![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
Pescarush, poate schimbam si niste retete...
Scuze pt offtopic dar, la cine mergi la dentist? |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ok ghemotoc. Noi mergem la Anca Jivan, e la Yonge cu Sheppard.
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/322.gif) e si dentista noastra! Imi spui cand ajungi pe aici si ne intalnim!
Doctore, deja am printat reteta ta, am invatat-o pe de rost, salivez numai cand ma gandesc la ea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Voi salivati la placinta de mere a doctoressei, iar eu la mufini Kaluai. Am pus o tura la cuptor si abia astept sa vad ce iese. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
O sa-i combin cu niste carnaciori de oaie si vita (luati de la arabi) si cu salata de varza. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Daca tot am spus finalul poeziei de azi, sa zic si inceputul. MD: cafea cu lapte + inghetata (pe la 10 ma luase cu lesin, asa ca nu mai fac) G: cateva boabe de struguri P: snitel cu salata de varza G: smochine (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Doctoreaso, am facut-o de oaie, nu mi-a iesit placinta! (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) 1-nu mi-a ajuns aluatul! Era vorba de tava de aragaz? Sint universale, ce Dumnezeu?Apoi, probabil ptr ca am pus-o subtirica, s-a pirlit olecuta, desi n-am tinut-o mai mult de 40 min. in cuptor. Ptr ca n-am avut ce aluat pune deasupra, am batut 4 albusuri si-am 'dres-o'. La linguritza, cu niste iaurt dimineata, merge, dar nu suport infringerea, asa ca, ptr urmatoarea te bat la cap, sa stii! Ce consistenta trb sa aiba aluatul? Eu am pus doar 125 gr de unt, dupa cum m-ai sfatuit. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Te astept cu amanunte, ca n-am mai ratat o reteta de ani buni!
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fei, stoinici, eu le dau in bara de nu-i adevarat sau cateodata gusturile noastre nu se potrivesc cu ale multor altora care lauda o reteta anume. Si sa-l vezi pe Mr. kalua cum mesteca intr-o parere si inghite cam in sec si zice (de fapt pentru sine) ca mai trebuie s-o mai dau si-n bara, altfel n-ar avea parte de mancare asa diversificata si, din cand in cand, de niste mancaruri exceptionale. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Eu azi: md: cafea Pe la 9 jumate mi s-a facut o foame de lup, pana am mai stricat ceva la serviciu s-a facut 10 si m-am bagat in ce-mi adusesem pentru pranz: 3 muffini picanti cu jumatate de castravete. Pe la 3 am mancat un mar maricel. c: salata de mezel proaspat de pasare (ca de obicei, cu ceapa, emmental, castraveti murati, ardei gras) |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Stoinici, sigur doftorici nu se refera la tava de aragaz. Stiu ca ea prepara multe la cuptorul cu microunde.
Am mancat conform azi, dar mor de somn acu', asa ca pun maine meniul. Imi tot cere lumea acceptul pe grupul Monti fara sa-mi spuna nick-ul de pe forum. Dau 'deny', fara sa ma ostenesc sa dau explicatii. Am spus clar acolo la reguli. Book, bine-ai venit. Cred ca din cauza somnului, nu prea-mi dau seama de diferente. Cand zici ca te-ai ingrasat? In vara 2008? Ca-n unele poze din vara 2008, imi pari ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxi, cuptorul are si functie de microunde, dar folosesc exclusiv functia grill + convectie pentru copt prajituri.
Stoinici, imi pare tare rau ca nu ti-a iesit. 1. Nu fac in tava mare de cuptor, fac intr-o tava rotunda...ia stai o militzara, sa-i masor diamentrul...30cm. Deci e o tava destul de mica, cam de-o pizza mare. Intr-un fel, Roxi are dreptate, in sensul ca dimensiunile cuptorului meu sunt destul de reduse, nu se compara cu un cuptor de aragaz standard. 2. Aluatul este destul de vartos, de exemplu, ca unul de cornulete (are acelasi continut de grasime). 3. Ma gandesc ca la tava mare de aragaz ai nevoie de cantitate dubla de faina (700-750g), un pachet de unt/ 250g, 375g iaurt/smantana (daca nu chiar 500g, din cauza ca faina de naut/soia absoarbe umiditate si iti mareste volumul) si vreo 3 oua (din care 1 -2 albusuri pt uns prajitura la suprafata). 4. Am tinut-o in jur de 40 - 50 minute la cuptor, din care 20 minute pentru coacerea stratului de jos de aluat. Imi cer scuze, dar chiar nu ma asteptam sa nu iasa. Eu am facut-o de doua ori, a doua oara chiar am mai modificat cate ceva, in sensul ca am micsorat cantitatea de unt si am marit cantitatea de fructe. In general ingredientele le pun ochiometric, dar la reteta aceasta am avut pungi de 350g faina si am stiut clar care sunt cantitatile. Ce sa spun...mai fa-o o data in weekend, dar sa ai cantitati duble pentru tava mare de aragaz. Mai bine sa-ti ramana, decat sa nu ai de unde completa. Uite, am mai pus pozele de la ultima "opera de arta", ca sa studiezi problema mai bine: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3535.jpg) (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3536.jpg) Am gasit si poza de la prima "productie", cu cantitate dubla de unt: (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2941.jpg) Din cate se observa, e mai frageda. This post has been edited by dr_wise: May 7 2009, 11:09 PM |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 15 Joined: 5-May 09 Member No.: 6,417 ![]() |
am indraznit saintru sascriu si sa comunic cu voi
azi md ,iaurtdegresat cu fulgi de ovaz g. 2 mere p peste cu salata de rosii si castraveti g 2mere s ananas si 2 pere va rog sama corectati dacamaninc gresit scuze pt greseli acum invat pe calcurator va pup (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Doctoreaso, multumesc mult de specificatiuni! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) La mine aluatul era destul de 'siropos' cind l-am pus la rece si olecutza doar mai virtosel cind l-am scos, dar nicicum virtos ca la cornulete, desi am respectat cu sfintenie cantitatile.Privindu-mi 'opera de arta', ma gindeam, poate o fi cintarul meu defect, dar l-am verificat si nu e! Eeeeeei, lasa, mai exersam!Noi sa fim sanatosi! Ramine sa privesc cu jind la pozucile tale cu o placinta adevarata, de toata frumusetea si in continuare, sa-mi ploua-n gura (IMG:style_emoticons/default/doh.gif)
In schimb, am executat mufinii Kaluei-tzitza de mitza au iesit! Betonali la gust, abia astept maine sa-i insotesc c-o salata de primavera!Am pus dovlecel, ciuperci,ardei si chiar ceapa verde.Tiiii, ce bunatate,data viitoare pun si niste baicon ptr. Mariusica al meu, ca el are-o vorba:immmmm, ce bunatate, dar carnitza, unde e? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Kalua, multumesc ptr minunata idee cu mufinii si ptr imbarbatare! Daca tu, sef de sef mai gresesti, atunci pentru de-al de mine, e o mare usurare 'placintzeala' de azi (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) Asta seara am papat olecutza din placinta cu mere si olecutza de mufin. Noapte tihnita si pace in inima sa avem! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 11:58 AM |
|