![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fatduck |
![]()
|
Musafir ![]() |
cu multa placere!!! am acum un proiect maret - sa adun si sa gatesc mincarurile nationale ale diferitor tari - cum vi se pare mincarea nationala din laos? sau din angola?
in masura in care fac rost de ingrediente (uneori e imposibil, de exemplu pentru mincarea nationala din bhutan ai nevoie de brinza de yak - de parca feta nu ar merge), va tin un loc la masa. cit despre retete, am mai pus pe site-ul meu din semnatura diverse chestii care de care mai surprinzatoare - acum cind scriam, mi-am adus aminte de o reteta koreana, de vita marinata in kiwi. trebuie sa gasesc reteta si sa o mai fac odata, e genial cum se caramelizeaza zaharul din kiwi cind pui vita pe gratar. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Interesant proiect. Totusi, inlocuirea ingredientelor originale duce la un alt rezultat.
Dupa cum Feta de se vinde la noi, numai Feta nu e. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Desi sint o adepta a originalitatii si a creativitatii in bucatarie, din punctul meu de vedere folosirea altor ingrediente e o greseala in acest caz. Cum ar fi brinza de iac. Ca asa e corect, nu "yak". (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu poti inlocui brinza de capra cu brinza de vaca, de exmplu, pentru ca nu are nici textura, nici gustul, nici nota necesara. Fatduck, am sa te rog sa citesti cu mare atentie regulamentul formului. Zau ca nu vreau sa ne despartim inainte de a ne cunoaste. In mod normal pentru siteul din semnatura ar fi trebuit sa primesti ban deja. De acum inainte depinde exclusiv de tine daca te folosesti de aceasta sansa sau daca ii dai cu piciorul. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Astazi o sa fac o ciorba radauteana, copanele de pui de inspiratie asiatica si am in capo prajitura cu capsune, frisca si ceva ciocolata neagra, trebuie sa ma mai gindesc cum o fac...ca ale mele capsune sint congelate, din comert si nu ar vrea sa le tuflesc. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Frate, habar nu am ce sa mai fac de mincare. Cred ca o sa trintesc o chioftea americana iara, ca scap repede... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Insa vrea destul timp la cuptor, deci o sa fie pentru miine. Azi n-am nici ca mai vaga idee ce sa fac, insa as vrea ceva de care sa scap cit mai repede, ca-s varza de oboseala...
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Eu prestez o salata mare cu pui, porumb, masline umplute, morcov, castraveciori murati, crutoane si sos de iaurt cu ceapa verde si marar. Satios, rapid, bun si sanatos (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Hocus-pocus, sper ca te-am inspirat .
|
|
|
![]()
|
|
Din pacate am vazut postul tau de-abia acum, insa ideea e geniala!!! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Azi am avut peste prajit.
Iar in seara asta prestez un gulas de vita (cerere expresa) si piroski (idem). Cica sa fie pentru miine. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 7,935 Joined: 9-December 05 From: Bra, Italia Member No.: 56 ![]() |
Cum se face ostropelu' de pui? io nu am facut mancare ieri, pentru ca am fost ocupata sa beau cu colegii (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si tre sa imi fac ceva...
asa de tare ce m-am plictisit de locul asta... |
|
|
![]()
|
|
Albi, dau eu link acum.
Iaca! reteta de ostropel de pui Eu asa il fac, nu ramine nimica! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Albinuza. Sunt mai multe metode, retete. Unii il fac cu sos de rosii, altii il fac simplu. Eu acum il fac simplu. Fierb carnea,apoi o prajesc. Fac sos din ceapa, si usturoi. Apoi le mixez. Ca si carne am sa folosesc niste ciocanele de pui. Ceva asemanator cu chiftelutele in sos. Doar ca folosesti pui. Pe acelea le-am facut acum cateva saptamani in urma. Am incercat si niste poze. Dar la mine in bucatarie am un bec mai chior, si aparatul meu e vechi si nu are putere. Iar apoi nu gatesc prea dimineata pentru a avea lumina naturala. Uneori mi se intampla, alteori nu. Asa ca fac si eu poze cum apuc. Pentru ca daca vreau sa fac poze dupa degustare, nu mai am ce poza.
Inca nu m-am gandit cum sa fac ciupercutele. Ceva idei? M-am mai gandit la pui cu ciuperci. Astept idei. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) P.S. Am un kg de ciuperci asa ca este de unde. Idei sa fie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 12:47 AM |
|