![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ce minte are si ex-sefa ta Szi! Bine c-ai scapat de ea.
Walpu, abia asteptam detalii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Io nu mai am chef de munca, ci de plimbat prin parc cu al meu de mana. E o vreme f insorita aici. |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu o sa pricep niciodata ce ii cu cultul asta al mortii atat de stufos la noi in tara. Mie chiar nu-mi tre pomeni si cantari, slavi si petreceri la 1 zi, 1 saptamana, 1 luna, 1 an, 1 an 25 de zile si 30 de minute etc.
Aseara am auzit la stiri de o batrana peste care au intrat hotii si i-au furat 7000 de euro pe care ii pusese deoparte pentru inmormantare. whaaaat?!!!?? Si pariez ca nu avea bani de medicamente. Pe mine sa ma zvarle careva intr-o groapa sau sa ma arda. Banii pentru popi si petreceri si minuni sa-i de la copchii sau daca nu la saraci. Szi, sa nu te superi pe mine.. nu ii un atac la persoana. Fac eu numa constatari ca ai adus vorba. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Scorpi, am citit de 3 ori ca sa pricep de ce ai considera tu ca as lua-o eu drept atac la persoana (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Sincer, nici eu nu sunt cu chestia asta. Eu am zis ca atunci cand voi muri, mie sa imi fac un fel de chef, cu bufet suedez. Si sa nu prind pe careva ca imi da de pomana, ca sigur nu mai mananc eu si nici nu simt ca mananca cineva pentru mine aici pe pamant. Bineinteles ca i-am socat pe toti cu chestia asta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sorpi asa e, mor de foame dar isi strang bani de inmormantare sau mai rau stau cu crucea de zeci de milioane in casa, pt ce mi ar trebuie mie cruce si mormant din marmura, o cruce de lemn sa am si sunt f multumita, nici eu nu inteleg de ce mortul trebuie ingropat asa tarziu, dupa 3 zile de ce ? ca sa l vedem mort si sa ne fie si mai rau, nu vedeti ca odata ingropat parca ni se ingroapa si durerea aceea ingrozitoare , parca ne simtim mai usurati de acel cockatail de sentimente asa grele sufletului.
Nu mai vb de pomeni , am fost la unele iar la sf lumea a tras niste betii si s a simtit ca la o nunta (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) La priveghi toata lumea zice fa aia ca daca nu o sa vina mortul la noapte in casa si inca si mai cate, asa m am saturat de toate astea. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Stiti cum percep eu aceastea despre care vorbiti: sunt niste datini pe care majoritatea le respecta, biserica le propavaduieste si difera in functie de tinut, religie etc.
Cel mai ciudat mi s-a parut la bunicii mei din judetul Buzau dpdv al datinii. O saptamana intreaga de la inmormantare a trebuit sa-i faca parastas (bunicii), cu invitat de oameni la masa etc. Nu mai spun de 9 zile, 40 pentru ca astea-s si prin alte locuri. Dar haideti sa schimbam subiectul, ca-i weekend si trebuie sa ne-nveselim. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Soacra-mea a tinut 6 saptamani lumina aprinsa in camera in care a stat mortul. Cica asa e bine. Si a stat cu oglinzile acoperite si nu s-a uitat la tv perioada asta. A fost groaznic. Orice ii ziceau babele pe drum ea credea si facea intocmai (pomeni, impratituri si tot felul de obiceiuri babesti). La 6 saptamani a impartit pat, masa, scaune, oale, cani, ce sa mai: i-a echipat casa unui om.
Nu voi intelege niciodata aceste traditii. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) LE: Rox, eu ma voi veseli de luni incolo. Pentru mine weekendul asta e un cosmar. |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Buna ziua ladies (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Eu imi doresc sa traiesc (cine nu?! ) cat timp sunt in viata si nu dupa moarte. Eu mi-am exprimat celor dragi dorinta, in cazul in care as muri, de a fi arsa si cenusa sa-mi fie aruncata in mare. In plus mi-as dori ca organele sanatoase sa fie donate. Daca nu stiati, va spun eu ca la crematoriu este mai ieftin decat la inmormantare. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Sa aveti week end placut si plin de soare in suflet. Eu azi il astept pe (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
dupa mine toate pomenile astea au si-un factor psihologic atasat pe langa credinta
Pt mine credinta e una si toate inventiile astea sint adaugiri inutile. Cand a murit bunicul, bunica s-a ocupat (cu ajutorul nostru) de toate cele si la un moment dat au aparut vecinele cu fel si fel de sfaturi dar toate erau 'oferite' pe ton de soprana adica 'musai' sa faci asa si pe dincolo. Una era sa fie o cana cu ala sub cosciug sa aiba sufletu lapa sa bea, aia cu oglinzile si televizorul acoperit era si la noi cu explicatia sa nu se reflecte duhurile cand umbla pe-acolo ... spooky. Oricum noi am facut cum stia bunica, traditii cu bun simt iar cand draga de ea s-a dus am respectat aceleasi dorinte. eu vreau sa ma arda si sa nu indrazneasca sa poarte cineva doliu dupa mine. doliul e in suflet nu in straie si in ochii privitorului altfel eu am laptopul de la munca si acasa asa ca muncesc ... fara modestie ...non stop (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) proiectul asta-i pana la sfr lunii si dupa aceea sper sa ne revenim la normal altfel nu rezist s-aveti un w-end fain |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu o sa-l iau acasa Cleo. Sa ai spor!
Tocmai a venit o colega sa-mi spuna ca si-a luat de lucru acasa si sa-i dau recuperare. Eu lucrez in aproape fiecare weekend de acasa si nu m-am gandit la asa ceva, dar poate c-ar fi cazul sa fiu si eu mai cu tupeu. Oricum, imi place ca joi, cand ma intorc din Franta pierd toata ziua pe drum. Ce ma bucur c-au scos astia avionul de dimineata. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Roxi calatorie placuta si distractie si mai placuta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
daca ai mai zis pe undeva ca pleci cred c-am ratat postarea. noi azi dimineata la cafea am constatat cu tristete si voce tare ca-i octombrie deja, dupa o vara stravezie aproape invizibila, apoi ne-am amintit zambind ca tot luna asta sarbatorim 13 ani de casnicie. Doamne ce zboara timpul |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th August 2025 - 02:06 PM |
|