IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

25 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Impara l'italiano online
rozy
post Mar 31 2009, 08:47 PM
Post #161

Musafir

Kary, masa nu e tavola? Ai mei asa spuneau, dar si in dictionar am gasit tot tavolo. Care-i faza? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
kary_pink
post Mar 31 2009, 09:03 PM
Post #162

Musafir

tavolo e obiectul, bucata de lemn, respectiv masa pe care se mananca
tavola e spatiul familiar, un loc mai mult ideal decat fizic, masa in jurul careia te intalnesti sa mananci cu cei din familie, nu stiu cum sa explic. Spre exemplu Vado a tavola con i miei genitori = Merg la masa cu parintii mei

Oricum in Italia se folosesc ambele variante cu acelasi sens Daca spui tavolo/tavola la masa nu stramba nimeni din nas (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

2- Come andrai a Milano?
Andrò _per_____ treno.

Andro in treno.

5- Dove ci incontriamo?
Nella piazzetta ___tra___ la chiesa e il comune.

comune= primarie

6- Dov'eri fino a quest'ora?
Ero ___di___ Luca.

Ero da Luca. Si aici bataita pentru ca in lectie chiar este dat acest exemplu!!!

+Quote Post
Fanny
post Mar 31 2009, 09:17 PM
Post #163

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

(IMG:style_emoticons/default/crying.gif) M-am grabit!

+Quote Post
kary_pink
post Mar 31 2009, 09:41 PM
Post #164

Musafir

Graba strica treaba (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

A se completa si traduce:

1- Vorrei un po' più ______ tempo libero per me.

con
di
pe

2- Mi tuffo ______ piscina.

in
a
da

3- Preferisco ascoltare la musica ______ le cuffie.

per
tra
con

4- Per le vacanze estive vado ______ Sardegna.

da
in
a

5-_____ due ore parte l'aereo.

per
tra
con

+Quote Post
Szimcsi
post Apr 1 2009, 09:44 AM
Post #165

V.I.P.

From: Six feet from the edge
Member No.: 146

1- Vorrei un po' più di tempo libero per me.

As vrea un pic mai mult timp liber pentru mine

2- Mi tuffo in piscina.

Ma arunc in piscina

3- Preferisco ascoltare la musica con le cuffie.

Prefer sa ascult muzica cu castile

4- Per le vacanze estive vado a Sardegna.

In vacanta de vara merg in Sardinia

5-Tra due ore parte l'aereo.

In doua ore pleaca avionul.

+Quote Post
kary_pink
post Apr 1 2009, 11:25 AM
Post #166

Musafir

Molto bene Szi (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
kary_pink
post Apr 1 2009, 02:36 PM
Post #167

Musafir

Prepozitiile compuse= Le preposizioni articolate

Prepozitiile compuse rezulta din contractarea prepozitiei simple si a articolului hotarat: di+il=del; a+le=alle Pentru a alege corect prepozitiacompusa trebuie sa tinem seama de articolul folosit inaintea substantivului: il cane= del cane

In italiana de astazi prepozitiile con, per si tra/fra nu se combina cu articolele dar este totusi posibil a intalnim formele: col, collo, colla...

di + il = del____cand substantivul care urmeaza este masculin singular si incepe cu o consoana: ex: L'onda del mare= Val de mare.

di + la = della____cand substantivul care urmeaza este feminin singular si incepe cu o consoana: ex: Lo sportello della macchina= Usa de la masina

di + i = dei____cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o consoana: ex: Nella maggior parte dei casi= In cele mai multe cazuri.

di +gli = degli____cand subtsantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o vocala: ex: Concerto degli artisti: Concrt de artisti.

di +le = delle____cand substantivul care urmeaza este feminin plural si incepe fie cu o consoana fie cu o vocala: ex: Becco delle anatre= Cioc de rate.

dell'____cand substantivul care urmeaza incepe cu o vocala si este fie masculin fie feminin:ex: Il biglietto dell'autobus=Biletul de autobuz; Gli abtitanti dell'Africa= Locuitorii din Africa

a +il = al___cand substantivul care urmeaza este masculin singular si incepe cu o consoana: ex: Stasera vado al parco.= In seara asta merg in parc.

a + i = ai____cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o consoana: ex: Bisogna dirlo ai ragazzi. =Trebuie spus la copii.

a + gli = agli___cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o vocala: ex: Bisogna dirlo agli operai= Trebuie spus la mucitori.

a + la = alla____cand substantivul care urmeaza este feminin singular si incepe cu o consoana: ex: Bisogna chiederlo alla maestra. = Trebuie intrebat la profesoara.

a + le = alle____cand substantivul care urmeaza este feminin plural si incepe fie cu o consoana fie cu o vocala: ex: Bisogna dare da mangiare alle mucche e alle oche. = Trebuie dat de mancare la vaci si la gaste.

all'_____cand substantivul care urmeaza incepe cu o vocala: ex: Devi andare all' ospedale, è necessario chiedere all' infermiera.= Trebuie sa mergi la spital, trebuie intrebat la asistenta.

da + il = dal___cand substantivul care urmeaza este masculin singular si incepe cu o consoana: ex: Il vento che arriva dal mare. = Vantul care vine de la mare.

da + i = dai___cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o consoana: ex:Dai cani e dai gatti. = De la caini si de la pisici.

da +gli = dagli____cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o vocala: ex:Dagli animali e dagli uomini. = De la animale si de la oameni

da +la = dalla____cand substantivul care urmeaza este feminin singular si incepe cu o consoana: ex:Dalla casa, dalla scuola.= De la domiciuliu de la scoala

da + le = dalle___cand substantivul care urmeaza este feminin plural si incepe fie cu o consoana fie cu o vocala: ex:Dalle mani, dalle opere.= De la maini de la lucrari.

dall'______cand substantivul care urmeaza incepe cu o vocala: ex:Dall' ansia, dall' odio.= De la anxietate de la ura

in + il = nel___cand substantivul care urmeaza este masculin singular si incepe cu o consoana: ex:Nel mare.= In mare

in + la = nella____cand substantivul care urmeaza este feminin singular si incepe cu o consoana: exNella casa.=In casa

in + i = nei___cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o consoana: ex:Nei casi. = In cazurile

in + gli = negli ____cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o vocala: ex:Negli occhi. = In ochii

in + le = nelle ____cand substantivul care urmeaza este feminin plural si incepe cu o consoana: ex: Nelle case=In casele

nell'_____cand substantivul care urmeaza incepe cu o vocala: ex: Nell'aria= In aer

su + il = sul____cand substantivul care urmeaza este masculin singular si incepe cu o consoana: ex:La gatta sul tetto che scotta.= Pisica de pe acoperisul incins.

su + i = sui___cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o consoana: ex:La casa dava sui colli circostanti. = Casa aparea de pe dealurile din jur

su + gli = sugli____cand substantivul care urmeaza este masculin plural si incepe cu o vocala: ex:C'è una grande speculazione sugli affitti e sui terreni. = Este o mare speculatie pe chirii si pe terenuri.

su + la = sulla___cand substantivul care urmeaza este feminin singular si incepe cu o consoana

su + le = sulle____cand substantivul care urmeaza este feminin plural si incepe fie cu o consoana fie cu o vocala

sull'______cand substantivul care urmeaza incepe cu o vocala

Esercizio:

1- Cosa è successo a Marco? È caduto ______ scala.
sulla
nella
dalla

2- Ho dimenticato di comprare il biglietto _____ autobus.
del
dell'
dall'

3- Metterò il televisore nuovo ______ mia camera.
nella
alla
della

4- Il cane ha lasciato le impronte ______ pavimento.
nel
dal
sul

5- La sfilata arriverà fino ______ piazza principale.
nella
della
alla

6- Gli scoiattoli vivono ______ alberi.
sugli
dagli
dall'

7- Sono appena uscito ______ ufficio.
dall'
nell'
sull'

+Quote Post
Szimcsi
post Apr 1 2009, 03:02 PM
Post #168

V.I.P.

From: Six feet from the edge
Member No.: 146

1- Cosa è successo a Marco? È caduto sulla scala.
Ce s-a intamplat cu Marco? A cazut pe scara.

2- Ho dimenticato di comprare il biglietto dell'autobus.
Am uitat sa cumpar bilet de autobuz.

3- Metterò il televisore nuovo nella mia camera.
O sa pun televizorul nou in camera mea.

4- Il cane ha lasciato le impronte sul pavimento.
Cainele a lasat urme pe podea.

5- La sfilata arriverà fino alla piazza principale.
Parada va ajunge pana in piata principala.

6- Gli scoiattoli vivono sugli alberi.
Veeritele traiesc in copaci.

7- Sono appena uscito dall'ufficio.
Doar ce-am iesit din birou.

+Quote Post
kary_pink
post Apr 1 2009, 03:12 PM
Post #169

Musafir

1- Cosa è successo a Marco? È caduto sulla scala.
Ce s-a intamplat cu Marco? A cazut pe scara.

E caduto dalla scala=A cazut de pe scara.

2- Ho dimenticato di comprare il biglietto dell'autobus.
Am uitat sa cumpar bilet de autobuz.

Am uitat sa cumpar biletul: il biglietto este articulat si se traduce biletul

Szi (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
kary_pink
post Apr 1 2009, 03:43 PM
Post #170

Musafir

a. Preparo i biscotti per ____ bambini ____ signora Giannini.

b. Il figlio ____ signora Rossi arriverà ____ cinque.

c. Per favore, metti i fiori ____ vaso giallo e posa il vaso ____ tavolo.

d. Ho messo le camicie pulite ____ cassetto ____ armadio.

e. ____ fine ____ anno andremo a sciare in Austria.

f.___ miei amici parlo spesso ____ mio futuro.

+Quote Post

25 Pages V  « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 12:44 AM