IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> La ce ora se culca copiii vostri?
janis
post Jan 4 2009, 02:00 PM
Post #11

Obsedat

Group: Dependent
From: In nori...
Member No.: 4,029

Chiar ieri am citit un articol despre culcatul copiilor (din greseala a ajuns la mine:P) si acolo scria ca daca nu vor sa se culce atunci se pot obisnui prin faptul ca se culca toata lumea la o ora stabilita pana se obisnuiesc ei (sau macar se pun in pat si parintii in camera lor), si dupa un timp parintii renunta la obicei dar pentru copii ramane regula fara exceptii. Nu stiu cat de eficienta e metoda...Dar am zis sa scriu daca tot am citit. Daca vrei iti trimit si titlul cartii de unde s-a inspirat articolul (un psiholog destul de renumit), dar mai tarziu ca nu sunt acasa.

La ce ora se trezesc copii daca se culca asa de tarziu, nu merg la gradinita?
Go to the top of the page

+Quote Post
Oana
post Jan 4 2009, 02:10 PM
Post #12

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Iasi
Member No.: 5,191

Janis, nu merg la gradinita, au implinit un an. Am doi baietei gemeni si daca unu din ei adoarme, celalalt are grija sa-l trezeasca.

+Quote Post
kalua
post Jan 4 2009, 08:34 PM
Post #13

Musafir

Pune mana si fa ceva acum, cat nu e prea tarziu. Nu poti sa stai cu bratele-n san si sa astepti sa se culce ei de buna voie mai devreme. Foarte important este un plan zilnic, care este respectat orice s-ar intampla, de la ora de sculat, cele trei mese, jucat intre ei, jucat cu tine, iesit afara, anumite rituale. Astfel stiu si ei ce se intampla si ce urmeaza. Pentru culcat (si dormit!) exista multe carti de specialitate, te rog sa le cauti (or fi si pe la biblioteci) si sa aplici metodele descrise acolo. Nu e usor, trebuie consecventa si nervi buni, dar "orice copil poate invata sa doarma" (titlul cartii care m-a ajutat pe mine la vremea respectiva).

+Quote Post
Oana
post Jan 4 2009, 09:09 PM
Post #14

Incurabil

Mersi, Kalua. Sigur caut cartea, trebuie sa pun piciorul in prag, altfel santajistii astia mici fac ce vor.

+Quote Post
Light Blue
post Jan 4 2009, 11:33 PM
Post #15

Dependent

Member No.: 4,661

Poate copilasii tai dorm dupa-amiaza si se trezesc prea tarziu, Oana? Nu-i adoarme nici macar baita de seara?
Voi stati langa copil pana adoarme sau il puneti in pat, ii cititi o poveste si apoi copilul se culca singur si cumintel? Daca da, cum ati reusit? Uneori nu pot sa stau langa fetita mea sa o adorm, cum sugereaza Janis, pentru ca mai am cate ceva de pregatit. Si daca a dormit dupa-amiaza e f. greu sa o adorm repede pe la ora 8 sau 9 seara. Chiar m-ar interesa o carte de acest fel.

+Quote Post
kalua
post Jan 5 2009, 12:09 AM
Post #16

Musafir

Eu am folosit metoda Ferber. Daca folositi metoda asta, uitati-va neaparat ca (virgula) cartea originala (dupa care a fost tradusa cea cumparata de voi) sa fie scrisa dupa 2006. Metoda asta nu se potriveste tuturor copiilor! Pe noi ne-a ajutat imens, asta mica nu mai dormea decat vreun sfert de ora la bucata (de cand incepusera sa iasa dintii, dar de-acum iesisera, se dezobisnuise pur si simplu sa doarma la bucata), ea morocanoasa si peste zi din cauza asta, iar eu aratam ca doua stafii.

Light, nu-i normal ca parintii sastea langa copil pana acesta adoarme. E bine de citit o poveste (una linistitoare!), date pupaturile si gata, copilul adoarme singur.

+Quote Post
Light Blue
post Jan 5 2009, 12:26 AM
Post #17

Dependent

Member No.: 4,661

Stiu ca nu e normal sa stea cineva langa copil pana adoarme. Mai ales ca are 6 ani. Dar o asez in pat, ii citesc o poveste, o invelesc, ne gingasim si apoi o las singura. Acum urmeaza: ori striga sa vin sa o dezvelesc, ori sa o invelesc, ori mai rau o vad atarnad cu capul in jos la marginea patului, ori vine desculta dupa mine, etc. Asta mai ales cand doarme dupa-amiaza. Iar daca nu doarme dupa-amiaza este irascibila ziua.

+Quote Post
kalua
post Jan 5 2009, 12:37 AM
Post #18

Musafir

Acum mie mi se pare ca-i prea mare sa-i mai trebuiasca somn la pranz. E irascibila pentru ca n-a primit corpul somn destul in 24 de ore. Eu in locul tau as scoate somnul de la pranz din schema si-as culca-o la 7 (!). Incet, incet, se va obisnui.
Acum la 6 ani e mai greu s-o dezveti de unele obiceiuri, dar se poate (daca ai nervii tari si esti consecventa).

+Quote Post
Oana
post Jan 5 2009, 09:48 AM
Post #19

Incurabil

Adevarul e ca e si vina mea. Sa nu mai tipe dupa mine, ma asezam langa ei si le faceam masaj pe spate , pe burtica. Se trezesc pe la 10 dimineata, apoi la ora 13 adorm cate jumatate de ora, alearga si se joaca cu o energie incredibila dupa care pe la ora 7 seara le fac baita si se linistesc. Culmea e ca pe la 9 seara ei se trezesc si au chef de joaca sau sunt morocanosi. Aici nu mai stiu cum sa procedez.

+Quote Post
Cindy
post Jan 5 2009, 10:46 PM
Post #20

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Ce batai de cap le-am dat si eu alor mei cu ora de culcarel! Niciodata nu o respectam..Ulterior, am invatat si niste smecherii. Ma prefacem ca adormeam, cuminte, si gasisem eu niste lanterne in casa, imi faceam lumina si ma jucam apoi, gaseam diverse activitati interesante de facut (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , nu il lasam nici pe frate-miu sa doarma, ma uitam la TV cu sonorul la minim. Si la fel cu somnul de dupa-amiaza. Venea bunica-mea la noi dupa ce ajungeam de la gradinita (ai mei lucrau, normal) si invatasem eu ca daca, colaboram si ne culcam, se plictisea si in maxim jumatate de ora pleca. Asadar foarte cooperativi, ne schimbam noi in pijamale, ne faceam ca dormim ca niste ingerasi si dupa ce auzeam incuiatul usii, rapid in picioare, ne jucam luandu-ne la bataie, chestii din astea trendi (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2025 - 08:20 AM