IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages V  « < 10 11 12 13 14 >  
Closed TopicStart new topic
> Cu ce te-ai innoit petru bucatarie
kalua
post Mar 7 2009, 09:07 PM
Post #111





Musafir






Despre Dutch Oven:
A long time ago, the adjective "Dutch" was used to mean "substitute". It might have to do with the early Dutch immigrants in the US not having much money and having to find clever subsitutes for products they didn't have/couldn't afford. Therefore, a Dutch oven is simply a pot that you use to cook stuff in that substitutes for an oven. For example, instead of roasting meat in your oven, you cook it in your pot on the stove instead. It is nothing more. Typically, it is a heavy pot: the upscale line LeCreuset makes them out of cast iron with some kind of enamel coating in nice colors.

Eu am chestia asta (nu stiu cum ii zice in alte limbi, pe germana e piatra fierbinte)
(IMG:http://www.stolzenhoff-brennsysteme.de/bilder/heisser_stein.jpg)
si piatra se poate folosi si separat, dar nu mi se pare mare scofala. Cred c-am folosit o data numai piatra si o data toata tarasenia. Sta cuminte in beci de ani de zile.


Mai vroiam sa spun ca eu-s foarte incantata de oalele astea grele (am wok, tigaie si tigaie-frill), dar mi-am ars la inceput mancare in ele, se comporta altfel decat astea usurele. Si sunt singurele pe care nu le bag in masina de spalat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 8 2009, 09:52 PM
Post #112





Musafir






(IMG:http://www.innova24.biz/images/items/319396_big.jpg)
Unde-i albul ala e placa albastra ca restul mobilierului de bucatarie.

Cleolici, nu ne-ai spus nimic de piatra fermecata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 9 2009, 12:18 AM
Post #113


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



(IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) o duc langa a ta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Apr 9 2009, 10:25 AM
Post #114





Musafir






Am si eu doua tavi din acelea stoneware, una e de fapt patrata, e buna de facut lasagna ca e mai adanca. Cealalata e ca o tava normala si e bunuta, prima data trebuie unsa, sau copt ceva mai unsuros in ea, dupa aia nu mai trebuie ulei, nimic.
De spalat zice sa le speli doar cu apa fierbinte, fara detergent.
Atunci cand am copt cookies in ele am observat ca se coc uniform, nu se ard pe margine. In rest nimic deosebit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 15 2009, 04:01 PM
Post #115





Musafir






Da, masina de spalat vasele, aia veche daduse ortul popii. (IMG:style_emoticons/default/rip.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Apr 16 2009, 10:26 PM
Post #116





Musafir






Sa nu radeti de mine, dar nu ma simt bine daca n-am tot ce-mi trebuie in bucatarie (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) .
Mi-am cumparat azi o forma mica pentru mini-cozonac, cat sa incapa pe un platou rotund, inconjurat de oua incondeiate:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Paste%202009/HPIM3099.jpg)
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Paste%202009/HPIM3100.jpg)
solnite pentru sare si piper (Roberta nu avea) si un iatagan pentru portionat friptura de miel:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Paste%202009/HPIM3101.jpg)
Nu sunt cine stie ce achizitii, dar imi dau siguranta ca masa de Paste va fi aproape ca acasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 16 2009, 11:13 PM
Post #117





Musafir






Tot nu te lasi de piperul macinat... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Cocotta-i tare buna, mie nu mi-ar fi dat prin cap sa fac cozonac in asa ceva, buna ideea! E din fonta?

Eu una nu posed nicio solnita (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si nu le simt deloc lipsa.

Sa le folosesti cu placere maxima!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Apr 16 2009, 11:30 PM
Post #118





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Multumesc!
Cocota e din ceramica emailata. Aveau si din fonta, dar nu asa de mici, plus ca erau ovale, iar eu voiam musai rotunda si cu diametrul de maxim 15 - 17cm. Am si eu bazdacurile mele.
Am vazut rasnite pentru sare si piper, dar erau la 30 - 45 eur/ set. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Nu ma lasa inima sa dau atata pe ele acum. Poate next time...sau poate gasesc mai ieftine pe unde ma voi plimba, in Germania, Franta, sau Italia. Aici toate sunt exagerat de scumpe.

This post has been edited by dr_wise: Apr 16 2009, 11:31 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Apr 16 2009, 11:37 PM
Post #119





Musafir






Ce scrie la cocotta, poti s-o pui si pe ochiul de aragaz? Ca poti face in ea chestii care in mod normal sunt bagate la cuptor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dr_wise
post Apr 17 2009, 12:05 AM
Post #120





Musafir






Nu. Mentioneaza ca nu se pune pe flacara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Pages V  « < 10 11 12 13 14 >
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 05:56 PM