IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  « < 14 15 16 17 18 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dieta Montignac, Partea a doua
Pastelata
post Sep 15 2008, 06:48 PM
Post #151

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 2,031

Kalua, pe care zici sa mi-o comand din cartile de aici ? Eu ma gandeam la "Ma hranesc, deci slabesc" dar vad ca scrie regim disociat..:-s Montignac e disociat? Pe mine ma intereseaza f mult regulile astea care te baga intr-o ceata deasa daca nu le stii. Eventual as lua si "Retete si meniuri Montignac (vol.2) - 200 de retete usoare si economice", am vazut ca sunt retete pentru faza I.
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Sep 15 2008, 07:09 PM
Post #152

Musafir

Ia cartea "Ma hranesc, deci slabesc", asta cu disociatul e adaugata de traducator... Si-atat as spune. Retete mai folosibile gasesti la noi, la gastronomie.

+Quote Post
Pastelata
post Sep 15 2008, 08:04 PM
Post #153

Dependent

Retele de acolo sunt pentru faza I?

+Quote Post
kalua
post Sep 15 2008, 08:05 PM
Post #154

Musafir

Da. Daca-s de faza a doua, scrie acolo.

+Quote Post
Pastelata
post Sep 15 2008, 09:14 PM
Post #155

Dependent

Bine, daca zici asa. Acum vad ce au in "meniu":Antreuri, Supe, Oua, Felul principal, Legume si garnituri, Salate, Bufete si cocktailuri :-s Totusi ar fi interesanta.
Oricum mai trebuie sa imi iau ceva deoarece comanda trebuie sa fie de minim 20RON.

Mda, m-am uitat dar ce voiam eu sa-mi iau nu sunt in stoc sau depind de nustiuce:|

Le iau pe ambele pana la urma, dar am o intrebare, la adresa livrare trebuie sa completez cu aceleasi date ca la adresa facturare?

Gata, am comandat. HIU. Mersi mult, Kalua.

+Quote Post
kalua
post Oct 7 2008, 10:41 AM
Post #156

Musafir

Taraaaam, taraaam: cica fulgii de ovaz contin multisoara grasime, in orice caz mai multa decat 1%. Si cica aia de grau speltoid sunt cu procent mic de grasime.

+Quote Post
ToothFairy
post Oct 7 2008, 11:51 AM
Post #157

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

ceeeeeeeeee?
adica poftim? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
si fulgii de ovaz au grasimi? aoleo...pe aici nu am vazut fulgi din grau spelta..

+Quote Post
Light Blue
post Oct 7 2008, 08:56 PM
Post #158

Dependent

Member No.: 4,661

Daca pana si fulgii de ovaz nu sunt potriviti...Se confirma zicala ca tot ce este bun ingrasa (sau este ilegal sau imoral). Cand mananc fulgi de ovaz, parca mananc nuca, iar cand mananc fulgi de grau parca ar fi coaja de copac. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)

+Quote Post
Delphina
post Oct 10 2008, 11:00 AM
Post #159

Dependent

Group: Membru de Onoare
Member No.: 50

Buna ziua doamnelor si domnisoarelor, ce mai executati tumneafoastre?
Eu back from outer space, nothing new, eventual older, adica eu. N-am mai trecut prin vizita, ca nu tare avui internet.

So, asa e, fulgii au grasimi, la fel si germenii de griu, pe care-i recomanda nenea M. Nu mai inteleg nimic. Ce sa ne faceeeem ??? Eu-am dezvoltat o pasiune aproape bolnava pentru fulgii astia, ma scol dimineata fericita direct – ca ma duc sa minc ! fulgi ! de ovaz ! Chiar nu-s buni ???

Na, in alta ordine de idei, conform ziarul Gindul, avem urmatoarele :

« Fructoza, îndulcitorul care ne îngraşă cel mai mult
31 IULIE 2008
Ficatul metabolizează diferit fructoza faţă glucoză, ducând la accelerarea procesului de formare a grăsimilor
Fructoza, îndulcitorul care ne îngraşă cel mai mult
Consumul de fructoză duce la o creştere însemnată a kilogramelor, se arată într-un studiu recent. Cercetătorii spun că acumularea kilogramelor este mai rapidă decât în cazul consumului altor zaharuri, cum ar fi glucoza sau sucroza. Studiul a arătat că organismul uman produce grăsime mult mai rapid, după ce s-a cosnumat fructoză. Totţi îndulcitorii se transformă în trigliceride, o formă de grăsimi produse în organism, însă studiul citat arată procesul început ca urmare a asimilării fructozei este greu de încetinit.
Deşi mulţi specialişti recomandă evitarea îndulcitorilor, pe care îi consideră responsabili de creşterea obezităţii şi a riscului de diabet de tip 2, se pare că efectele nocive sunt mai vizibile prin asocierea cu o alimentaţie dezechilibrată, foarte bogată caloric. Cercetătorii au observat că în primele patru ore de la consumul unei băuturi îndulcite cu fructoză, ficatul le depozitează pentru a forma grăsimi. Astfel, la următarea masă, grăsimea nu mai este tranformată în energie, ci se alătură depozitelor formate de fructoză. Sinteza grăsimilor din zaharuri este şi mai neplăcută la persoanele supraponderale sau obeze, deoarece la acestea procedeul a fost dat peste cap.
Cercetătorii au explicat că ficatul, principalul responsabil de formarea trigliceridelor acţionează diferit la zaharuri. În timp ce glucoza este depozitată ca glicogen sau transformată în energie, fructoza bombardează întregul sistem metabolic şi nu mai poate fi controlată din moment ce intervine masiv în sinteza trigliceridelor.
Acesta nu este primul studiu care evidenţiază efectele nocive ale consumului de fructoză, însă este primul care a găsit o explicaţie privind metabolizarea compusului menţionat. Chiar dacă fructoza nu este factorul principal care duce la obezitate, cercetătorii spun că până acum s-a demonstrat că are un rol destul de important. În 2005, o echip de specialişti dela Universitatea din Florida a descoperit că fructoza blochează temporar acţiunea insulinei, responsabilă de activitatea celulară de folosire şi transformare a zaharurilor şi altor elemente, în energie. Blocarea insulinei duce ăn timp la creşterea tensiunii arteriale, obezitate şi creşterea nivelului de colesterol din sânge. »

Ma rog, in acelasi timp se vorbeste despre cercetatorii din Florida, si deja am stabilit ca fructoza eoropeana nu e aceeasi cu fructoza americana.
Io nu mai stiu ce sa zic.
Nici nu cred eu in toate balivernele care apar in toate ziarele, insa cum chimista nu-s, intreb mai departe.

+Quote Post
kalua
post Oct 10 2008, 11:25 AM
Post #160

Musafir

Delphinuta (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif)

Hmm, cert este ca orice indulcitor, c-o fi zahar, ca-i fructoza sau inlocuitorii aia sintetici, nu-s buni. Montignac ne si zice sa potolim cu dulciurile si are dreptate omul. Eu una mananc (cand is cuminte (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) o data pe saptamana ceva dulce, facut cu fructoza. Si sunt 100% sigura ca nu i se intampla nimic rau ficatului.
Inclin sa cred ca in studiul asta e vorba de consumul zilnic de fructoza, in ceai, in cafea etc. Si-o mai fi si fructoza aia americana, din porumb, cum ai zis tu.

+Quote Post

31 Pages V  « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 12th May 2025 - 11:26 AM