![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Fantastice filmele, merita sa fie vazute. In sala s-a aplaudat, asa ca nu e doar o parere personala.De exceptie.
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Sambata am vazut si eu The Hangover. Drept sa spun nu mi-a placut deloc. Actiunea e trasa de par, iar cateva faze chiar sunt bleah. Ma asteptam la o comedie la care sa rad pana nu mai pot. Ori am inteles eu gresit, ori ati exagerat voi cu laudele, ori nu stiu eu sa apreciez o comedie... Cert e ca de la mine primeste un 7 cu indulgenta. Sotul meu a adormit la el si el nu adoarme la filme (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Urmatorul pe lista a fost Eu cand vreau sa fluier, fluier, care nu mi-a placut deloc, dar deloc. Eu nu stiu pe ce baza se dau premiile si nici cum poti face rost de recenzii bune, insa parerea mea umila este ca e o porcarie de film. L-am vazut pana la sfarsit, insa cu greu m-am abtinut de vreo cateva ori sa il opresc. Primeste 4 de la mine. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier.jpg) Si pentru ca a fost un sfarsit de saptamana prelungit, am mai vazut: - Koi... Mil Gaya - un film SF de la Bollywood, destul de reusit, deconectant si vesel. Primeste 8 de la mine (IMG:style_emoticons/default/322.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/koimilgaya.jpg) - Love Happens - mi-a placut foarte tare, mai ales ca actiunea a avut in rol principal o relatie. Nota 9. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/love-happens.jpg) - Little Miss Sunshine - recomandat de o prietena, filmul asta ma astepta de multa vreme sa-l vizionez. Din lipsa de timp l-am tot amanatat. Ieri l-am vazut. La inceput am zis: ce porcarie mai e si asta? Apoi am inteles. Si acum eu va recomand sa vedeti filmul asta daca nu l-ati vazut pana acum. Nota 10 de la mine. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/little_miss_sunshine.jpg) Urmatoarele 3 au fost vizionate impreuna cu junioara, ca doar si ea are drepturi, nu? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) - Barbie In The 12 Dancing Princesses - o poveste foarte frumoasa, recomand. Nota 10 (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/BarbieInThe12DancingPrincesses_.jpg) - Atlantida - Imperiul pierdut - foarte interesant, recomand. Nota 10 (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/atlantis.jpg) - Ratatouille - o poveste cu un sobolan simpatic caruia ii place sa gateasca. Dar ce va zic eu de el? Sigur l-ati vazut pana acum (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Nota 10 (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/ratatouille.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Invincitus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 959 Joined: 26-April 10 Member No.: 8,431 ![]() |
Teo fiecare cu gusturile lui (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
io am terminat aseara de vazut Lost ... pacat ca s-a terminat... This post has been edited by Julsko: May 25 2010, 05:59 PM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Sambata:
Palata Nş 6 / Salonul nr. 6 / Ward No. 6 Rusia, 2009, 83' dramă Regia: Galina Shadur, Karen Georgievich Shakhnazarov Scenariul: Karen Shakhnazarov, Aleksandr Borodyansky Imaginea: Aleksandr Kuznetsov Montajul: Irina Kozhemyakina Muzica: Evgeny Kadimsky Cu: Vladimir Ilyin, Aleksei Vertkov, Aleksandr Pankratov-Chyorny, Yevgeni Stychkin, Viktor Solovyov Distribuit de: Seagull Films Salonul nr. 6 este o adaptare contemporană a unei nuvele de Cehov. Un medic conduce echipa unui film documentar printr-un spital de boli psihice, oprindu-se din când în când pentru a sta de vorbă cu pacienţii. Realizatorul documentarului întreabă din off la un moment dat „Ce s-a întâmplat cu dr. Ragin? Şi de ce este acum pacient în azilul unde odată era medic şef?" Filmul este bazat pe o nuvelă de-a lui Cehov și pe cazul real al unui administrator de azil a cărui fascinaţie pentru un pacient pe care-l crede profet duce la încarcerarea lui acolo. Karen Shakhnazarov, regizor, producător şi scenarist rus, s-a născut în 1952 la Krasnodar. Shakhnazarov a absolvit VGIK, Şcoala de Cinematografie de la Moscova, devenind în 1998 directorul general al studiourilor Mosfilm. Reprezentant de marcă al şcolii de film ruse, filmele sale sunt unanim apreciate de critica internaţională şi au obţinut numeroase premii la festivalurile internaţionale: Kind Men (1979), Jazzman (1983), Winter Evening in Gagry (1985), The Messenger Boy (1987), Zero City (1988), The Assassin of the Czar (1991), Dreams (1993), American Daughter (1995), Day of the Full Moon (1998), Poisons or the World History of Poisoning (2001), The Rider Named Death (2004), Vanished Empire (2008) etc. În Salonul nr. 6 vedem un om care a pierdut încet încet contactul cu realitatea. Pseudo-documentarul estompează în mod deliberat distanța dintre ficţiune şi realitate și combină interviuri cu actori dar și cu pacienţi reali care vorbesc despre ceea ce i-a adus acolo. Filmul se termină cu o observaţie socială puternică, provocând spectatorul să reflecteze la graniţa fragilă și iluzorie dintre oamenii normali și cei psihotici şi să reexamineze atât chestiunile personale cât şi responsabilitatea individuală pentru ceilalți. Premii și nominalizări: Premiul special al juriului – Fantasporto, Portugalia, 2010 Premiul Silver St. George pentru cel mai bun actor – Festivalul Internațional de film de la Moscova, 2009 Salonul nr. 6 a fost propunerea Rusiei la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină, 2009 Belgia / Franța, 2008, 85' comedie dramatică Regia şi scenariul: Bouli Lanners Imaginea: Jean-Paul de Zaeytijd Montajul: Ewin Ryckaert Muzica: Koen Gisen, Renaud Mayeur, An Pierlé Producător: Jacques-Henri Bronckart Cu: Bouli Lanners, Fabrice Adde, Philippe Nahon, Didier Toupy, Françoise Chichéry Distribuit de: Films Distribution SAS Un road-movie în care regizorul este și interpret al personajului principal, și jonglează cu absurditatea și melancolia, proiectându-le peste o serie de aspecte delicate: absența părinților, trecerea timpului, lipsa comunicării… Yvan, un vânzător de mașini second-hand, surprinde, într-o seară, un hoț în casă, dar nu cheamă poliția. Yvan se hotărăște, până la urmă, să îl ducă pe acesta, care este dependent de heroină, undeva afară din oraș, dar ajunge să-l conducă acasă la părinți. Așa ajung cei doi să călătorească împreună prin Belgia, întâlnind câțiva oameni neobișnuiți și trecând prin întâmplări ieșite din comun. BOULI LANNERS și-a descoperit în adolescență pasiunea pentru pictură. În paralel, a început să lucreze în televiziune, urmând să devină cunoscut prin rolurile interpretate în sketch-uri difuzate pe Canal+ Belgia. A interpretat apoi roluri secundare în filme franceze și belgiene: The Carriers Are Waiting (1999), Pauline & Paulette (2001), Aaltra (2004), A Very Long Engagement (2004). Primele filme pe care le-a regizat au fost de scurt metraj: Travellinckx (1999) şi Muno (2001). În 2005, a realizat un film de lung metraj, Ultranova, inclus în Festivalul Internațional de film de la Berlin. Nominalizări: Nominalizare la premiul cel mai bun film străin – Premiile César, 2009 Website: http://www.eldorado-lefilm.com http://www.youtube.com/watch?v=99NLW0B_oDo...player_embedded Les herbes folles / Ierburi sălbatice / Wild grass Franţa, 2009, 104' comedie Regia: Alain Resnais Scenariul: Alex Réval, Laurent Herbiet Imaginea: Éric Gautier Montajul: Hervé deLuze Muzica: Mark Snow Cu: Mathieu Amalric, Sabine Azéma, Anne Consigny, Emmanuelle Devos, André Dussollier Distribuit de: Independenţa Film „Am fost atras de aceste personaje care se încăpăţânează să urmeze nişte forţe total iraţionale, asemeni buruienilor care cresc acolo unde nu te aştepţi. Cu toţii suntem nişte ierburi sălbatice iţite printre crăpăturile asfaltului. Marguerite şi Georges n-au niciun motiv să-şi vorbească, cu atât mai puţin să aibă o relaţie amoroasă. Şi cu toate astea…" Alain Resnais Marguerite nu şi-ar fi închipuit că cineva îi va fura poşeta la ieşirea dintr-un magazin. Cu atât mai puţin că hoţul îi va arunca lucrurile în parcarea unui centru comercial. În ceea ce-l priveşte pe George, dacă nu şi-ar fi putut imagina asta, nu s-ar fi aplecat pentru a le aduna. Alain Resnais s-a născut în 1922 la Vannes. La 14 ani a filmat primul său scurtmetraj, o adaptare după Fantomas. Era interesat de fotografie, pictură, benzi desenate şi literatură, facând o pasiune pentru scrierile lui Harry Dickson, Marcel Proust şi André Breton. Visa să ajungă librar, dar în 1943 a fost admis la Institutul de Înalte Studii Cinematografice, secţia montaj. Cariera sa de regizor a început în 1948 cu Van Gogh, un scurtmetraj documentar. În 1956 a obţinut premiul Jean-Vigo pentru Nuit et brouillard, devenit un film de referinţă pe tema deportărilor. În 1959 a realizat primul lungmetraj, scris de Marguerite Duras – Hiroshima mon amour şi se impune în cinematografie prin angajamentul social şi politic şi prin îndrăzneala subiectelor. A urmat La Guerre est finie (Premiul Louis-Delluc, 1966), apoi o participare la filmul colectiv Loin du Vietnam, şi la manifestul utopic L'An 01. Memoria şi imaginarul revin în filmele L'Année derničre ŕ Marienbad (Leul de aur la Veneţia, 1961), cineroman scris împreună cu Alain Robbe-Grillet, Muriel, ou le Temps d'un retour (1964) şi Providence (1977). A abordat şi zona SF (Je t'aime, je t'aime, 1968), teatrul de bulevard (Mélo, 1986), teatrul filmat (Smoking / No Smoking, 1993) benzile desenate (I Want to Go Home), varietăţile (On connait la chanson, 1997) şi chiar opereta (Pas sur la bouche, 2003). Cu filmul puzzle, cadenţat de intervenţiile lui Henri Laborit – Mon Oncle d'Amérique –, câştigă Marele Premiu la Cannes în 1980. Filmul Cśurs (2006), scris de dramaturgul Jean-Michel Ribes, se vrea un fel de sinteză a preocupărilor sale artistice. A fost de opt ori nominalizat la premiile César pentru cea mai bună regie şi este singurul cineast care a primit trei premii César pentru cel mai bun film: Providence (1978), Smoking / No Smoking (1994) şi On connaît la chanson (1998). Ierburi sălbatice reprezintă ecranizarea romanului scris de Christian Gailly – L'Incident. Mare amator de benzi desenate, Resnais a încredinţat afișul filmului unuia dintre cei mai străluciți reprezentanţi francezi, Blutch. Premii şi nominalizări: Premiu special pentru întreaga carieră şi pentru cocontribuţia excepţională la istoria filmului – Festivalul de film de la Cannes, 2009 Nominalizat la 5 categorii – Premiile César, 2009 Website: http://www.lesherbesfolles-lefilm.com http ://www.youtube.com/watch?v=eTy35C1DfTk...layer_embedded Duminica: Pokoj v duši / Odihna sufletului / Soul at Peace Slovacia, 2009, 97' dramă Regia: Vladimír Balko Scenariul: Jiří Křižan Imaginea: Martin Štrba Montajul: Jan Daňhel Muzica: Michal Lorenc Cu: Attila Mokos, Roman Luknár, Helena Krajčiová, Robert Więckiewicz, Jan Vondráček, Jevgenij Libezňuk Distribuit de: Forza Production House „Odihna sufletului" abordează câteva din temele de actualitate, profunde sau de conjunctură, care revin periodic în Slovacia: familii patriarhale, discriminarea rasială, probleme cu braconierii şi furturile de cherestea. În acelaşi timp, pune în lumină tradiţia solidă a legăturilor de familie, a credinţei, prieteniei şi dragostei şi are toate caracteristicile unei drame clasice. Pare de necrezut că această poveste se desfăşoară în secolul XXI, în inima Europei. Tono şi-a petrecut ultimii cinci ani în închisoare, fiind acuzat de furt de cherestea. La întoarcerea în satul natal totul s-a schimbat: este un străin pentru soţie, nu-l cunoaşte pe fiul său de 5 ani, şi nu-şi poate găsi un loc de muncă decent, deoarece nimeni nu vrea să angajeze un hoţ. Tono nu mai vrea să-şi câştige traiul prin furt, aşa cum făcea pe vremuri. Prietenii lui din copilărie – preotul Marek şi Peter, un om de afaceri de succes – fac tot posibilul pentru a-l ajuta să revină la o viaţă normală. Din păcate, şi ei au problemele lor. Tono se simte singur şi caută cu disperare o cale de ieşire. Vladimír Balko are studii în economie, filosofie, film şi jurnalism de televiziune. Din 1988 a lucrat ca monteur, dramaturg şi regizor pentru televiziunea slovacă, apoi, din1996, ca regizor şi producător independent, colaborând pentru diverse formate de televiziune, de la divertisment la documentare (Redline, Time for Teens, The Dozen şi Seeking a Nanny Password Agent Orange). Odihna sufletului reprezintă debutul său în lungmetraj. Premii: Cel mai bun actor – CinePécs, Festivalul Internaţional de film Moveast, Ungaria, 2009 Premiul Publicului – Festivalul de film din Slovacia şi Europa Centrală, Franţa, 2009 Website: http://www.pokojvdusi.sk http ://www.youtube.com/watch?v=Ga-GTuSmVAA...layer_embedded Giulias Verschwinden / Dispariţia Giuliei / Julia's Disappearance Elveţia, 2010, 87' comedie Regia: Christoph Schaub Scenariul: Martin Suter Imaginea: Filip Zumbrunn Montajul: Marina Wernli Sunetul: Hugo Poletti Cu: Corinna Harfouch, Bruno Ganz, Stefan Kurt, André Jung Distribuit de: T&C Edition AG O comedie despre vârstă, tinereţe şi alte adevăruri eterne.Tocmai la a cincizecea aniversare Julia simte pe pielea ei că vârsta te face invizibil. Întâlneşte la cumpărături un bărbat cu care decide să îşi petreacă ziua de naştere, laolaltă cu ceilalți invitați, toţi aranjaţi la patru ace, care încearcă să ascundă semnele bătrâneţii. Se discută aprins despre anii care au trecut şi despre timpul care le rămâne de trăit, iar adevărurile şi vorbele înţelepte sunt înecate în din ce în ce în mai mult alcool. Jessica şi Fatima, ambele în vârstă de 14 ani, sunt şi ele la cumpărături, dar în propriul lor stil. Când în sfârşit „găsesc" ce caută, paznicul magazinului le observă şi le arestează. Părinţii divorţaţi ai Jessicăi sunt distruşi când află că trebuie să-şi recupereze fiica de la poliţie. A cui e vina că Jessica pare să facă parte dintr-o generaţie pierdută? În tot acest timp, Leonie, la a optzecea aniversare, nemulţumită şi ea, se răzvrăteşte împotriva fiicei ei, a căminului de bătrâni, a convenţiilor şi a bătrâneţii în general. Cu mult entuziasm, sabotează şi petrecerea dată în cinstea ei. Christoph Schaub s-a născut în Zurich în 1958. S-a format ca regizor autodidact şi din 1984 a realizat filme şi documentare pentru cinema şi televiziune. În 1988 a debutat în lungmetraj cu filmul Dreissig Jahre. Comediile Sternenberg (2004) şi Jeune Homme (2006) au avut un mare succes la public. Drama Happy New Year (2008), care spune în paralel cinci poveşti din ajunul Anului Nou, a înregistrat de asemenea un mare succes printre spectatori şi a primit 4 nominalizări la Premiile filmului elveţian. Premii: Cel mai bun scenariu – Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, 2009 Premiul Publicului – Festivalul de film de la Locarno, 2009 Website: http://www.giulias-verschwinden.com http://www.youtube.com/watch?v=o5dyiDCxN40...player_embedded Duburys / Vortex Lituania, 2009, 140' dramă Regia şi scenariul: Gytis Lukšas Imaginea: Viktoras Radzevičius Montajul: Ričardas Matačius Sunetul: Jonas Maksvytys, Kypras Mašanaukas Cu: Giedrius Kiela, Oksana Borbat, Jevgenija Varenitsa, Jūratė Onaitytė, Vladimiras Jefremovas Distribuit de: Studija 2 Vortex este un film impresionant şi emoţionant despre destinul unui om, al cărui viitor a fost definitiv compromis de „bezna sovietică". Viaţa în Lituania în acea perioadă era dureroasă şi tristă. Acesta este şi motivul pentru care am ales să filmez povestea în alb şi negru, pentru că atunci nu exista culoare. Gytis Lukšas. Este povestea unei întregi generaţii, spusă prin intermediul personajului principal. Filmul urmăreşte viaţa lui Juzik, din copilărie până în adolescenţa târzie, conturând în acelaşi timp şi o imagine a Lituaniei anilor '50 – '70, post război, sub ocupaţia sovietică. Povestea vieţii lui Juzik este împărţită în trei: experienţa dureroasă a copilăriei; adolescenţa marcată de moartea tragică în război a tatălui său, de pierderea prietenului cel mai bun şi de căutarea fără speranţă a iubirii adevărate; viaţa ca adult – sosirea într-un oraş necunoscut şi încercările eşuate de a-şi găsi un rost în sistem, în întunecatele vremuri sovietice. Gytis Lukšas s-a născut în 1946 şi a absolvit cursurile Şcolii de cinematografie de la Moscova în 1971. Este preşedintele Uniunii Cineaştilor din Lituania şi membru al Asociaţiei artiştilor din Lituania. Lukšas a revenit cu filmul Vortex după o lungă perioadă de absenţă de pe marile ecrane, la patru ani distanţă de filmul anterior, Divine Light (2005). Filmul, o adaptare a romanului cu acelaşi nume, al scriitorului Romualdas Granauskas, a fost foarte bine primit de critici şi de public şi a reprezentat propunerea Lituaniei la Oscarul pentru film străin. Premii: Cel mai bun film Baltic, Cea mai bună imagine – Festivalul Internaţional de film Black nights, Tallin, 2009 Premiul Silver Crane pentru cea mai bună actriţă şi pentru cei mai buni actori în rol secundar – Festivalul Filmului Baltic, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=ROl28ZQToSU...player_embedded |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Am vazut aseara CJ7 - o comedie SF a cărui protagonist este un băiat (Diky) a cărui viaţă se schimbă incredibil din momentul în care va primi o jucărie de la tatăl său.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/filme/CJ7.jpg) Un film foarte interesant la care am ras cu lacrimi, pentru ca mai pe la sfarsit sa ma pufneasca plansul. Foarte frumos! Recomand! Nota 10 (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) |
|
|
![]()
|
|
A mai fost mai demult un film, tot in felul asta, cum parintele cumpara un animalut, copilului si apoi acesta cand este udat, se inmulteste, si mamanca tot ce prind. Cred ca vi-l amintiti. ( Gremlins ) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Am si eu unul de jucarie acasa, cu care mai vorbesc, care canta si jucam jocuri. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://www.youtube.com/watch?v=8VA3Kig93ys |
|
|
![]()
|
|
Urmeaza sa vad:The Invention of Lying. Trebuie sa ajung sa pot minti si eu, ca e greu cu spusul adevarului. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Am vazut filmul. Si daca vreti parerea mea referitoare la film. Este ca mi-a placut. Iar la un stil caracterizat pe minciuna, nu am sa adopt, ba din contra. Si in cele cateva ore de la inceputul filmului, deja sunt fericita, ca am facut multe persoane fericite, inclusiv pe mine.
|
|
|
![]()
|
|
Urmeaza sa vad doua filme pe care mi le-ati recomandat, sau care ati spus ca le-ati vazut:
Love happens The hang over Poate v-or reusi sa ma ajute sa cred in dragoste, pana la urma. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]()
|
|
Am inceput cu : Love happens. Mi-a adus aminte de un alt film pe care il vazusem, in care ea tot afacerea ei cu flori, propriul ei magazin. Doar ca in acea poveste ea ii permitea tipului doar cateva intalniri si apoi gata, timp in care se simteau bine si nu era nevoie sa se implice emotional. Dar pana la urma se indragosteste si ea de el, si atunci decid sa ramana impreuna. Povestea cu Love hapens e un pic mai trista, datorita mortii sotiei, si amuzanta oarecum pentru intamplarile hazlii din poveste. Daca e privit cu atentie filmul, iti dai seama de niste detalii importante in viata, in care descoperi cine e cu adevarat cel de langa tine. Se intampla de multe ori sa nu ne pese, sa nu-i ascultam dorintele, gandurile sau nevoile, dar ajungem intr-o zi cand ne dam seama ca acea persoana nu mai e, si ca nu v-om mai putea face niciodata ceea ce ne-am fi dorit poate atunci, sau poate in momentul in care memoria persoanei ne invadeaza sufletul. Am descoperit ca viata merita traita, si daca cei dragi nu mai sunt langa noi, nu trebuie sa ne oprim din a ne bucura de viata.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 06:43 AM |
|