![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am invatat germana direct in germana (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , fara traduceri sau analogii cu romana si mi se mai intampla si acum sa-mi traduc niste expresii pe care le folosesc mai mult de-un deceniu si sa ma pufneasca rasul.
Die Kacke ist am Dampfen - ies aburi din cacat (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Se foloseste de fapt pentru o situatie in care toti sunt nervosi, agitati |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
brake a leg...rupe-ti un picior...asta fiind gen "bafta" (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
to add insult to injury .... niciodata nu am stiut cum sa traduc asta sa aiba acelasi efect (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ....pt cine nu stie desi ma indoiesc (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) inseamna ceva de genul a face lucrurile si mai rele decat sunt deja (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
sau aia cu "cool as a cucumber" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) rece ca un castravete hahaha si inca una pe care m-am chinuit in zadar sa o traduc ca sa poata pune Diana entry-ul din jurnalul meu cu titlu romanesc (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) poate ma ajuta careva : "Familiarity breeds contempt" |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
smart ass (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) cur destept? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)
|
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
In bocca al lupo= In gura lupului
Ti se spune in Italia cand ti se ureaza noroc in ceva, un fel de "bafta" sau "succes" la noi Se raspunde cu : Crepi il lupo=sa crape lupul Explicatia: Lupul crapa si astfel tu nu mai ajungi in gura lui (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... dar eu nu am inteles niciodata ideea de succes unde ar fi... |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) brake a leg...rupe-ti un picior...asta fiind gen "bafta" (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) in bocca al lupo un mod simpatic de a ura "bafta" cuiva, literalmente, in gura la lup KAry, eu am scris acelasi lucru, ce sod. Nah, acuma nu mai sterg! as fine as frog's hair, se spune despre ceva fin si subtire as mad as a hatter, innebuneau palarierii de la uzul mercurului in meseria lor |
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
give me five! da-mi 5? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) 5 ce?
si bineinteles "a piece of cake" cunoscuta de toti........ |
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
bate palma, mai exact, cu 5 degete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
da...asta am dedus si eu...dar mot- a -mot... (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif)
|
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
to have a bee in my bonnet= a avea pitici pe creier true, true (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
to have a bird brain= a avea un creier de gaina to have a cat nap= a dormi iepureste to have a bone to pick with someone= a cauta motive de cearta to open up a whole new can of worms= a fi expus la probleme serioase a man with the big cheese, e of course un tip cu cascaval aka verzisori aka $$$ and nu unu cu marea branza (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 09:23 PM |
|