![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dragutelor, n-are sens sa ne certam. Alex, cred ca ti-e clar ca nu am nimic cu tine, da (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ?
Probabil, din cauza vechimii mele pe forum, ma deranjeaza unele intrebari care se repeta. Dar uit ca voi poate nu folositi search-ul. La gradul de ocupare, nu cred ca-i vreuna dintre noi, care are prea mult timp liber. Alex, vezi ca exista reteta de crema de zahar ars conforma. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Va datorez scuze! Din graba (nejustificata) nu m-am sinchisit sa apas optiunea "More search options" ca sa filtrez mai bine rezultatele si va dati seama ce rezultate primeam eu pana acum (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Am folosit cum trebuie cautarea si am gasit cum se face orezul cu lapte (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Este o reteta pusa de dr_wise acum 15000 de ani. Mi-am facut si eu aseara asa: 1 pahar de orez basmati, 3 pahare si un pic de lapte 0.1%, 1 lingura si 1/2 de fructoza si putina esenta de vanilie. Am lasat orezul sa se inmoaie in apa, am fiert laptele cu fructoza si esenta, am adaugat orezul si am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, dupa care am inchis focul si l-am lasat sa se umfle. A iesit aproape identic cu orezul cu lapte standard, doar ca se simtea gustul de orez ceva mai pregnant acum. Nu stiu de ce... cred ca ar mai fi mers un pic de lapte. Roxana, stiu ca nu ai nimic cu mine si stiu cum e sa vina useri noi care pun intrebari vechi (am si eu vechime de 3 ani pe un alt forum), doar ca acolo nu suntem asa de transante. Ori raspundem inca o data pentru a 10-a mia oara, ori dam un link cu raspunsuri mai vechi. Meniul meu pe ziua de azi: MD: 3 prune uscate, o felie de paine integrala cu tarate, pe care am impartit-o in 2 si pe jumatate am pus miere si pe cealalta jumatate am pus dulceata conforma (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , iaurt cu fulgi de cereale si 1 nessfrappe cu lapte 0.1% (neindulcit) P: piept de pui la gratar cu salata, branza, cascaval si ce-oi mai gasi prin frigider C: cred ca-mi fac o salata de naut, fasole etc. Intre mese o sa mai strecor cate-o mara, cate-un par (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In alta ordine de idei, ma iertati daca sunt (IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) , dar vreau sa va povestesc ceva. Ieri ma plimbam prin parc si vazand atata lume cu inghetata, pufuleti, biscuiti etc am avut o cadere nervoasa (IMG:style_emoticons/default/mellow.gif) . De aproape un an am descoperit si eu bucataria (am 22 de ani) si incepuse sa-mi placa atat de mult sa fac prajituri si imi placea si mai mult sa le mananc. Sunt (eram) o mare mancatoare de dulciuri... Deja imi imaginam viata mea: sotul meu un fericit pe care il invidiaza prietenii pentru ca sotia lui face o pizza atat de buna (si chiar asa e (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ), prietenii copiiilor mei invidiosi pe copiii mei pentru ca au o mama care face mereu prajituri delicioase. Acum nu mi-a mai ramas nimic de cand m-am apucat de monti. Vad viitorul negru, plin de abtineri si refuzuri. Va spun, asa de tare m-au afectat ieri gandurile astea incat am inceput sa plang si abia m-am stapanit sa nu-mi cumpar ceva dulce (muream de pofta dupa o eugenie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ). Noroc ca mi-a dat prietenul 1 peste ceafa (vorba vine) si mi-am revenit ... Stiu ca se pot face dulciuri conforme, dar trebuie sa recunoasteti ca nu se compara cu cele obisnuite. Sa nu mai spun ca atunci cand intri intr-un magazin vezi NUMAI pungi cu chestii interzise ... E greu tare! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
alexty, stiu...si eu am inceput sa cochetez cu Monti de la 22... prietenu` face misto de mine ca ii dau numai tarate sa manance...ma mai spune si lu` maica-sa ca-l chinuiesc cu prajiturile mele cu tarate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) ( desi chiar ii plac unele ) si eu mai pic in pacat, si fac abateri...chestia e sa gasesti un echilibru...mai ales daca nu ai de dat jos multe kg, iti poti permite o data, de doua ori pe saptamana o mica abatere...cat despre copilasi, eu cred ca ti-i poti educa in acest sens...e greu, ca-s toti innebuniti dupa dulciurile alea bine aratoase si colorate ( care-s cele mai nocive) dar ii poti pacali foarte usor aranjandu-le si decorandu-le frumos mancarica.
MD- clatite sarate cu ceapa si masline si umplute cu cate o feliuta de rosii si cu un pic de cascaval ras - foarteee bune (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) P- pulpe de pui cu mujdei...si salata G - mar C - salata de fructe. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cum adica nu se compara dulciurile conforme cu celelalte? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Eu una is ciocolatoasa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si daca-mi dai o bucata de Nemesis, de ex., pot sa stea torturile torturilor langa mine si nu-mi trebuie. Dulciurile conforme nu se compara cu celelalte doar daca incepem sa vrem sa transformam orice dulce in ceva conform.
Iar asta s-o crezi tu ca nu vei mai face in viata ta o pizza adevarata sau nu stiu ce dulciuri neconforme! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Le faci pentru cei dragi si sigur vei manca si tu cate o bucatica, care nu te va omora si nici nu va avea consecvente drastice la greutate (atat timp cat raman rare si cu bun simt din punct de vedere al cantitatii). Dar acum, la inceput, e chiar foarte important sa tii faza 1 cat mai exact, nu pentru slabit, ci pentru "reprogramarea" pancreasului. Si la incheiere cateva cuvinte si gata, terminam cu asta: eu una frecventez exclusiv forumul asta dintre cele romanesti, aici raman de obicei fete destepte si atmosfera-i faina, se scrie corect etc. In rest le vizitez pe cele de limba germana si situatia acolo-i cu totul alta, mult mai transanta, dar intotdeauna pe motive adevarate. Si nici nu se supara vreun user, nici nu comenteaza aiurea, nici nu se simte atacat personal, isi cere scuze, isi vede lungul nasului si treaba merge inainte. Sau pleaca, si asta-i ok. Userii au drepturi, dar asa cum le au pe astea, au si indatoriri (ce mai, mai ca-n real life (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Eu am noroc cu iubitul meu pentru ca tine si el Monti.
Eu una nu mai am nevoie sa slabesc. Am slabit 3 kg in nici 2 saptamani de cand m-am apucat si acum sunt mai mult decat bine. Dar vreau sa ma tin de regimul asta, vreau sa faca parte din viata mea pentru ca nu vreau sa ma ingras (am tendinta si am si o mama de 90 kg, care apropo s-a apucat si ea de Monti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). Problema mea este ca sunt omul extremelor. Nu stiu sa gasesc un echilibru. Daca mananc ceva nepermis mi se ia tot avantul si ma descurajez. Si in plus, nu stiu daca nu cumva imi dau pancreasul peste cap daca il tin mereu in mancare conforma dupa care ii bag o savarina (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Habar n-am... as vrea sa scoata cineva o carte in care sa ne spuna ca trebuie sa mancam numai dulciuri si cartofi prajiti (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si cam in cat timp se reprogrameaza pancreasul asta? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) In carte zice de la 2 la 3 luni... cam mult (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Ca abia astept sa mai gresesc cateodata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) This post has been edited by alexty: May 24 2009, 12:41 PM |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Alexty, de cand te-ai aupucat de Monti?
Eu cand am inceput cu Monti aveam o mare problema cu renuntatul la cartofii prajiti. II iubesc pur si simplu. E, mi-am luat inima in dinti si 3 luni am tinut faza 1, cu mici abateri( bere (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Si am slabit 13 kile in 3 luni. Am ajuns la greutatea dorita, si acum constat cu placere ca nu-mi mai curg balele dupa cartofi prajiti. Acum tin faza 2, dar mai calc si in strachini. Dar ma mentin la 54-55 de kilograme, ceea ce mie imi ajunge. In alta ordine de idei, azi am mancat..alune (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Aaa si cu dulciurile, mananc ciocolata comforma cate o patratica doua, doar cand im cere organismul. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Azi la pranz o sa mananc o treaba facuta de mine, cu legume, piept de pui la gratar taiat bucatele, panceta, sos de rosii si condimente (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Bun tare!CU salata evident (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Minim 2 luni. Dar ai sa vezi tu, de-a lungul timpului vei invata ce alimente, chiar conforme, te ingrasa, sau altele, neconforme, nu-s chiar asa daunatoare pentru tine precum se zice, daca esti tipul glucidic sau proteino-lipidic etc. Fiecare organism este diferit si reactioneaza altfel. Nu-i dracul chiar asa de negru precum pare.
Sigur merge slabitul si numai cu dulciuri si cartofi prajiti: o prajitura dimineata (numai una!) si vreo 2-3 bucatele de cartofi pai la pranz, in rest apa plata, dragoste si aer. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Marti fac 2 saptamani de cand m-am apucat de Monti. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
kalua.. daca e sa ma gandesc ce ma ingrasa si ce nu.. Anul trecut am slabit vreo 4-5 kg prin eliminarea dulciurilor, painii, fast-food-ului si prajelilor (le-am eliminat ca asa mi s-a parut mie, nu stiam de monti pe atunci). Dar mancam in continuare mamaliga, cartofi la cuptor, piure de cartofi, orez sub toate formele si astea bineinteles combinate cu grasimi. Ideal ar fi sa nu existe variatii intre un organism si altul, sa fim toti la fel si sa avem o paleta mica de alimente. Vise.. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu mai stiu ce-am mancat ieri la pranz (deh, batranetile! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), aseara am facut bile de mozzarella pe multa salata, iar noaptea am avut o abatere (mica). (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Azi: md: cafea p: un fel de omleta din resturile de la panada de aseara (un pic de ou batut, niste faina de naut, seminte de susan si in la care am mai adaugat niste iaurt si bicarbonat) peste care am topit niste camembert, cu ridichi, o ceapa verde si-o rosie. Plus un rest de branza de vaci amestecata cu ceapa verde, sare, piper (fiica-mea a vrut si eu am mancat ce-a mai ramas de la ea). c planuita: salata de rosii, castraveti, ceapa verde, morcovi rasi (poate strecor si niste seminte de dovleac usor prajite, fara ulei) si mici cu mustar. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 817 Joined: 7-May 06 From: Ro Mania Member No.: 324 ![]() |
Buna fetelor,
Ieri: d: iaurt cu fulgi de ovaz, doua mere, cafea conforma p: salata cu de toate, un pic de cascaval, un pate Inedit. Desert, 2 bucatele ciocolata 85% c: legume in sos indian (la restaurant), un pahar de vin alb Azi: d:iaurt cu fulgi de ovaz, doua mere, cafea conforma p:salata cu de toate, un pic de cascaval. Am vrut sa fac somon dar nu am gasit, si alta carne nu gatesc in casa. c: pastai noi cu rosii, un deliciu. Inainte de pastai am mancat 2 nectarine, ca se stricau daca le tineam pana maine. Ma gandesc sa fac clatite armenesti maine. Si uite asa, cu burta pusa la cale, o sa ma apuc de citit in franceza. Pup. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 04:27 PM |
|