![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Fost la medic ieri seara.
Analizele se prezinta asa: TSH: 0,723 (Normal: 0,27-4,2) T3: 2,14 (Normal: 1,3-3.1) T4: 153,8 (Normal: 66-181) De anul trecut din martie pina acum am pus 3 kilograme. Iar cele 3 kile nu justifica in nici un fel aparitia "capului de porc", insa doctorita sustine in continuare ca e "slana" si ca nu are legatura cu tiroida. Eu nu mai cred asta, mai ales ca schimbarea s-a produs cind nu pusesem un gram. Anyway. La ecograf a aparut si o mica chestie, un nodul de cca 2 mm. Iar nu e bine. Mi-a dat regim, chipurile o sa ma ajute sa slabesc minim 4 kilograme in doua saptamini. Iar nu o cred. Regimul e un fel de dieta Monignac modificata si e complet aiurea dupa parerea mea. Daca nu slabesc, cica o sa slabesc cu ajuotr medicamentos. Aka pastile de slabit. I-am zis ca nu iau nici o pastila, ca stiu cum e treaba cu ele. Cica sport nu am voie deloc. Ca analizele arata ca acum sint ok, insa ca si ricind o pot lua iar pe basedow, la cel mai mic stres sau efort fizic. Eu i-am zis ca nu sint ok, pentru ca daca as fi ok nu ar trebui sa ma ingras in continuare, nici sa imi cada parul ca la nebuni, nici sa am piele de sopirla si sa trebuiasca sa imi razuiesc calciile saptaminal cu bisturiul, ca astea is semne de hipo de la mama lui. O sa scanez "regimul" si vi-l arat si voua. De chestie. Miine dimineata am programare la cealalta doctorita. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Servus, Diana!
Ma bucur ca ti-au iesit analizele ok! De nodul nu iti fa griji este f mic, si mie mi-a iesit unul dar asa cum mi-a zis si dr. "e subtire, de vara". Nodulii dau inapoi si daca nu, afara cu ei. Sunt benigni in majoritatea cazurilor, nu iti mai fa si tu atatea griji. Am vazut intr-o postare mai veche, la alt topic de discutie ca fumezi...asta nu e bine...bina maaare neagra. Pai tu te stresezi de mama focului si pe deasupra mai si fumezi? Pai de-aia iti cade parul. Daca nu erai multumita de dr. asta de ce te-ai mai dus la ea mai Dienus, mai? Sa iti faci si mai multi nervi? Offff... |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Doctorita e buna, insa pina la un punct. Ea m-a pus pe picioare, m-ar bate Dumnezeu sa mint si sa pun ca nu e asa. Am mai vorbit cu diverse alte paciente de-ale ei si nu putine au spus acelasi lucru: te pune pe picioare insa nu reuseste sa tina boala sub control. Kitty, sa stii ca nu ma stresez deloc, doar stiu cind ceva nu e in regula. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nodulul ala nu mi-a placut deloc. In rest, la echo, e mult mai bine decit anul trecut. De fumat, fumez, intr-adevar, insa legatura intr fumat si tiroida e cam ...lipsa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tu cind exact ai programata cezariana? |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
Bine ca ti-au iesit bune analizele, Diana (IMG:style_emoticons/default/friends3.gif) .
Cred ca, atat timp cat esti in limitele normale cu hormonii tiroidieni, ingrasatul nu ti se trage de la tiroida, ci pur si simplu de la depasirea necesarului caloric zilnic, lipsa miscarii, incetinirea fireasca, fiziologica a metabolismului de la o anumita varsta, samd. Iarasi, nu te sfatuiesc sa adopti o dieta cu multa carne, poate doar daca e de peste, gatit dietetic, ci sa incluzi mai degraba lactate slabe in alimentatie, fara lapte, oua de tara, legume si fructe la greu, aka 5 portii pe zi, supe de legume, made in Romania, daca se poate etc. Cu fumatul, iarasi nu e bine, dar aici numai tu esti bossul, numai tu hotarasti cand te lasi de el, restul pot fi doar ajutoare. Cafeaua, mai rarut, ca-i mai dragut. Citisem mai demult ca este contraindicata bolnavilor de tiroida. Eu ajunsesem sa beau un borcan de ness pe saptamana (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) , acum m-am lasat si de sportul asta, il inlocuiesc cu Inka si e foarteeee buna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . O sesiune de cardio de 30 min pe zi la intensitate medie iti poate face numai BINE, activandu-ti metabolismul si stimuland circulatia sangvina. Si....odihna multa, minim 7 ore de somn pe noapte, pentru refacerea zilnica a starii de vitalitate a organismului. Daca dormi 7 ore pe zi, nici nu mai simti nevoia de cafea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 123 Joined: 1-February 11 From: Romania Member No.: 9,804 ![]() |
Daca este sa vorbim de diete, cel mai indicat, dar asta presupune iarasi alocarea unor banuti, este sa dam o fuga la un nutritionist. Cred de asemenea, ca inaintea inceperii unei cure de slabire este de preferat sa ne facem un set de analize sa vedem daca nu cumva avem vreo carenta anume.
In schimb, nu as incuraja renuntarea la carne, ci doar la carnea grasa, cea de pui sau vita slaba si peste sunt binevenite (fierte sau pe gratar, gatite in vase de lut sau yena, in nici un caz prajite in tigaie), asigurand necesarul de proteine de origine animala. Lactate nu dintre cele mai bogate in grasime, dar fara a se elimina laptele (exista si lapte degresat spre exemplu ). Fructe si legume din belsug (de la tarani, clar). Ca si ulei, daca se poate sa se foloseasca exclusiv cel de masline. Cafeaua naturala slaba (eu imi fac cand mi-e pofta rau cu mult lapte) cand si cand nu cred ca e un rau iremediabil, ea este un f bun oxidant. Fara bauturi acidulate si dulciuri din comert cat mai rar si doar de pofta. Cam atat de la mine. Puup! La inceputul saptamanii care vine, Diana. N-o fi existand o legatura directa intre fumat si afectiunile tiroidei, nu m-am interesat pentru ca nu sunt fumatoare, dar pana la urma este un viciu, are legatura cu pierderile de Calciu din organism si impreuna cu stresul face numai rele. Noduli la tiroida au atat de multi oameni, doar ca nu stiu. In marea lor majoritate sunt benigni si ori se reabsorb de la sine, ori sunt inlaturati chirurgical. Datoria noastra este sa ii urmarim in timp. |
|
|
![]()
|
|
Mai jos o sa va scriu "dieta" prescrisa. Sa nu rideti, e data de medic. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Luni - dimineata - cafea sau lactat + felie paine prajitia + ou fiert tare - la 10,00- mar -pranz - ciorba fara paste - 1 farfurie - macare- varza - 1 farfurie sau - o bucata carne sau peste - gratar sau fiert - la 16,00 - un castravete - seara - peste -gratar + salata Marti - dimineata - cafea sau ceai + felie paine prajita + felie branza + indulcitor - la 10,00 - portocala -pranz - ciorba fara paste - 1 farfurie, o bucata carne gratar sau fiert - la 16,00- ou fiert tare - seara - 100 gr. carne-gratar + salata LICHIDE: APA MINERALA Miercuri si vineri - dimineata - cafea sau ceai + felie paine prajita + margarina + indulcitor - la 10,00 - mar rosu -pranz - ciorba zarzavat - 1 farfurie, mancar evarza- 1 farfurie - la 16,00- salata - seara - mancare scazuta de fasole verde, dovlecei, ciuperci sau ciuperci pe gratar LICHIDE: APA MINERALA - suc natural joi - dimineata - cafea sau lactat + felie paine prajitia + icre - la 10,00- fructe de primavata (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) cu asta m-a dat pe spate -pranz - ciorba fara paste - 1 farfurie - macare: -fasole verde - varza - ciuperci - dovlecei - la 16,00 - un morcov - seara - 100 gr. carne-gratar + salata LICHIDE: APA MINERALA Simbata si Duminica - dimineata: cafea sau iaurt + felie de paine prajita + 3 felii ( nu se precizeaza de ce anume astea inca 3 felii... deci sint in ceata) - la 10,00 - salata fructe - pranz - ciorba de pui fara paste - 1 farfurie - 100 gr. carne sau peste - gratar + salata - fiert - la 16,00 - salata cruditati - seara - carne sau peste gratar sau fiert + cuperci gratar LICHIDE: APA MINERALA Sincer, ma doare capul de dieta asta but anyway... Mai departe: ALIMENTE INTERZISE: PAINE MAMALIGA PASTE FAINOASE CARTOFI MAZARE FASOLE USCATA MANCARE CU SOS DULCIURI MIERE DULCEATA OREZ UNT SMANTANA UNTURA NUCI ALUNE SEMINTE SUC BERE BANANE PERE LUBENITA (doar sintem in Oltenia (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) STRUGURI PRUNE CAISE FAST-FOOD ALIMENTE PERMISE - MEZEL FARA TOCATURA - CARNE DE PUI FARA PIELE, VITEL, PORC SLABA - FIARTA SAU GRATAR - PESTE -FIERT SAU GRATAR - PIFTIE SLABA - ICRE - CIORBE FARA PASTE - OU FIERT TARE 2/SAPT - MARGARINA VEGETALA (o fi vreuna care nu e? hmmm... (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) trebuie cercetata problema (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) - LACTATE DEGRESATE - LAPTE - IAURT - SANA - BRANZA - FASOLE VERDE - DOVLECEI - CIUPERCI - CASTRAVETI - MORCOVI - MERE - KIWI - PORTOCALE - FRUCTE DE PRIMAVARA LICHIDE PERMISE - APA - APA PLATA - APA MINERALA - CEAI + INDULCITOR - CITRONADE din - MAR - PORTOCALA - KIWI - GRAPEFRUIT E, v-am lasat cracanate? (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Ati mai auzit voi de fructe de primavara si citronada de kiwi? Pun pariu ca nu! Doamne, iarta-ma si pazeste-ma! (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) Nota: tot ce vedeti in dieta e scris fix ca pe fituicile primite. Si nu, nu e nici o gluma. Icrele sint bune (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si margarina (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si indulcitorul cancerigen (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 864 Joined: 14-January 10 From: Tulcea Member No.: 7,788 ![]() |
Doamne, ce "dieta'' (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) , m-ai lasat ''masca''!
Analizele sunt super ok. Din punctul meu de vedere nodulul ala mic nu e un motiv de ingrijorare. |
|
|
![]()
|
|
A venit acum de la domnisoara doctor Viespescu. Analizele si ecografia de azi arata ca in maxim o luna boala va recidiva. O sa intru iar in Basedow-Graves-Perry.
M-a pus sa fac urmatoarele analize: - TRab - TSH - Free T4 Ce e analiza TRab Thyroid stimulating hormone receptor antibody TRAb Graves’ disease When patient has symptoms of hyperthyroidism; to monitor effectiveness of anti-thyroid therapy Ce este analiza Free T4 Total T4; Free T4 Total T4 and free T4 are two separate tests that can help the doctor evaluate thyroid function. The total T4 test has been used for many years to help diagnose hyper- and hypothyroidism. It is a useful test but can be affected by the amount of protein available in the blood to bind to the hormone. The free T4 test is a newer test that is not affected by protein levels. Since free T4 is the active form of thyroxine, it is thought by many to be a more accurate reflection of thyroid hormone function and, in most cases, its use has replaced that of the total T4. Whichever thyroxine measurement is ordered, it is usually ordered along with or following a TSH test. This helps the doctor to determine whether the thyroid hormone feedback system is functioning as it should, and the results of the tests help to distinguish between different causes of hyper- and hypothyroidism. Sometimes a T3 test will also be ordered to give the doctor additional diagnostic information. A T4 and TSH test may be ordered to help evaluate a patient with a goiter and to aid in the diagnosis of female infertility. If the doctor suspects that the patient may have an autoimmune-related thyroid condition, thyroid antibodies may be ordered along with a T4. In patients with known thyroid dysfunction, T4 and/or TSH tests may be ordered to monitor thyroid function. As fi vrut sa le fac azi, insa am apucat sa beau cafea (fara cofeina) cu jumatate de lingurita de zahar. De aceea va trebui sa astept si sa le fac miine. Iar cum ies analizele, sa ma duc pusca inapoi la ea. In ceea ce priveste "capul de porc", domnisoara doctor spune ca e un edem facial. Nu e nici slana, nici osinza. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 61 Joined: 28-January 11 Member No.: 9,789 ![]() |
Diana, imi pare rau sa aud vestile astea proaste.Cat despre dieta, e nitel tampitica, ca sa nu spun altfel.
|
|
|
![]()
|
|
Multumesc frumos, Dora.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 10:21 AM |
|