![]() |
![]() ![]() |
![]() |
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu pana astazi nu am mai auzit de emo-kids, insa si pe aici sunt multe probleme cu tinerii rebeli. Insa problema cea mai mare este violenta la acesti tineri. Saptamana trecuta un tanar de 16 ani a fost ucis de un alt tanar de 19 ani. Acum cativa ani un tanar de 15 ani si-a ucis prietena. Baiatul colegului meu de servicu e batut la scoala (are 14ani) de catre altii, scoala nu face nimic, politia nu face nimic. Cine e de vina? De ce se intampla asemenea lucruri? Eeee, parerea mea este ca e un intreg cerc vicios. Parinti-anturaj-gasca-mediul in care acesti copii cresc. Jocurile pe care ei le au pe calculator, care sunt extrem de violente.
Parintii sunt cei care pot controla copii in mare masura, insa nu in totalitate, in conditiile in care copii petrec foarte putin timp acasa. Majoritatea timpului sunt la scoala sau cu colegii/prietenii lor. Daca copilul meu ar face parte dintr-o gasca care s-ar apuca de nazbatii (nu conteaza ce fel), eu ca parinte pot sa ii interzic sa se mai intalneasca cu ei, ii pot interzice jocurile violente de pe calculator, insa cand va merge la scoala ziua urmatoare va fi luat peste picior de ceilalti colegi tocmai pentru ca el/ea e diferit de ceilalti (ca si in cazul colegului meu). Deci....nu e chiar asa de simplu de rezolvat aceasta situatie. Cu riscul de a-mi atrage critici, imi expun parerea mea legata de articolele scrise de membrele forumului: majoritatea acestor articole ar fi mai potrivit daca ar fi postate in jurnalele elady, de exemplu, pentru ca sunt mai mult un fel de pareri si impresii personale, decat articole scrise intr-un mod profesional, documentat si relevant. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Happy, orice articol, indiferent de cine ar fi scris, impune un punct de vedere propriu. Mai putin stirile unde totul se rezula la "cine, ce, unde cind, de ce".
Daca le-ati citi in alta parte, subiectivismul de cititor care il cunoaste, fie si virtual pe autor ar disparea, iar reactiile ar fi cu totul altele. ... Vorba proverbului "Nimeni nu-i profet in tara lui"... |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua, oricat as incerca, tot nu reusesc sa inteleg de ce tot tii sa-mi spui ca e un articol prost si nu-i bun de nimic. Daca il consideri asa, de ce nu incerci tu sa ne explici ce inseamna emo? Scrie-l asa cum trebuia sa-l fi scris eu si imi scot palaria in fata ta. E usor sa spui "Dar tu vii cu ceva real despre care n-ai habar, sorry." Critica stiu sa o accept, dar atunci cand vii si-mi spui concret, pe fraze si idei, ce am gresit, nu cand arunci ceva la modul general. Mi se pare normal si absolut firesc sa motivez felul in care am scris articolul si sa-l sustin, nu?
Daca ai sa cauti pe internet, pe site-urile din Ro si strainatate, ai sa vezi ca descrierea pe care eu am dat-o in articol se regaseste peste tot. Apoi, nu am sustinut nicaieri ca TOTI copiii emo sunt sinucigasi, cazuti in cap si taiati pe maini, Nicidecum! Am spus "De multe ori, adeptii curentului emo au tendita sa se urasca, sa se considere inferiori celorlaltor persoane, sa fie extrem de aspri cu ei insisi." In plus, una e sa fii cu adevarat emo, si alta sa te faci ca esti emo. Articolul asta nu se refera la o persoana cu parul pe fata si unghii negre, se refera la cei care traiesc cu adevarat melodiile alea, se taie pe maini si sufera non-stop. Mai mult, in ultimul paragraf este un mesaj dedicat parintilor, ca sfat general de aplicat in relatia cu copiii lor, fiind particularizat in final pentru copiii emo. Imi pare rau ca trebuie sa stau sa traduc articolul in loc sa ne dam seama ce-i de facut in cazul copiiilor astora. In plus, ca o constatare generala, sunt curioasa ce lucruri pozitive s-ar putea spune despre curentul asta, sincer, de ma tot acuzati ca l-am pus intr-o lumina negativa... |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Happy, sa-ti dau un exemplu: Cum sa faci vanzari prin telefon
E scris de cineva de pe forum. Spune-mi, te rog, ca nu e ok si argumenteaza-mi de ce nu e profi. Nu e semnat ca sa se poata judeca "la rece". Hai s avedem ce inseamna, la urma-urmei, articol: ARTÍCOL, articole, s.n. 1. Expunere scrisă (de proporţii mai reduse) cu caracter publicistic, pe o temă politică, economică, ştiinţifică etc. ARTÍCOL s.n. 1. Expunere într-o publicaţie periodică, tratând o problemă dintr-un domeniu oarecare. ARTÍCOL ~e n. 1) Expunere scrisă de proporţii reduse şi tipărită într-o publicaţie (ziar, revistă, culegere etc.). ♢ ~ de fond articol de ziar, de revistă etc. în care se tratează pe larg o problemă importantă de actualitate. LXN, orice articol e EXCELENT cind trezeste reactii, oricare ar fi ele. Numai articolele PROASTE ne lasa INDIFERENTI. Si sa va mai spun ceva: ia intrebati-va DE CE AU AJUNS BLOGURILE, ANUMITE BLOGURI, SA FIE MULT MAI VIZITATE SI MAI CITITE DECIT ARTICOLELE DIN MEDIA TRADITIONALA? Nu oare pentru ca in bloguri cei care scriu NU se supun unei politici editoriale care sa slujeasca unui interes sau altul? Mesaj catre fetele care scriu articole: NU va lasati descurajate, scrieti mai departe, ca scrieti BINE. Iar asta nu pentru ca spun eu, ci pentru ca articolele voastre SUNT CITITE in special de catre vizitatorii siteului VORBIM DE PESTE 171.000 DE OAMENI, VIZITATORI UNICI LUNAR-in SITE, NU IN FORUM! ASTA ARATA STATISTICILE SERVERULUI SI PE ALEA NU LE POATE CONTRAZICE NIMENI! Daca acei peste 171.000 de oameni NU ar gasi pe gustul lor ce e in site, NU ar mai intra. BTW, astazi, cind au inceput sa se indexeze articolele PUSE LA GREU IN ULTIMA SAPTAMINA, articole scrie in proportie de peste 90% de catre FETELE DE PE FORUM ne apropiem sa ne batem iar RECORDUL. ... Daca asta inseamna ca articolele NU sint bune, io ma duc acum la Jiu si imi leg o piatra de git inainte de a sari in el! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Lxn, iubito, nu o lua ca pe o cearta.Nu are nimeni nimic personal cu tine.
Articolul tau nu are in spate "documentarea pe teren". Nu cunosti personal nici un "emo"(cel putin asa am dedus eu),de aici raceala si modul in care ai scris. Ai fost impresionata de moartea celor doua fete, ai dat o cautare pe Gogle si ai scris articolul. Si asta se vede. Trebuia altfel scris. Stiu ca ai vrut sa tragi un semnal de alarma, iar efortul tau e admirabil, insa ai generalizat ... "Condusi de versurile trupelor care, prin muzica lor, vorbesc despre moarte, tinerii aleg sa se interiorizeze, sa-si provoace singuri rani, sa aiba ganduri de sinucidere si sa le impartaseasca cu cei din grupul lor emo." "Trendul "emo" consta, in ultimul timp, si in a fi emotional, sensibil, timid, introvertit, anxios, la acestea adaugandu-se stari de depresie, tendinte de auto-provocare de rani, chiar si tentative sinucidere." " dar si membra recenta a grupului emo-kids"- de unde sti ca fata asta nu avea o problema inainte de a adera la emo? Ingrosarea cuvantului arata ca din cauza ca era adepta emo a facut ce-a facut. Daca-mi permiti o sugestie. Mai bine creeai un personaj in jurul caruia teseai o poveste care ar fi tras acelasi semnal de alarma . |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu sunt de acceasi parere cu tine Maat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Oricum multe articole scrise de fetele noastre sunt de jdemii de ori mai bune decat cele scrise de jurnalisti profi. Sunt curioasa cam ce publicatii cititi voi unde gasiti articole interesante si scrise asa cum trebuie.
Asa ca Lexie eu sper sa nu te descurajezi si sa scrii cat mai multe articole generatoare de polemici asa ca asta (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Maat...articolul cu vanzarile prin telefon e destul de profi (ca doar e scris de cineva care are totusi niste cunostinte in domeniu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ). Vezi ca sunt niste cuvinte papate pe acolo, dar in rest e ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Personal mi-ar fi placut sa fie mai concentrat si mai bine punctat....nu am rezistat sa citesc mai mult de primele 2 paragrafe..ca eu is mare putoare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
...si nu ai de gind sa te apuci sa faci vinzari prin telefon (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Altfel pun pariu ca iti luai notite (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Teo, ma "leg" de sugestia ta si o folosesc ca pe o "dovada" ca fiecare vede lucrurile diferit - si e perfect normal sa fie asa. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Si eu sper sa nu se descurajeze, si am sa spun de ce facind citeva comentarii la cele mai prolifice autoare. Szi- condei de realist vesnit in cearta cu lumea, acida, "je m`en fich-ista" cu penita ascutita; Teo- stil aparent facil , plin de umor, dar plina de miez si de un "ceva" care te pune pe ginduri; Kary- stil profund, o bogatie interioara, un dar de a scormoni lucrurile si de a trece de "fatada", un dar de a te invita la meditatie special; Aratati-mi cite "redactorite" care scriu pe la revistele de femei au un "ceva" special in scriitura. Va spun de acum cite: PREA PUTINE. In afara de Aurora Liiceanu, Simona Catrina, Alice Nastase, Floriana Jucan... SI CAM ATIT! Si piata PUTE de reviste de femei! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Asa este, fiecare vede altfel lucrurile.
Nu vreti voi sa nu ne mai certam? Lxn, nu te simtii descurajata. Ai o parere, scrie. Asta arata ca ne pasa. |
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Teo, ai si tu dreptate, n-am zis nu, insa citatele date de tine din articol reprezinta o descriere pe care am gasit-o in mai multe surse si cam asa sunt emo-copiii astia, n-ai cum sa-i descrii altfel (repet, pe adeptii adevarati ai emo, nu pe pseudo-emo).
Cat despre fetita aceea, stirea de la protv si de pe alte canale asa a spus, eu n-am cum sa merg sa anchetez un caz, sa spun daca fetita a avut sau nu probleme inainte, este imposibil, sincer. Asa cum spunea si Philia in emisiunea ei de la TVRM, cand nu ai acces la informatia in sine, la evenimentul cu toate detaliile sale, esti nevoit sa iei ceea ce se spune despre acel lucru si sa-l prezinti in maniera proprie. Cat despre cunoasterea unui emo, am terminat de curand liceul, am trecut si eu prin perioada rock, am avut si eu ganduri tampite, sa-mi tai vene, sa ma arunc in cap, chestii din astea, dar nu am facut-o pentru ca am fost rationala. Nu am fost emo, dar am vazut emo-copiii si stiu cum gandesc pentru ca, pe alocuri, candva, am gandit ca ei. De asta vreau sa trag un semnal de alarma, e numai un pas de la a gandi pana la a face, si ca si alti oameni depresivi sau cu probleme, si emo-copiii pot fi predispusi unui act de suicid tocmai pentru ca-si alimenteaza trairile interioare in exces. PS: Va multumesc pentru sustinere, nu ma las descurajata pentru ca-mi place sa scriu, si scriu atunci cand simt ca trebuie sa o fac. Asa am simtit in legatura cu emo, am simtit nevoia sa astern pe hartie cateva randuri... (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Articolul 'Cum sa faci vanzari prin telefon' e excelent. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ok.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 10:12 PM |
|