IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Granulomul apical (granulom dentar), De ce apare, cum se trateaza, ce se intimpla daca nu este tratat
ToothFairy
post Feb 19 2010, 07:57 PM
Post #51

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

Chiar...mai stiu si eu medici ok prin cluj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu stu` cum nu mi-a picat fisa, ca esti mai aproape.
Iti doresc sanatate multa. Sa speram ca reactia periapicala nu`i mare si ca dupa tratamentul endo, recall-ul (la 3 luni) va aduce imbunatatiri. Tine-ne la curent.
Go to the top of the page

+Quote Post
ayana01
post Feb 22 2010, 09:29 AM
Post #52

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 8,008

Multumesc pentru grija si ajutor (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Am luat vineri legatura cu o clinica din cluj, am dat de un domn doctor foarte amabil, i-am explicat situatia si mi-a spus ca exista un doctor aici la BM pe care mi l-ar putea recomanda, sa nu mai fac atata drum. Si care are toate dotarile necesare. Acum trebuie doar sa fac programare si sa merg. Dar lucrurile s-au complicat in mod evident de atunci.

Sambata dimineata a venit la mine prietena cea mai buna si aratandu-i radiografiile (sa vada si ea cum arata un granulom) am descoperit cu stupoare ca dintele care ma doare nu are asa ceva, cel de langa are granulom si e asimptomatic. Nu am nici o problema cu el. Ambii dinti tratati acu 1 an de medicul meu stomatolog. Singurii mei dinti din gura cu surub. Ambii cu probleme. Asa ca azi ar trebui sa ma duc sa imi puna surub la dintele 24. Am mari indoieli. Nu as vrea sa pun si asta in pericol. Asa ca cred ca schimb de tot dentistul. Cum dumnezeu doi dinti singurii cu surub ambii sa aiba probleme? De cand am vazut asta pe radiografie tot ma macin... Asa ca acu s-au triplat problemele. Sa rezolv granulomul la 45... sa descopar de ce ma doare 44 si sa imi pun plomba la 24. Grozav.

+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2010, 10:56 AM
Post #53

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Pai, se intimpla chestia asta, din ce stiu, eu la orice tratament efectuat pe canal care a avut ceva probleme de la bun inceput. O obturatie incompleta, o chestie cit de mica, o picatura de saliva cazuta pe canal in timpul tratamentului poate duce la aparitia granulomului.
Mai eu stiu pe cineva, un vecin, tot cu granulom si inca tot la doi dinti cu surubel, care n-a avut insa rabdare sa mearga cu mine si s-a operat inainte... A dat si mai multi bani, a suferit incomparabil mai mult, era si tumefiat bine dupa operatii, l-a mai si durut, si, colac peste pupaza, a mai facut si o infectie dupa ce si-a operat radacinile... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Insa mai multe detalii despre de ce apare granulomul apical iti poate da Zina Maseluta, ca ea e stomatolog. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
ToothFairy
post Feb 22 2010, 12:12 PM
Post #54

Incurabil

ayana, e cel mai intelept sa schimbi medicul. Tratamentul endodontic nu se face prin saliva, fara izolare si cu medicamente iritante si toxice...sau ii spui sa se upgradeze cu o diga, sa citeasca o carte buna de specialitate, ori...ma gandesc ca fiind prieteni de familie, esti apropiata si-i poti spune pe sleau. Nu mai lasa sa-ti mai bage inca un dentatus ( ca presupun ca despre asta e vorba) ca faci parodontita sigur.
La inceput reactiile astea periapicale - asa-zisele granuloame- cum asimptomatice...dar sunt ca o bomba cu ceas, o data se activeaza, se acutizeaza cu edem, tumefactii, durere.

This post has been edited by ToothFairy: Feb 22 2010, 12:12 PM

+Quote Post
ayana01
post Feb 22 2010, 01:52 PM
Post #55

Tratabil
**

Ei bine am sunat la dentist, am anulat programarea, am facut azi programare la o doamna dentist din bm recomandata de doctorul de la clinica din cj. Initial vom discuta, imi va vedea radiografiile, sa vedem daca crede ca se poate face ceva pe cale endodontica. Si urmatorul dinte la ea mi-l fac. Ma va arde putin la buzunar, ca lucreaza mai scump dar macar stiu ca nu voi mai avea probleme de genul asta. Incerc sa ma calmez si sa ma linistesc, dar e deranjant, pentru ca pe 24 cum are plomba provizorie nu pot mesteca, (partea stanga) pe dreapta nici atat ca ma doare 44.... asa ca mananc ca si babutele, in fata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

Oricum, va mai tin la curent cu nazbatiile... ca la mine toate au un stil nemaipomenit de a se transforma in telenovela (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Si tineti-mi pumnii sa imi spuna doamna doctor ca se poate rezolva pe cale endodontica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

This post has been edited by ayana01: Feb 22 2010, 01:54 PM

+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2010, 01:55 PM
Post #56

Fondator eLady.ro

Doamne-ajuta, Ayana! Bafta multa, sa vii cu vesti bune. Eu am adormit in scaun la tratamentul endodontic. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Oricum, sanatatea e mai importanta decit banii. Si ramii si cu dintisorii tai in gura! (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif)

+Quote Post
ayana01
post Feb 22 2010, 11:29 PM
Post #57

Tratabil
**

Am fost la noua doamna doctor.

Impresii initiale: cum am intrat in cabinet mi s-a prezentat doamna doctor, foarte prietenoasa dar in acelasi timp f profesionala. Mi-a lasat o impresie grozava. M-a intrebat daca sunt de profesie cand m-am referit la dinti numindu-i dupa numere =)) A fost amuzant. Mi-a vazut radiografiile, a spus ca ar vrea sa le faca tratament endodontic pentru granulom, ca crede ca 44 mai are o frantura de nerv (simteam cu el durere uneori la rece, desi e devitalizat, adevarat), dar ca totul depinde de cat de strans a insurubat dentistul dinainte surubele. Spera sa le poata desface si incepem tratamente endodontice.

Mi-a facut si o radiografie digitala a dintelui 24 la care lucram acum. La el m-a programat miercuri, si ma "executa" nu dansa, ci o alta doamna doctor, care se ocupa special cu plombe pe canal.

Dansa se ocupa cu lucrurile mai "sensibile" si personal se va ocupa de suruburile mele si tratamentele mele pe canal.

Foarte placut impresionata. Sa speram ca iese bine. Oricum am primit numai good vibes.

Miercuri in consecinta... 24 la testat sa vedem daca plombele de pe canal sunt in stare buna, daca da doar reconstructie, daca nu, si de pus plomba pe canal si reconstructie.

Surubelele abia peste 2 sapt pt ca doamna doctor e f ocupata si numai atunci ma poate programa.

Multumesc de sustinere si de vorbele bune... mi-ati dat sperante cand eram mai deznadajduita. Acu doar pt desurubat mai am emotii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Hehe, ti-ai schimbat numele... tiza mea (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Imi placea description... faptura verde... original si dragalas... dar si asa e bine (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

LE: schimbari numai la user sau si in real life? pe mine cand ma iau schimbarile totale se trezesc ai mei cu mine cu freza verde sau albastra. Ai facut ceva in genul asta? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )

This post has been edited by ayana01: Feb 22 2010, 11:42 PM

+Quote Post
Diana.
post Feb 22 2010, 11:39 PM
Post #58

Fondator eLady.ro

Ma bucur tare !Si eu cred ca o sa fii ok si nu o sa existe probleme, Diana. O sa fie bine si cu desurubatul, am eu asa o presimtire in rarunchi. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Da, azi am suferit o schimbare de look (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) totala. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
ayana01
post Feb 24 2010, 08:37 PM
Post #59

Tratabil
**

Azi am fost la dentist. Pareri am o multime.

Pentru a face cei 2 dinti cu probleme, trebuie sa fac si o alta carie. Care ar trebui sa fie simpla: dezobturat canale pentru ca e riscul sa se fi desterilizat cu noua carie, inlocuit obturatie pus plomba. Asa ca am mers azi sa fac caria. Dar dsoara doctor care s-a ocupat de mine (f draguta, parea f competenta, numai impresii bune) mi-a comunicat ca ideal ar fi sa fac intai un detartraj cu ultrasunet ca sa igienizez intreaga cavitate. Zic ok. Asa ca am facut intai detartrajul dar am intrebat cat ma costa in total sa nu cumva sa nu am indeajuns la mine (aveam undeva la 350, in capul meu indeajuns pt o plomba). Detartrajul a fost 180 (preturi ok pt zilele noastre) si caria a spus ca va ajunge undeva la 300-320. Am zis evident ca lasam caria pe maine. Ce ma macina pe mine e ca nu stiu la ce poate costa atat o carie si un retratament. Ceea ce ma aduce din nou la panica pt ca nu stiu ce manevre are de gand sa faca. Singura ipoteza in care s-ar apropia de suma asta e daca ar pune pivot de fibra de sticla, dar eu cand aud de pivoti/surube etc ma ia cu fiori pe coloana. Totusi nu e multicel daca e sa fie fara pivot? Mi-e si mie jena sa ii spun sa defalcheze dar totusi pare scumputz. Si nici macar nu sunt dintii pt care am nevoie de expert. Oricum cica se lucreaza si la cariutza asta cu diga si in conditii perfect sterile.

Despre igiena si etc nu am nimic de reprosat. De la comportamentul angajatilor, conditiile din cabinet, totul e ireprosabil. Maine caria. Doamne ajuta!

+Quote Post
ToothFairy
post Feb 24 2010, 08:58 PM
Post #60

Incurabil

ayana, REtratamentele endo consta mai mult decat tratamentele (abordarea per primam a unui dinte). Costa sa repari greselile altora : costa timp, materiale, studiu pt asta, ca dupa cum vezi nu-s prea multi in stare sa faca tratamente ca lumea...depinde pe ce dinte este problema si cat de mare e distructia, in functie de asta se pune pivot...pivot + coroana...cam asa se procedeaza. Cat despre igienizare foarte bine ca ti-au facut`o. Inainte sa te apuci de o treaba, faci curat la locu` faptei. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Imi spui si mie la cine mergi in Cluj ? Are microscop sau foloseste lupe?
Pup.

This post has been edited by ToothFairy: Feb 24 2010, 09:01 PM

+Quote Post

12 Pages V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 03:24 PM