IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

21 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Protectia impotriva razelor solare, in legatura cu protejarea tenului,pielii in general de soare.
LostWhispers
post Apr 19 2008, 01:15 PM
Post #81

Musafir

QUOTE(Nimphetamin @ Apr 19 2008, 02:11 PM) *
Mineral oil = parafinum liquidum. N-are nicio legatura cu uleiul natural la care te gandesti tu.

Uite ce am gasit despre el:
"Mineral Oil (a nu se confunda cu mineralele) - derivat al petrolatum-ului. Acopera pielea cu un strat ca de "celofan", impiedicand oxigenarea sa, ceea ce duce la aparitia acneei. Incetineste regenerarea celulelor si a functiilor pielii promovand astfel imbatranirea prematura. Orice derivat al acestui produs poate fi contaminat cu PAH (Polycyclic Aromatic Hydrocarbon)-agenti cancerigeni. Din familia petrolatumului mai fac parte: liquidum paraffinum (un fel elegant de a spune mineral oil), paraffin oil si paraffin wax. Atentie cu petroleum jelly- acest ingredient a fost interzis in cosmeticele fabricate in UE inca din 2004, datorita contaminarii ridicate cu agenti cancerigeni."

asta e motivul pt care eu folosesc ulei de masline (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Cindy
post Apr 19 2008, 01:44 PM
Post #82

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Nimphe, depinde si de sursa de unde ai luat informatia. Pe net sunt vehiculate tot felul, de parabeni etc..
Vaselina, de exemplu, este pur petrolatum si este chiar benefica pielii, repara pielea, hidrateaza. Ma refer la vaselina pura, am vazut si la noi, dar bineinteles ca erau adaugate si alte substante...

+Quote Post
happyCat
post Apr 20 2008, 01:09 PM
Post #83

Musafir

Nici eu nu am nimic impotriva vaselinei, dupa parerea mea sunt muuulte alte substante care se pun in cremele de fata/corp si care nu au ce cauta acolo. Si sa nu uitam ca faimoasa 8 Hour Cream are la baza vaselina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Uleiul de catina - a mai zis Nimphe de el pe undeva pe aici si l-am cumparat si eu. La fel adaug si eu cate o picatura-doua in crema de fata si corp, insa faptul ca actioneaza ca factor de protectie..... nush ce sa zic. Ok, sa zicem ca da, este un factor de protectie natural, dar eu cred ca e foarte mic. Eu nu m-as baza numai pe el, eu am nevoie sa stiu daca e 5, 10, 15 sau cat de mare e?

+Quote Post
walpurgik
post Apr 26 2008, 01:53 PM
Post #84

Musafir

QUOTE(claudia_electra @ Apr 17 2008, 04:29 PM) *
asta e jucaria mea. eu una sunt asa de obsedata sa nu ma ridez sau sa am pielea uscata ca pana la urma nici nu ma intereseaza daca luceste un pic piele dupa cateva ore. dar sincer nu imi amintesc sa fi fost tare grasa vara trecuta cand mi-am arborat-o pe moaca (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

(IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f211/claudia_electra/264530_fpxtif.jpg)

Mi-am luat si eu azi, SP40. Astept sa vad cum se comporta. E bine ca e very water-resistant ceea ce inseamna ca o sa faca treaba buna la inot.
Uneori ma uimesc cand vad cate chestii pot gasi in piata vietii. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Al meu e fond de ten, acuma m-am uitat ca asta al tau e numai lotiune de protectie.

+Quote Post
roxanica10
post May 11 2008, 01:21 AM
Post #85

Musafir

Pentru ca n-am gasit Shiseido, mi-am luat Clarins UV Plus SPF40. Sunt ff multumita de crema asta, desi a fost cam scumpa (40 euro). Am citit acum ceva pareri pe makeupalley si sunt majoritatea favorabile. Nu lasa deloc fata grasa. Dimineata ma dau intai cu Effaclar K, o las sa intre-n piele vreo 5 min si apoi aplic Clarins-ul. Lasa o pelicula alba, dar apoi urmeaza fdt. Nu am observat sa modifice culoarea fdt.
(IMG:http://i143.photobucket.com/albums/r158/roxanica10/P99118_hero.jpg)

This post has been edited by roxanica10: May 11 2008, 01:21 AM

+Quote Post
Nimphetamin
post May 12 2008, 11:30 AM
Post #86

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Acu' m-ati bagat la idei si am inceput sa caut creme cu SPF. Vad ca nu ziceti nimic de cremele astea "de lux" cu SPF inclus, de genul Estee Lauder, Clinique, Lancome etc.
Intrebare: SPF 15 e prea putin pt ten?

+Quote Post
LostWhispers
post May 12 2008, 12:53 PM
Post #87

Musafir

(IMG:http://i236.photobucket.com/albums/ff174/divi2007_2007/042785804011.jpg)

eu am asta, nu lasa pielea grasa
mie pt vara cand e f cald mi se pare putin spf 15

+Quote Post
happyCat
post May 12 2008, 01:01 PM
Post #88

Musafir

QUOTE(Nimphetamin @ May 12 2008, 10:30 AM) *
Acu' m-ati bagat la idei si am inceput sa caut creme cu SPF. Vad ca nu ziceti nimic de cremele astea "de lux" cu SPF inclus, de genul Estee Lauder, Clinique, Lancome etc.
Intrebare: SPF 15 e prea putin pt ten?

Nimphe, SPF 15 eu zic ca e bun de toata ziua, daca nu ai de stat in soare prea mult. Eu folosesc 15 in cursul saptamanii cand merg la serviciu, pentru ca mai ies si pe afara. Eu nu am folosit Lancome, Clinique sau EL cu spf, deci nu stiu ce sa zic. Cred ca sunt bune.

+Quote Post
Nimphetamin
post May 12 2008, 01:06 PM
Post #89

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Fetelor, multam mult pt sugestii. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Cred ca am ajuns la o concluzie.
O sa merg pe SPF 15 cand nu ies decat pana la serviciu (de la bloc la metrou fac 5 minute, iar de la metrou la serv 15-20 minute, deci nu stau f m afara), iar cand ies in oras sau in orice caz, cand stau mai mult pe afara, imi iau ceva cu SPF ridicat...Eventual asta de la Clinique City Block (chiar am o mostra dintr-un travel kit, sa vad cum imi prieste (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) )

+Quote Post
kalua
post May 12 2008, 01:29 PM
Post #90

Musafir

Da' chiar c-ar fi bine sa spunem daca crema folosita e pentru plaja sau pentru oras, pe sub machiaj.

+Quote Post

21 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th March 2026 - 05:12 AM