IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

49 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retin A sau Smooderm, Recomandari si patanii, sfaturi, experiente placute sau neplacute
ulpia
post Dec 28 2008, 11:10 AM
Post #351

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 2,328

Tratamentul cu Retin A este destul de agresiv, de aceea este indicat sa se aplice pentru inceput seara la 3-4 zile timp de cateva saptamani, ajungand treptat la intrbuintarea zilnica pentru a minimiza iritatiile, efectele adverse. Ar fi util ca inaintea si/sau in paralel cu Retin A sa se foloseasca si antibiotice orale si/sau locale pentru a impiedica raspandirea infectiei pe intreaga fata din cauza exfolierilor. Iti recomand propolisul pentru ca este un antibiotic, antifungic natural si ajuta chiar si in infectiile virale, iar microorganismele nu devin rezistente la propolis ca in cazul medicamentelor sintetice. Se dizolva 30 de picaturi de tinctura cu o lingurita de miere sau se pun pe o bucatica de paine sau pe un cub de zahar (in combinatie cu apa isi pierde proprietatile); se administreaza dimineata cu 30 de minute inainte de micul de jun si seara dupa 2 ore de la cina sau cu 30 de minute inaintea cinei; timp de 20 de zile consecutive cu 10 zile pauza si se repeta cateva luni. De asemenea, uleiul de peste prin efectele antiinflamatoare si de hidratare a pielii este un mare ajutor in lupta contra acneei; 3 grame zilnic. Pentru fata exista creme pe baza de propolis; tinctura pateaza puternic. Eu prefer Aboca biopomate cu propolis pentru ca hidrateaza dar matifiaza in acelasi timp si nu contine derivate din petrol (parafina, vaselina, mineral oil s.a.), parabeni, PEG (polietilen glicol). Dar exista si alte firme care produc unguente cu propolis precum Capricorn, Tis s.a. Inainte de a cumpara cosmetice este bine sa se verifice ingredientele pentru a nu fi comedogenice sau daunatoare. Asta se poate realiza prin listele urmatoare, insa cel mai eficient este sa se foloseasca google-ul.

http://www.cosmeticscop.com/ingredient_dic...ry.aspx?lid=492

http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.htm#inglist

http://www.facerealityacneclinic.com/img/P...Skin%20Care.pdf

Pe parcurs se pot intregra in schema de tratament si exfoliantele, de asemenea treptat; cam dupa 3 luni de Retin A. Astfel tenul are timp sa se adapteze la tratament si sa nu reactioneze agresiv prin iritatii care contribuie la aparitia cosurilor si la inrosirea fetei.
Pentru hidratare este bun si Aderma Epitheliale A.H., insa pentru mine Aboca cu propolis este destul de eficient.
Protectia solara se realizeaza cel mai bine prin evitarea soarelui; insa cum nu intotdeauna este posibil se pot folosi creme pe baza de oxid de zinc, dioxid de titaniu; Clinique Super City Block SPF 25 Oil-Free Daily Face Protector

This post has been edited by ulpia: Dec 28 2008, 12:14 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
ioannaraluka
post Dec 28 2008, 11:21 AM
Post #352

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: D Street
Member No.: 96

Eu am inteles ca nu se mai aduc in Romania (asa mi-au spus la farmacie) nici Retin A nici Smooderm...si nu au nimic altceva care sa le inlocuiasca. Asta fiind asta-vara (noroc ca aveam rezerve).
Voi stiti ceva?

+Quote Post
ulpia
post Dec 28 2008, 11:46 AM
Post #353

Tratabil
**

Am vazut Retin A in farmacii luna aceasta. Se pare ca ar fi suspendata provizia de Smooderm de vreun an.

This post has been edited by ulpia: Dec 28 2008, 12:02 PM

+Quote Post
Cindy
post Dec 28 2008, 02:00 PM
Post #354

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Nici eu nu m-am impacat bine cu Ictyane, de fapt mie nu imi plac deloc cremele pe baza de vaselina. Ictyane contine in mare proportie vaselina, pe langa glicerina. Vaselina mi se pare foarte grasa, nu intra bine in piele si nu este de ajuns de hidratanta pentru mine. Daca ai mai folosit creme cu vaselina si ti-au placut, este insa foarte probabil sa iti placa Ictyane.

Dar daca ai acnee sincer, mie mi-ar fi teama sa folosesc Retin-a. Se poate sa iti inflameze cosurile si sa iti scoata altele la suprafata, de sa te aduca in pragul crizei. Este mai bine, parerea mea, sa folosesti Retin-a cand nu mai ai cosuri (sau putine), acnee activa etc. Am citit mai de mult pe un site de specialitate ca pielea reactioneaza mai bine dupa un tratament cu benzoyl peroxide in prealabil (si BP e agresiv, iar pielea devine mai rezistenta, in plus scade sansele de a mai scoate Retinul ceva la suprafata). Apropo, si eu m-am reapucat de Retin-a.

Neith, nu a mers tratamentul de care te apucasesi? Stiu ca erai entuziasmata de rezultate intr-o perioada.

De ce au scos Smoodermul? Mi se pare dubios. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

+Quote Post
Neith
post Dec 28 2008, 03:49 PM
Post #355

Musafir

A mers bine o perioada dar m-a mancat pe mine undeva sa inlocuiesc skinorenul cu brevoxyl. Si numai bine nu mi-a facut. Am deja 3 saptamani si pot sa observ doar o inrautatire a situatiei. Eu practic nu am cosuri foarte multe. Ci pete. Pentru ca imi ies 2-3 care se vindeca destul de rapid si raman cu petele. Si s-au strans pe fata mea cateva destul de serioase pe care nici fondul de ten nu le acopera prea bine. Si mai am ceva sub piele, simt eu asa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si am citit ca retinul scoate mizeriile din profunzime.
Cat despre Ictyane... eu seara ma impac bine cu cremele mai grase in ultima vreme. Tenul meu cam sufera de uscaciune dupa toata spalarile si balariile, si simt nevoia sa-l dau cu ceva mai gras. Mai foloseam crema de galbenele din cand in cand, care imi prieste destul de bine.

Ah, apropo, pe prospectul de la retin-a scrie ca e destinat acneei vulgare... so... eu sper sa curete tot.

De fapt, nu stiu de ce tot ma bag eu la facut teste. Crema mea de galbenele contine vaselina, extract de galbenele si inca 3 ingrediente non-comedogene, asa ca raman la ea. Plus ca e si mega ieftina, adica 4 lei un borcanel de 250 ml.

+Quote Post
Cindy
post Dec 29 2008, 02:48 AM
Post #356

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Pai eu spusesem ca este grasa dar nu suficient de hidratanta. Asta ma deranja cel mai mult, mi se parea un fel de paradox. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Pe prospecte intr-adevar scrie multe si frumoase, eu deja am devenit imuna la sirul de promisiuni! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Mai ales ca eu studiez PR-ul si publicitatea. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Succes cu noul program de ingrijire!

+Quote Post
Neith
post Dec 29 2008, 12:17 PM
Post #357

Musafir

Cred ca la urma urmei depinde de fiecare ten in parte. Eu ma inteleg tare bine cu crema de galbenele. Mai ales ca dupa 1/2 - 1 ora imi intra in piele de tot. Sa speram ca o sa se vada ceva rezultate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Maine ma duc sa shoppinguiesc!

+Quote Post
ulpia
post Dec 29 2008, 12:39 PM
Post #358

Tratabil
**

Neith, care sunt celelalte ingrediente ale cremei de galbenele? Eu stiu ca majoritatea contin ulei/extract de levantica care irita si sensibilizeaza pielea, iar linaloolul, o componenta a lavandei, este citotoxica, adica distruge celulele epidermei.

+Quote Post
Neith
post Dec 29 2008, 02:14 PM
Post #359

Musafir

Contine asa : Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Soybean Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, C.I 40.800 ( asta habar nu am ce e ), Parfum.

+Quote Post
ulpia
post Dec 29 2008, 05:36 PM
Post #360

Tratabil
**

Este crema cu galbenele de la Melkfett, asa e? De unde ai cumparat-o asa ieftina? Stiu ca au si o varianta simpla doar cu Petrolatum si Paraffinum Liquidum.

+Quote Post

49 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 26th May 2025 - 02:32 AM