![]() |
![]() ![]() |
![]() |
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hello!
Meniul zilei: d - iaurt cu fulgi ovaz, 1 ness DECOFEINIZAT (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cu lapte p - varza anatolica cu 2 rosii si multa ciusca murata, 1 paharel de vin rosu sec (romanesc, din 2003): (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM3541.jpg) s - 2 pere + 1 mar |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai ca am scris si eu la bar despre Felicia. Pretul fuse de 8.5 lei.
Bun venit Nina! Meniul de ieri: D: 2 kiwi, dupa, iaurt cu fulgi si gem P: ciorba de rata, friptura de pui cu castraveti G: alune C: 2 mere, alune Azi: D: un mar, dupa 2 cuburi cioco 75%, iaurt cu fulgi si gem G: struguri P: pui cu sos de rosii si usturoi facut la cuptor cu castraveti murati G: supa cu galuste (galusca nu-i conforma, dar am bagat-o si pe ea in seama (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Mi-a adus maica-mea supa de rata cu galuste si pilaf. N-am putut s-o refuz. Deci voi mai face si mici abateri pe ici pe colo, care sunt constienta ca-mi vor incetini slabirea; asta e...nu ma grabesc nicaieri. Eu salivez de 2 zile la muffini picanti. Abia astept sa-i produc maine dimineata. Am o tava de 12 buc de briose si cred ca fac 2 ture, ca vreau sa duc si la sora-mea. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Roxanici, te rog sa scrii in dreptul mancarurilor tale daca-s de faza a doua (precum micul dejun de azi) sau neconforme, nu cumva sa se ia cineva dupa ele crezand ca-s de faza 1. Mai ales fetele foarte noi nu stiu situatia ta actuala, intelegi tu. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Stai ca mai vroiam sa spun cu muffinii astia picanti: eu nu mai pun unt in ei, ci ma uit ce mai este prin frigider: iaurt, am mai avut un rest de mascarpone, kefir, am mai adaugat un pic de ulei. Si am adaugat si un strop de amoniac de sodiu. Nici nu mai cantaresc nimic la ei, pun totul ochiometric. Si patania de la facutul lor: eu v-am zis ca folosesc faina de soia numai la ei si la un desert cu fructe, in rest numai de-aia de naut la chestiile lipido-proteice. Si tot cu gandul la faina de soia, fiind in toiul actiunii Aluatul pentru Muffini, pun mana pe faina de naut si-ncep sa torn din ea in aluat. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) M-am oprit candva si-am mai adaugat si din aia de soia. |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Si eu am variat cu telemea sarata + iaurt, in loc de branza de vaci . Nu-i un fel pretentios, dimpotriva permite jonglari in functie de continutul frigiderului! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 83 Joined: 1-March 09 Member No.: 5,977 ![]() |
Ce sunt aia mufini ca m-ati zapacit? Caut si eu reteta si poate-i construiesc ca prea m-ati facut curioasa...Dar nu zilele astea ca nu am gasit faina de naut si pana luni nu am de unde sa iau.
Astazi am inceput cu trei mere si pana la ora 16, am tot baut apa, ca dimineata am plecat in graba si nu am apucat sa arunc in geanta decat merele. Pranzul, daca se poate numi asa, ca a fost mai tarziu- capsune, salata de merluciu in ulei cu ceapa, rosii, castraveti si branza. Mai pe seara- o para si un mar. Dr Wise, la ce spui ciusca, ca nu mi-e cunoscut termenul...banuiesc ca e un regionalism. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 276 Joined: 19-January 09 Member No.: 5,691 ![]() |
Nicotan,reteta o gasesti aici in lista de retete!
Si raspund in locul doctoresei... ciusca e ardei iute (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pardon, nu merge linkul se pare, uita.te in lista de retete! |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 83 Joined: 1-March 09 Member No.: 5,977 ![]() |
Multumesc de lamuriri Ghemotoc.Am vazut mufinii si acum am alta problema, trebuie sa-mi achizitionez forme ca eu nu am decat tot felul de tavi mici, tavi mari.Oricum suna tare bine reteta si deja mor de pofta. Saptamana viitoare sigur fac si eu.
Pupici si noapte buna! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 610 Joined: 8-August 06 From: Iasi, Romania Member No.: 469 ![]() |
Bun gasit, dragelor!
Astazi am muncit 'la cimp', adica la gradinarit,cu mare spor! Am terminat acum juma de ora, doar pentru ziua de azi. Astazi: MD: Mufini 3 buc +ridichi.Pur si simplu n-am rezistat 'sa-i amin' (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Prinzul l-am sarit. C: 2 mufini(ultimii, am facut 12,dar s-au bucurat de succes general) + o portioara din placinta mea de mere. Kalua, asa e, nici eu n-as mai pune unt, sint un pic cam 'grasuti ' ptr stilul meu alimentar. DAta viitoare, sar si eu untul.Mi se pare un fel de mincare f satios si f 'la indemina'Atit acasa, cit si la servici, repede 'te rezolvi' cu dumnealor si ...pe termen lung! Va imbratisez pe toate cu drag, gasca desteapta si-ndragita! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
ieri am mancat cam haotic.
MD: Rest de mufini, 2 carnaciori si un iaurt, pe langa cafeaua cu lapte P: un mar G; o banana Dupa 7, cand am ajuns acasa am dat iama in plasa cu capsuni. Pe la 9: salata italiana (la care am ingurcitat o felie anemica de focaccia (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) ca nu m-am putu abtine) La 10, doua felii din placinta cu mere, care a iesit gustoasa, desi am bulit si eu foaia de pus deasupra. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua, s-a facut (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Bine c-ati spus de unt. O sa pun iaurt si niste ulei. Nici mie nu-mi plac chestiile grase. Abia astept sa fac si eu azi muffini. Aseara am mai mancat un mar si cateva alune. Fanny, chiar ma miram cum de nu mancati capsune, ca acum e sezonul lor. Am sunat-o ieri pe asistenta copilului s-o intreb daca am voie si-a zis ca nu, ca-s alergenice. Asa ca anul asta stau pe bara cu capsunele. Ma uitam in cartea lui Monti si tb sa ma abtin si de la pepene galben, c-are IG-ul 60. Abia astept sa apara nectarinele. Pana atunci atac merele, kiwi si strugurii. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 06:02 PM |
|