![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Observ ca mai multe dintre voi aveti probleme cu exfoliatul pielii si pielea grasa. Este foarte posibil sa aveti pielea grasa/cu tendinte de ingrasare si deshidratata. Aveti grija cu hidratarea, si in interior si exterior. Eu am mai spus, daca folositi Retin-a nu inseamna ca trebuie sa aplicati o crema grasa, ci doar hidratanta - pentru problemele de deshidratare. Cremele grase nu prea priesc pielii grase, astupa porii, se formeaza comedoane. E posibil sa nu va dati seama de efectele astea pe termen scurt, ci doar cand sunt prezente deja, e mult mai bine sa folosim produse potrivite pielii noastre.
Puteti folosi si o masca de hidratare, cum ar fi de la Avene. Si apa termala, dar multe dintre voi probabil folositi deja. ToothFairy (ce ID dragut (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ), protectie totala nu exista, nu o sa ti-o ofere nici un produs. 50+ este intr-adevar maximul in momentul asta. Sa aveti grija sa fie si impotriva UVA si UVB, UVA sunt cele mai periculoase. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Wow, sweet, esti o enciclopedie de cosmetica ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mai da-ne tips-uri...
Dupa cat timp se vad rezultate ok cu Retin`A ? Mie mi se pare ca apa termala intensifica efectele cremelor cu care ne dam pe fata...adica daca ma dau cu Retin-A , parca mi se usuca si mai tare pielea...daca ma dau cu crema hidratanta, se hidrateaza...mi se pare? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nope (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chiar asta e unul din efectele apei termale... intensifica efectul cremelor. Sweet e doxa cand vine vorba de creme si alte chestii de igiena faciala (si nu numai)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Mie mi se pare ca apa termala intensifica efectele cremelor cu care ne dam pe fata...adica daca ma dau cu Retin-A , parca mi se usuca si mai tare pielea...daca ma dau cu crema hidratanta, se hidrateaza...mi se pare? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Hmm...dupa cat timp te dai cu Retin-a? Respecti intervalul de minim 20 de minute, nu? Apa trebuie sa fie total absorbita in piele, inainte de aplicarea Retinului, ca sa nu fie si mai agresiv. La crema hidratanta e insa indicat sa o aplici pe pielea putin umeda. Asta e valabil si cu apa normala, diferenta este ca apa termala contine si ceva saruri minerale si oligoelemente, necesare cum se spune pentru restabilirea echilibrului hidro-lipidic. Oricum cu toate exfolierile astea, sa stii ca pielea va fi mult mai receptiva la creme, ceea ce este un lucru foarte bun. Nu mai spun daca faci microdermabraziune sau peeling etc., pielea absoarbe mult mai bine ca un burete. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 8-November 07 Member No.: 2,586 ![]() |
buna fetelor. de mult nu am mai intrat pe site, dar am vesti noi. acum un an, dupa un chin indurat cu retin A, pe care l-am folosit vreao 3 luni cred, eram plina de cosuri, rosie ca focul, cojita de numa... am renuntat la retinA si am inceput tratament cu zineryt. mi-a mers f f bine, asta pana in toamna cand m-am umput din nou de cosuri, a fost groaznic. desi nu am incredere in doctori, ei pareau ultima solutie. am fost la o doctorita in varsta si f de treaba. mi-a prescris sotret. nu stiam ce e, dar dupa aia am realizat ca e tot una cu roacutane. m-am speriat foarte tare, fiindca stiam de efectele adverse ale lui, totusi am luat. acum sunt la sfarsitul tratamentului, mai am 5 pastile doar. cosuri nu mai am deloc, deloc. doar semne. doctora mi-a dat retin si bineinteles, am zic ca iar o sa se repete istoria cu chinul meu. dupa ce aplic retinul, la un sfert de ora imi dau cu physiogel, crema f hidratanta. nu am nici o problema cu descuamatul fetei, nu e rosie, e foarte ok! parca e prea bine! folosesc de o luna retin nu simt asa o imbunatatire cu semnele, dar stiu ca e prea devreme ca sa vad rezultatele. dar vreau sa zic ca nu am nici o problema din cele pe care le-am avut inainte cand foloseam retin. cred ca physiogelul e "de vina". asta chiar ca am simtit sa va impartasesc (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 41 Joined: 8-May 07 Member No.: 1,616 ![]() |
Buna fetelor,nu am mai scris demult,dar urmaresc cu interes multe dintre discutiile voastre legate de acnee.Sunt disperata.La propriu.Pana acum ma tot amageam crezand ca voi reusi cumva sa imi rezolv singura problemele tenului dar situatia se inrautateste pe zi ce trece.
Tenul meu e extrem de sensibil,gras,si plin de microchisturi si comedoane.Daca`mi ating fata suprafata e extrem de denivelata,nu e deloc fina,sunt invadata de monstruleti care stau ascunsi sub piele desi la suprafata nu sunt foarte evidenti daca`i acopar cu fond de ten.Am inceput un tratament cu retin A,am zis ca o sa il folosesc o zi da o zi ba.Mi`am cumparat si de la farmacie uriage crema cu AHA respectiv Ictyane,atat de mult laudata pe aici,si un gel de curatare sebium de la bioderma pt ten cu probleme.Nu sunt sigura insa exact cum sa combin crema cu AHA si retinul .Sa ma dau dimineata cu crema cu AHA si o data la doua zile seara cu retin? Stiu doar ca trebuie sa aplic crema Ictyane reparatorie la o jumatate de ora-o ora dupa aplicarea retinului ca sa previn descuamarea tenului si un eventual dezastru produs de decojirea pielii. Mentionez ca folosesc si foarte mult fond de ten,nu as putea iesi fara el din casa,este cand ma dau si de 2 ori pe zi.Ies dimineata in oras cu treburi,ma machiez,vin acasa,ma demachiez dupa care ies din nou ... si iar incepe procesul de varuire.Stiu ca tenul meu e agresat,dar efectiv nu am alta alternativa.Nu pot iesi in lume cu tenul asta. Ce`i drept,sunt foarte obsedata de ingrijirea tenului si cred ca i`am cam distrus bariera de protectie cu atatea masti si tratamente.Era o perioada in care aproape in fiecare zi foloseam ori masca cu aspirina,ori argila.Pe moment,pareau ca`mi fac bine,dupa care tenul meu devenea din ce in ce mai plin de comedoane si chisturi.Am incercat cred,tot ce se poate in materie de ingrijirea tenului in ceea ce priveste brandurile de supermarket.Cu timpul,am invatat ca nu fac decat sa`mi distrug tenul si mai rau cu ele,si asa am inceput sa folosesc exclusiv dermato.Am nevoie de putin ajutor,cum as putea combina produsele pe care le`am cumparat,eventual si ceva recomandari de produse noi. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 8-November 07 Member No.: 2,586 ![]() |
buna mada. am citit ce ai scris. imi pare foarte rau ca treci prin toate astea, asta o spun fiindca si eu am fost pe aici. acum sunt mai bine. eu te sfatuiesc sincer sa mergi la un medic, daca spui ca acneea ta este in "halul " asta. eu nu am avut incredere in doctori absolut deloc, deoarece am trecut prin experimentele lor si m-am saturat. dar cum exista si minuni, am dat peste o doctorita extraordinara care chiar s-a interesat de mine. am facut analize si am descoperit ca aveam un stafilococ care imi cauza acneea...am urmat tratament cu antibiotice si 5 luni de zile am luat isotretinoin. acum sunt f bine, in perioada de vindecare, stergere a semnelor lasate de acnee. legat de fondul de ten..si eu foloseam fiindca ma consideram oribila, dar cand am inceput tratamenul pur si simplu nu m-am mai dat! e greu la inceput din cauza obisnuintei, dar crede-ma si mie mi-a fost greu! o sa te obisnuiesti sa iesi din casa si fara fond de ten. chiar nu ma mai intereseaza ca se vad semnele..sau ca se vedeau cosurile. pur si simplu nu mai luam in seama. oamenii nu vad doar cosurile tale, unii nici nu le observa! de multe ori suntem noi prea paranoice si credem ca lumea se uita fix la noi ca avem cosuri! nu e chiar asa. trecem pe langa oameni, ne vad, nu le palce, dar peste cateva secunde nu mai suntem langa aceleasi persoane. nu esti ceea ce esti in exterior, ci interiorul tau te defineste. asa ca aduna-ti toate fortele, mergi la o consultatie si cere sa ti se faca analize, nu cumva sa ai si tu vreun microb (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) nu mai incerca alte creme fiindca iti distrugi tenul..asa am patit si eu. o sa iti ia mai mult timp pentru ca tenul tau sa isi revina.
|
|
|
![]()
|
|
Mada, cati ani ai? Eu ti-as recomanda si o vizita la o cosmeticiana buna care sa iti curete pielea si la un dermatolog, Maria era foarte multumita de o dna dr. De asemenea, se pot face microdermabraziune, peelinguri foarte usoare cu acizi de fructe.
Ai grija cu Retin-a in timpul verii. Eu am descoperit recent Galenic, Cauterets si imi place mult pentru ca imi lasa o piele foarte fina, uniforma, mai luminoasa. Crema hidratanta Ictyane nu mi-a placut absolut deloc, dar mie nu imi prieste in general vaselina (componenta lui de baza). Nu stiu ce nelamuriri mai ai, intreaba-ma. |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 41 Joined: 8-May 07 Member No.: 1,616 ![]() |
Lenna,multumesc pentru sfaturi.
Cindy,am 18 ani.Intr`o perioada mergeam regulat la cosmeticiana pentru o curatire a tenului mai profunda,dar sincer situatia nu s`a imbunatatit cu nimic,din contra cred ca de acolo mi s`a sensibilizat si mai tare tenul.Nu cred ca cosmeticiana e o solutie pentru mine.Mai ales ca acneea mea e cu comedoane.De 3 zile nu am mai aplicat retin ca am o eruptie de toata frumusetea.Stiu ca asa actioneaza si trebuie sa am rabdare cu el.E foarte greu avand in vedere ca e un tratament de lunga durata,si cum e si vara... Cred ca o sa ajung la un dermatolog iar, cu toate ca singurul la care am fost s`a scapat cu zineryt,care nu se potriveste la tipul meu de acnee. Legat de Ictyane,mie pana acum imi prieste.Macar m`a scapat de chinul exfolierii pielii.E un real ajutor.Fondul de ten arata cat de cat ok daca aplic crema,folosind una normala cred ca n`as mai putea iesi din casa. |
|
|
![]()
|
|
Mada, succes in continuare atunci cu tratamentul, daca iti prieste! Mie mi se pare mult prea grasa Ictyane, nu as putea sa o folosesc pe post de baza de machiaj.
Daca ai acnee, poti incerca si ceva pe baza de benzoyl peroxide, este mai eficient decat Retin-a asupra cosurilor. Cat despre cosmeticiana, este de real ajutor, daca este foarte buna si foloseste produse de calitate. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 25th May 2025 - 06:17 PM |
|