Tot capital soleil?
|
|
|
|
Jun 30 2008, 02:31 PM
|
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 |
Da, tot Capital Soleil. Mai exact e vorba despre emulsia fluida ip50, pentru fata si zone foarte expuse-formula cu uscare rapida.
|
|
|
|
Jun 30 2008, 03:54 PM
|
|
|
Am si eu o intrebare.
La examinarea asta organizata de Vichy, tipele de acolo mi-au recomandat ca sub protectia solara sa folosesc un ser de hidratare. Stiu ca evenimentele de genul asta sunt in pur scop de marketing, poate si de informare, dar cu trimitere directa catre produsele lor. Asa ca nu am incredere oarba in recomandarile lor. Si va intreb, mai ales pe cele care au citit cartea Paulei Begoun, daca se recomanda, intr-adevar, ca sub crema de protectie sa se foloseasca un alt produs de ingrijire zilnica. In cazul meu, acesta este de hidratare. Eu mi-am luat crema asta (Capital Soleil FPS 30 pt ten mixt) tocmai pt ca, pe langa protectie, era o solutie si pt ingrijirea cotidiana. Ce parere aveti? |
|
|
|
| happyCat |
Jul 1 2008, 12:05 PM
|
|
Musafir |
Nimphe, eu as zice ca mai ales pe caldura asta, less is more pentru ten. Doar crema de protectie pe care o ai ar trebui sa fie suficienta. Daca simti ca nu ar fi de ajuns, ca tenul tau 'cere' mai multa hidratare, atunci ai putea sa pui un ser sau alta crema dedesubt.
Cate despre domnitele astea de la raioanele cosmetice..eu m-am convins ca nu stiu ele prea multe. Ele merg la cursuri de pregatire organizate de firma la care sunt angajate si sunt invatate cum sa vanda cat mai multe dintre produsele lor. Am ramas foarte dezamagita si de saloanele cosmetice unde fac tratamente faciale cu produse ale firmei X sau Y, si am remarcat ca mi s-au recomandat (ca sa nu zic bagat pe gat) produse care erau neadecvate tipului meu de ten. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
|
Jul 1 2008, 01:04 PM
|
|
|
Happy, multam de raspuns.
Da, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste pregatirea lor, de-aia am si intrebat. De curiozitate. Pai ieri, m-am dus la o farmacie si am intrebat-o pe una acelasi lucru. Si mi-a spus ca este suficienta crema asta a mea, ca as incarca tenul cu inca una. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 19th March 2026 - 12:31 AM |
|
|