![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 31 Joined: 31-January 08 Member No.: 3,184 ![]() |
mda..eu cred ca m-am cam grabit sa laud retinul..a fost foarte ok e perioada de vreo 2 sapt..dar acum sunt mai rau k niciodata..p frunte sunt unu langa altu..pe obraji sunt f adanci si asa ca niste umflaturi rosii pe care nici nu pot sa le omor si trec f greu.si apar asa incontinuu..o parte din mine imi zice sa ma tin de el de data asta dar la cum arata lucrurile nu prea cred ca o sa ajung la vreun rezultat pozitiv..si partea cealalta care e foarte disperata si deprimata imi zice sa merg la medic si sa incep roaccutane.daca nici cu asta nu ma vindec..imi bag fata in acid clorhidric. (IMG:style_emoticons/default/322.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
andra2gtk, te rog sa folosesti limba romana si sa lasi k-urile deoparte. Multumesc.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 8-November 07 Member No.: 2,586 ![]() |
mda..eu cred ca m-am cam grabit sa laud retinul..a fost foarte ok e perioada de vreo 2 sapt..dar acum sunt mai rau k niciodata..p frunte sunt unu langa altu..pe obraji sunt f adanci si asa ca niste umflaturi rosii pe care nici nu pot sa le omor si trec f greu.si apar asa incontinuu..o parte din mine imi zice sa ma tin de el de data asta dar la cum arata lucrurile nu prea cred ca o sa ajung la vreun rezultat pozitiv..si partea cealalta care e foarte disperata si deprimata imi zice sa merg la medic si sa incep roaccutane.daca nici cu asta nu ma vindec..imi bag fata in acid clorhidric. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) andra, si eu simt la fel, mi-as arde fata acolo unde sunt cosurile. si eu arat mai rau ca niciodata!! asa ca am hotarat sa renunt la retin...i-am dat o perioada de gratie destul de mare, spun eu. nu mai pot pur si simplu. azi nu m-am, dus la biserica fiindca mi-au iesit vreo 5 cosuri oribile,mari,rosii si cu puroi...si mi-e rusine sa merg asa pe strada, sa ma vada toti,mai ales cei de la biserica, care sunt toti aranjati, arata bine..si eu?!?! m-am saturat. o sa merg la farmacie sa imi cumpar zineryt. las retinul deoparte si sper ca asta sa imi vindece cosurile. sincer imi pare rau ca am inceput tratamentul. atunci nu mai aveam cosuri, decat vreo 2, dar dupa, m-am umplut de ma sperii sa ma uit in oglinda. o sa mai scriu cand incep sa folosesc zineryt. sper sa fie totul bine, macar de cosuri sa scap, ca petele le mai pot acoperi putin cu fdt. ai grija de tine, andra (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
A folosit cineva Isotrexin? Si mai ales, m-ar interesa efectul, comparativ cu Smooderm/Retin A.
Am mai folosit Skinoren (personal, mi se pare ca e apa de ploaie, nici nu adauga, nici nu strica, nici macar cand m-am enervat si am trantit un strat gros de unguent, incat ma gandeam ca, daca as fi facut la fel cu Retin A, a doua zi mi-as fi luat fasii de piele de pe fata, dar in cazul skinorenului efectul a fost zero). Am mai incercat demult si Zineryt (o fi bun pt acnee, dar pt comedoanele mele n-a facut nimic). Rezultate am avut cu Smooderm dar nu-l mai gasesc in farmacii iar Retin-A ezit sa folosesc datorita unui excipient care culmea! e comedogen. Deci, a mai ramas de bifat de pe lista Isotrexinul si poate Brevoxilul (desi in privinta Brevoxilului, vad ca parerile sunt impartite)...daca nu, ma intorc la Glycon. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Eu am mai spus de multe ori..nu va apucati de Retin-a daca inca mai aveti probleme cu cosurile si nu v-ati tratat si cu altceva eficient in prealabil, pt ca o sa scoata la suprafata tot ce este de scos! Dupa un tratament cu Zineryt, Brevoxyl ceva de genul si altceva in paralel, puteti sa incepeti si tratamentul cu Retin-a.
Si inca ceva..mie nu mi se pare ca Retinul usuca cosurile, nu va bazati pe asta! |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Eu am mai spus de multe ori..nu va apucati de Retin-a daca inca mai aveti probleme cu cosurile si nu v-ati tratat si cu altceva eficient in prealabil, pt ca o sa scoata la suprafata tot ce este de scos! Dupa un tratament cu Zineryt, Brevoxyl ceva de genul si altceva in paralel, puteti sa incepeti si tratamentul cu Retin-a. Si inca ceva..mie nu mi se pare ca Retinul usuca cosurile, nu va bazati pe asta! Da, eu am folosit demuuult Retin-A, prin liceu si, intr-advar, nu usuca deloc cosurile, chiar imi aduc aminte ca daca dadeam strict pe ele, parca si mai mult se inflamau, mai ales daca faceam greseala sa le si piscalesc. Si imi scosese la suprafata o groaza de comdoane, parca nici nu-mi mai vnea sa ies din casa, ca aveam fata plina de denivelari. In schimb, Zineryt-ul mi se pare ca usuca binisor cosurile. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Ari, te referi la Isopropyl Myristate, nu? Si eu mi-am facut probleme le inceput cu el, dar tinand cont ca nu este substanta activa, este doar excipient, nu ar trebui sa ridice probleme..Si banuiesc ca nu ar fi atat de "popular", daca ar fi comedo..mi-a fost recomandat si la Dermastyle si multi dermatologi il recomanda in general..
Eu am incercat mai demult Isotrexin, in tinerete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , dar nu mi-a placut foarte mult..textura de gel, care nici nu imi intra bine in piele si nici ca efecte..Este posibil insa tie sa iti mearga mai bine, cunosc un astfel de caz fericit.. Brevoxyl mie mi-a placut la perioada respectiva, dar unele fete spuneau ca le-au aparut puncte albe in timpul tratamentului..:| Nu stiu ce sa zic, eu inca ma mai dau cu el, dar doar strict local, in caz ca imi mai apare ceva (adica ff rar). O sa ma uit pe ingrediente daca te intereseaza.. Cu Glycon nu ti-a mers bine? De ce vrei sa renunti la el? curiozitate |
|
|
![]()
|
|
Da, la Isopropyl Myristate ma refeream. In plus, cand l-am folosit, mi-au aparut f multe comedoane urate, desi inainte folosisem Smooderm, deci nu prea avea de unde sa le scoata, pt ca aveam o piele curata, asa ca am tras concluzia ca mi le-a provocat. Nu stiu, poate gresesc, dar cu impresia asta am ramas si parca nu as mai risca. Sau o sa incerc o perioada doar pe frunte/barbie, sa vedem ce se intampla.
Cu Glycon-ul mi-a mers f bine, dar numai cu varianta normala, nu cu cea forte. Doar ca atunci cand am terminat ultima cutie am zis sa incerc si altceva, sa vad daca as putea obtine efecte m bune. Pana una-alta m-am umplut de comedoane de la prostia aia de fdt de la Maybelline si acum ma gandesc ce trat sa fac pt a da rezultate cat m rapid. De Brevoxil auzisem si eu acelasi lucru legat de punctele albe (si mi-s destule astea negre ale mele, parca nu mai vreau ceva in plus), iar ultimul lucru netestat ar fi Isotrexinul, de asta intrebasem si de el. Daca ai timp sa postezi ingredientele Brevoxilului, m-ar ajuta sa iau o hotarare. Merci! This post has been edited by arissuca: Apr 20 2008, 02:23 PM |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 8-November 07 Member No.: 2,586 ![]() |
eu nu stiam ca daca inca ai cosuri nu trebuie sa folosesti retin. credeam k retin exfoliaza in asa fel incat sa "arda" cosurile. e bine de stiut totusi...mai bine mai tarziu decat niciodata.
dar, daca o sa folosesc zineryt si (Doamne-ajuta) imi trec cosurile, daca dupa aia vreau sa folosesc iar retin ca sa scap de semne,iar o sa patesc la fel cu cosurile? adica o sa imi apara iar? k eu cand m-am apucat de retin, facusem tratament cu skinoren (apa de ploaie adica) mai bine sa nu mai aud de retin si gata oricum, la dermatolog nu am de gand sa ma duc (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) si eu am observat ca atunci cand imi dadeam cu retin peste cosulete asa mai mici, a 2a zi erau umflate rau si cu puroi. inca o intrebare.. tot ziceti voi "comedoane"..comedon nu inseamna cos? ca eu la asta ma gandesc cand zic comedon..sau nu e asa?..lamuriti-ma va rog |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nu, un comedon nu este acelasi lucru cu un cos.
COMEDÓN, comedoane, s.n. Mică formaţie cilindrică de substanţe sebacee cu extremitatea neagră, care astupă uneori glandele sebacee ale feţei. – Din fr. comédon. COŞ2, coşuri, s.n. Bubuliţă purulentă care se formează pe faţă sau pe corp ca urmare a unei leziuni sau a unei inflamaţii a glandelor sebacee. – [Pl. şi: (m.) coşi] – Lat. cossus. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 29th May 2025 - 01:12 AM |
|