IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  « < 26 27 28 29 30 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dieta Montignac, Partea a doua
Noemi
post Feb 7 2010, 12:24 AM
Post #271

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 7,868

Imi puteti explica va rog in ce masura poate fi afectata o dieta daca nu consumi 2 litri de apa pe zi? Adica in afara faptului ca e sanatos si ca e bine sa te hidratezi, din punct de vedere "dietetic" ce implicatie are faptul ca consumam sau nu lichide?
Eu inainte beam foarte multe lichide. Dar beam intr-adevar sucuri si le beam in timpul mesei. Acum, de cand am inceput Monti, am incercat sa nu mai beau in timpul mesei si beau numai apa plata care sincera sa fiu nu prea ma atrage.
Asadar poate daca voi intelege mai bine cum functioneaza hidratarea asta poate ca o sa fiu mai motivata.
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Feb 7 2010, 01:57 AM
Post #272

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Cred ca glumesti cu intrebarea asta; de fapt, sper ca glumesti. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Hai, mai, Noemi, da-o-ncolo de treaba... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Ma dezamagesti. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Apa nu iti afecteaza dieta la propriu, ci functionarea intregului organism. Trebuie sa bei apa/consumi apa in diferite forme, pentru ca organismul tau NU poate functiona fara ea. Daca iti amintesti, la anatomie cind s-a vorbit despre rinichi, s-a precizat care le este rolul si cit de importanta este apa - printre altele, ca nu se reduce totul la rinichi.
Apa o iei din hrana (fructe si legume crude sau preparate termic, ciorbe, supe, creme de legume, consommeuri, samd) si ca atare, ori in ceaiuri.
Si laptele contine apa, stii? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
In plus, apa din timpul mesei reduce senzatia de foame. Informatii despre apa si hidratare gasesti si daca faci un efort mititel si cauti pe net. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Sau intr-un manual de anatomie. Iti reamintesc doar ca daca nu exista apa pe paneta asta, noi n-am fi existat. De diete nici nu s-ar fi pus problema in cazul asta.
Daca nu ti-e de apa, maninca castravete crud la masa. Contine peste 96% apa.
Iaca despre apa, ca sincer, nu ma pot apuca sa descriem care este rolul apei in functionarea organismului uman.

De multe ori, persoanele care urmeaza o dieta pentru a slabi (si nu numai) neglijeaza beneficiile aduse sanatatii de apa. Ea reprezinta insa un aliat destul de puternic in lupta cu kilogramele. Astfel, pe langa faptul ca nu luam in considerare binele pe care ni-l poate face apa, nu bem nici macar cantitatea necesara nevoilor organismului nostru.
Cantitatea de apa corespunzatoare greutatii
O modalitate buna de a afla cantitatea de apa de care organismul tau are nevoie pentru a functiona normal este sa faci un calcul simplu. Urca-te pe cantar si apoi imparte greutatea corporala la 30.
Vei obtine exact cantitatea de apa in litri pe care trebuie sa o consumi. Daca bei apa imbuteliata, opteaza pentru sticlele de 0.5 sau 1l pentru ca-ti va fi mai usor sa tii evidenta cantitatii consumate.
Explicatia este data de faptul ca zaharul si cofeina absorb apa din corpul tau si, astfel, provoaca deshidratarea. Sucurile sau bauturile zaharoase nu iti potolesc setea, dimpotriva. Te fac mai insetata si vei fi mult mai deshidratata decat inainte de a consuma bautura respectiva.
Daca incepi sa tii evidenta consumul zilnic de bauturi nu numai ca vei incepe sa te simti mai sanatoasa, dar vei vedea rezultate si in procesul de pierdere in greutate.

O digestie mai usoara
Un consum suficient de apa este benefic si pentru ca ajuta stomacul sa proceseze mancarea mai repede si mai eficient. In plus, te face sa te simti mai satula daca vrei sa reduci cantitatea portiilor.
Aminteste-ti ca apa nu contine calorii si nici grasime. Este cea mai sanatoasa bautura pe care o poti consuma. Apa spala la propriu sistemul digestiv si ajuta organismul sa elimine toxinele.
Este sanatos sa bei un pahar cu apa dimineata, imediat dupa ce te trezesti. Stomacul tau va fi astfel mai pregatit pentru prima masa din zi.
Apa, sanatate in stare pura
In momentul in care iti vei schimba stilul de viata si vei incepe sa consumi cantitati mai mari de apa, vei observa ca va creste si nevoia de a merge la toaleta. Poate ca iti va lua ceva timp pana te vei obisnui, dar aminteste-ti, este un lucru sanatos, un semn ca organismul tau functioneaza corect.
In plus, vei incepe sa iti dai seama singura cand corpul tau este deshidratat.

+Quote Post
Globetrotter
post Feb 7 2010, 10:08 AM
Post #273

Bookaholic

Group: Administratori
From: Craiova
Member No.: 5,950

Ceaiurile nu-ti plac?

+Quote Post
Noemi
post Feb 7 2010, 09:28 PM
Post #274

Contaminat
*

Member No.: 7,868

Fides, esti foarte draguta, m-ai facut sa rad (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Cred ca am uitat lectiile de anatomie pe care le-am facut de mult (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cum ziceam in postarea anterioara stiu ca pentru sanatate e foarte bine sa fii hidratat (desii cam uitasem cu ce anume te ajuta apa in general - dar acum mi-am reamintit). Intrebarea mea de fapt era daca te ajuta apa in sine sa scapi de kg in plus. Am mai cautat acum pe net si se pare ca daca nu consumi suficienta apa organismul are tendinta sa retina el apa si deci sa cantaresti mai mult, un alt lucru pe care l-am mai descoperit este ca atunci cand bem apa organismul consuma calorii pentru a aduce apa la o temperatura mai ridicata - deci intr-un fel chiar contribuie la pierderea kilogramelor, pe langa faptul ca reduce apetitul, elimina toxinele etc.

Book, ceaiurile imi plac doar daca sunt indulcite (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) , asa ca le evit mai ales ca din ce am citit eu Monti nu prea ne incurajeaza sa bem ceaiuri decat ceai rusesc - si nu prea stiu la ce se refera cand vorbeste de acest ceai rusesc.. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
raluka2009
post Feb 12 2010, 11:02 PM
Post #275

Contaminat
*

Member No.: 7,388

Buna seara fetelor,
eu tin Montignac din noiembrie, am slabit pana acuma 7kg de la 67 la 60 dar acuma de 2 saptamani se pare ca am ajuns la faza de platou.ce as putea face?va multumesc

+Quote Post
Globetrotter
post Feb 12 2010, 11:09 PM
Post #276

Bookaholic

Group: Administratori
From: Craiova
Member No.: 5,950

Bine ai venit. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De doua saptamani nu ai mai slabit deloc? Atunci cand ajungi la o greutate pe care ai avut-o multe vreme slabitul poate incetini mult... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
danati
post Feb 13 2010, 08:39 AM
Post #277

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,329

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif) raluka. Daca vrei sa mai slabesti ( apropo, cat ? ) trebuie sa continui sa mananci conform si pana la urma o sa incepi din nou sa dai jos.
In momentul de fata poate te-ar ajuta putina ( sau mai multa ) miscare, sport.
Oricum, ai slabit bine, mult succes in continuare ! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)

+Quote Post
raluka2009
post Feb 13 2010, 02:20 PM
Post #278

Contaminat
*

Member No.: 7,388

Buna fetelor si va multumesc pentru primire (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Am uitat sa spun ca am 1,63 inaltime.As mai fi vrut inca 5-7 kg (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Din pacate cantarul meu oscileaza intre 59,6 si 60,1.M-ar fi interesat sa stiu cam cate saptamani as putea sta linistita , mancand conform, ma rog stiu ca fiecare organism e unic in felul lui si probabil 2 saptamani e putin timp, dar am ajuns intr-o situatie frustranta si ma cantaresc aproape in fiecare zi.
Si eu m-am gandit sa intensific sportul, avand in vedere ca in aceasta perioada cat am slabit si chiar si acuma sportul la mine a insemnat mers pe jos si ceva abdomene

This post has been edited by raluka2009: Feb 13 2010, 04:00 PM

+Quote Post
Diana.
post Jul 11 2010, 08:33 PM
Post #279

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Nu am in contro si trebuie sa ma bag iar pe Monti. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Am ajuns la 70 de kilograme si ... trebuie sa o iau de la capat. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tinta: 55 kg pentru inceput. Wish me luck. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
danati
post Jul 12 2010, 12:20 PM
Post #280

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,329

Succes !
Eu nu prea reusesc sa fiu conforma 100% asa ca nici kilogramele nu se prea duc (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post

31 Pages V  « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 21st June 2025 - 12:46 AM