![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Cum spuneam, am citit Luna noua - Stephenie Meyer. Face parte dintr-o serie de patru volume care se completeaza intre ele, Luna noua fiind al doilea volum. Nu poti citi al doilea volum fara sa-l fi citit in prealabil pe primul.
Primul volum este Amurg(Twilight - denumirea originala, precum si denumirea seriei). Acesta ne face cunostinta cu personajele principale (Bella si Edward) si cu locurile in care vor avea loc tot felul de intamplari ciudate. Este o poveste de dragoste cu tot ce presupune ea: teama, incercari, adorare, extaz, durere, dorinta...Aceasta relatie este una interzisa, insa cei doi indragostiti nu vor capitula in fata piedicilor de tot felul ce apar. Multi ar spune ca este o carte pentru adolescenti, insa te captiveaza si te face sa te gandesti la anii tai de adolescenta, la marea ta dragoste. Coperta acestui volum este infrumusetata de un frumos mar rosu care ne da un indiciu asupra continutului cartii. Marul reprezinta alegerea(foarte grea) intre bine si rau. Dar ce este bine si ce este rau? "Isabella Swan nu are parte de prea multa distractie de cand s-a mutat din insorita Arizona in Forks, un orasel in care ploua mai tot timpul. Dar cand se indragosteste de chipesul si misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun ca ar fi... vampir, viata ei ia o intorsatura total neasteptata! Edward este la randul lui atras de Bella, dar si de mirosul sangelui ei, asa ca fiecare apropiere de iubita lui e in acelasi timp o placere si un chin teribil – daca Edward isi pierde capul pentru o clipa, Bella isi pierde viata... " - acesta este fragmentul de pe coperta cartii. In Luna noua(New Moon - titlul original) apare inca un personaj, Jacob, la prima vedere un baiat obisnuit de 16 ani cu preocupari obisnuite(masinile si sportul). Derularea povestii insa ne arata un alt Jacob: puternic, acaparator, secretos. Jacob are un rol hotarator in acest volum, majoritatea povestii invartindu-se in jurul lui si a relatiei lui de "prietenie" cu Bella. "Pentru Bella Swan un singur lucru este mult mai important decat insasi viata ei: Edward Cullen. Dar a fi indragostita de un vampir este chiar mai periculos decat ar putea ea sa-si imagineze. Edward a salvat-o deja pe Bella din ghearele unui vampir periculos, dar acum relatia lor cutezatoare ii pune in pericol pe toti cei dragi lor si cei doi isi dau seama ca necazurile abia acum incep..." - fragmentul de pe coperta cartii. Deocamdata, in acest moment, doar aceste doua volume sunt traduse in limba romana. Seria se completeaza cu Eclipse si Breaking Dawn. Deoarece toata aceasta poveste este relatata din prisma Bellei, autoarea a inceput sa scrie povestea si din prisma lui Edward. aceasta carte se va numi Midnight Sun: Edward's Version of Twilight |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Teo, am luat-o si eu pe urmele tale.
Citesc The Amulet of Samarkand, de Jonathan Stroud, este prima dintr-o trilogie, numita The Bartimaeus Trilogy. Mi-a dat-o fiu-meu s-o citesc. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Citesc, dar mai mult in somn (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , ca mereu adorm cu ea in brate, Mananca roaga-te iubeste, Elizabeth Gilbert. Best-seller, 5 milioane de exemplare vandute, dar am o apasare...cartile noi nu mai miros ca cele de altadata, sunt atat de oachese, de cosmetizate.
Sub urmele pasilor autoarei se aud soaptele frustrarilor omului modern in lupta de supravietuire psihica, o adevarata odisee a omului obisnuit care isi propune sa alunge pe cele doua insotitoare permanente care se cuibaresc noaptea in pat cu ea-Singuratatea si Depresia- sa descopere sensul unei noi zile, sa se bucure de pasiuni si placeri (calatorind in Italia, India si Indonezia), ravnind cu jind abstinenta de la grijile ce ne impovareaza. Scrisa intr-un stil diaristic, confesiv, usor plastic, cartea e o lectura placuta si, daca faci bine pactul cu orizonturile fictionale, chiar tamaduitoare. |
|
|
Lexie |
![]()
|
Musafir ![]() |
Rise and Shine - Anna Quindlen : e interesanta, insa mai am ceva din ea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tot best-seller si a mea, insa asa cum zicea si Walpu, si mie imi plac mai mult cartile vechi, au farmecul lor pe care nimic nu-l inlocuieste.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Chiar vorbeam despre cartile "vechi" cu mama unei prietene. Doamna, erudita si consumand cartile precum aerul, spunea si ea ca cele actuale nu mai au vraja celor din trecut, chiar si cele putine bune.
Eu am citit ieri adunatura de columne dintr-o revista de femei de aici ale unei doamne de care-mi place foarte mult si m-am distrat pe cinste. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
M-am apucat de Lucy Sullivan se marita a lui Marian Keyes. E f amuzanta si ma deconecteaza. Aceeasi autoare a scris Vacanta lui Rachel (pe care am citit-o la recomandarea lui Szi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ).
Am aceeasi parere cu voi vis-a-vis de cartile noi. Am vazut la tv, ca sunt f multi cei care scriu si-i tare greu pentru edituri sa selecteze 'comorile'. Prefera de multe ori sa traduca carti de afara, in loc sa-i promoveze pe ai nostri scriitori. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 54 Joined: 4-February 06 From: Big Bad Bucharest ;) Member No.: 183 ![]() |
Tocmai am terminat "Foc in pavilionul de ceai", de Ellis Avery.
Mi-a placut f mult faptul ca mi-a deschis o fereastra catre societatea japoneza traditionala, cu siguranta o sa caut sa aflu mai multe lucruri. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 68 Joined: 16-May 06 Member No.: 329 ![]() |
Am terminat recent : Cei frumosi si blestemati de S. Fitzgerald iar acum citesc : Mananca, roaga-te, iubeste de E. Gilbert.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Am citit Eat, pray & love anul trecut, o carte buna intr-adevar, intra in categoria must read, mai ales pentru young people.
Acum citesc Fata cu cercel de perla de Tracy Chevalier, ca urmare a admiratiei efervgescente impartasite de Teo, care m-a molipsit si pe mine. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Leea ne-a spus de cartea asta prima, parca. Si eu am citit-o. E superba.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd July 2025 - 12:13 AM |
|