![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pitzigoi |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am la fel tenul foarte gras cu pori mari si ma dau pe toata fata in strat subtire cu retin, din cate stiu eu e foarte importanta crema cu protectie solara in fiecare zi, pielea devine foarte sensibila la soare de la retin. Chiar si cand e innorat, razele tot patrund fara sa ne dam seama
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
pitzi, faptu` ca nu fol. crema cu SPF nu are legatura cu punctele albe...cred ca-s din cauza ca retin-A incearca sa le scoata la suprafata...sau scoate sebumu` din glande...aseara m`am dat f putin si apoi m`am clatit cu putina apa...vad ca au mai disparut...hmmm...in rest, fata arata mai bine...doar ca ma deranjeaza punctuletele astea... (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
crema cu SPF da, ar trebui sa folosesc pt ca vitamina A cred ca predispune la hiperpigmentari.. am vazut tenu` tau pe la machiaj, pitzi...pai arata super...eu il vad perfect...(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tooth fairy, nu te juca cu protectia solara. Eu asta vara m-am ars rau, si de la un tratament mult mai slab ca retinul. De atunci tot timpul folosesc protectie solara. Punctele de care zici tu cred ca sunt problemele pe care retin-ul incearca sa le scoata la suprafata. Nu dispera. Efectele lui benefice incep sa se vada dupa cel putin o luna.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
tks, Jo ! am folosit 2 zile Retin-A fara protectie...vad ca e ok...dar m-ai speriat un pic si mi-am luat de la Bioderma crema cu SPF 20...sper sa fie ok..vad ca au mai disparut punctuletele albe, da` nu in totalitate...le-am mai "ajutat" si eu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Stii ca si eu ziceam ca mare scofala cu crema asta cu protectie solara, lasa ca nu mor. Si vreau sa zic ca prin zonele cu piele mai sensibila (zona de deasupra buzelor, obraji) chiar se facusera arsuri usoare (adica a doua zi aveam cojita). Si atunci foloseam ceva mult mai slab ca retinul. La retin n-as avea curaj sa ies fara protectie solara. Momentan am insa alta problema. Vreau ceva mai "light" cu spf. Crema de la avene pe care o am eu imi pare prea grasa pentru moment. Poate la vara as putea sa o folosesc singura, dar pe sub fond de ten strica tot. Oare cat e minimul pt vara? Eu sunt a bit paranoid si folosesc 50, dar cred ca ar merge si mult mai jos. 15? 20? What's the right number?
|
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Vara e bine de folosit o crema cu ecran total ( 50+) mai ales daca faci tratament cu retin.
Eu nici nu mai stiu cand am de cand folosesc Retin A, cred ca vreo 3 luni? Oricum, tenul imi arata in continuare groaznic, nu vad nici o imbunatatire (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Eu il suport sa ma dau in fiecare seara cu el, n-am nici o treaba, insa rezultate ciuciu. Ii mai dau maxim maxim o luna, dupa care daca tot asa sta treaba renunt la el in vecii vecilor amin (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Angel, tu cum folosesti Retin-ul? Te dai in fiecare seara peste si cu crema hidratanta? Daca da, avand in vedere ca faci tratamentul de 3 luni, poti sa sari peste etapa asta si s-ar putea sa ai rezultate mai rapide. Si ar fi bine daca ai putea combina si cu ceva cu AHA, am mai scris eu de mai multe ori, ca dau efecte foarte bune integrate in aceeasi schema.
Jo, tu s-ar putea sa te cojesti si de la lamaie. Mai folosesti? Acidul citric poate usca pielea foarte tare, irita. |
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da, mai folosesc. Dar de cojit ma cojesc de dinainte.
|
|
|
pitzigoi |
![]()
|
Musafir ![]() |
Toothfairy, pai nu vezi bine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) sau poate am eu pitici pe creier (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Am ten foarte gras, cu cratere de pori, plin de puncte negre (care sunt formate din cauza excesului de sebum), noroc ca merg la tratament o data la 40 de zile si mi se mai curata fata. Bag zilnic fond de ten si pudra (dar il si curat bine seara si fac scrub sau gomaj tot la 3 zile) si mai nou mi se cojeste de numa numa de la retin (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Eu nu zic ca am acnee sau asa ceva, dar e varza oricum.
Si voua vi s-au uscat si buzele? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
|
|
Si mie mi se usuca buzele rau...si nasul...ma dau cu crema de musetel si cu polen...sunt cam grase, dar hidrateaza ..
Am observat ca atunci cand ma dau cu o cantitate mai mare de Retin-A apar si punctuletele albe... Jo, pe crema mea cu spf 20 scrie protectie moderata...deci, 20 este nivelu` mediu...si probabil indicat...50 este protectie totala probabil... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 25th May 2025 - 01:17 PM |
|