IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

100 Pages V  « < 72 73 74 75 76 > »   
Closed TopicStart new topic
> Hot Bar & Lounge XXXIX-eLady`s hot spot
albinuza
post Oct 15 2010, 08:08 PM
Post #731


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 7,935
Joined: 9-December 05
From: Bra, Italia
Member No.: 56



Buna seara! Ma uit la miss fata de la tara (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Voi ce faceti?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scaii12
post Oct 16 2010, 11:11 AM
Post #732


Obsedat
****

Group: Obsedat
Posts: 543
Joined: 18-August 09
Member No.: 7,004



Neata! Abia m-am trezit, am mancat ceva si pentru ca sunt ingrozitor de racita mi-am facut tone de ceai si sunt inapoi in pat! Nu intentionez sa fac nimic azi decat sa zac. Va pup
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albinuza
post Oct 16 2010, 12:25 PM
Post #733


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 7,935
Joined: 9-December 05
From: Bra, Italia
Member No.: 56



Buna ziua!
Eu am o lene cum nu s-a vazut pana acum. Ma uit prin cartea cu retete pe care mi.am luat.o. O sa fac maine niste vinete umplute. Sa vedem ce iese.
Azi tre sa fac curat la soarec. La mascul adica, pentru ca la femela cu pui nu am voie sa umblu inca.
Si in afara de asta, ar trebui sa mai spal vasele, dar ma mai gandesc. Mi.e foame si nu stiu ce sa mananc...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Oct 16 2010, 12:37 PM
Post #734


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Buna ziua! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Eu am trebaluit prin casa toata dimineata. Aveam un munte de vase de spalat si cum aseara nu am avut chef a trebuit sa le fac astazi pe toate.
Mr. tocmai mi-a zis care e felul lui preferat de mancare. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
http://www.starchefs.com/chefs/MSamuelsson...recipe_07.shtml
Credeti ca o sa ma descurc? Vreau sa-i fac o surpriza cand vine... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Oct 16 2010, 06:44 PM
Post #735


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



De descurcat , te descurcin insa nu stiu ce ai sa faci cu ingredientele...

QUOTE
Cea mai scumpa dar si unica vita din lume
Japonezii au reusit si in domeniul zootehniei sa vina cu idei noi, sa revolutioneze un segment atat de banal si vechi.

Vita de Kobe este cel mai rasfatat animal domestic, care in ultimii ani a dat peste cap pietele de carne din toata lumea si a reusit sa provoace bucatarii de elita in prepararea celei mai scumpe carni de vita din lume. (1 Kg costa aproximativ 800 Euro)

Va puteti imagina o vita care in fiecare zi urmeaza acelasi tratament doar pentru a da carne de cea mai scumpa calitate ? Rasfatul, atentia si "ingrijirea corporala" de fiecare zi constau in: este spalata, masata intens cu Sake si o perie speciala pentru ca stratul de grasime sa nu fie prea mare, in grajduri se pune muzica clasica si la adapat i se adauga doi litri de bere. Fiecare vaca este crescuta in aceste conditii timp de doi ani.
In tot acest timp carnea devine impregnata cu irizatii subtiri de grasime, iar consistenta ei este perfecta pentru gratar.

Puteti gasi pe lista de meniu a restaurantelor rafinate din lume meniuri cu carne de vita de Kobe. Recomandat este a se consuma de preferinta sub forma de steak pentru a vedea atat aspectul specific (carnea este marmorata cu irizatii fine de grasime) dar si a gustului deosebit (datorat consumului de bere) si consistentei specifice (este foarte frageda si fina). Cu alte cuvinte, cei ce iubesc fripturile la gratar si isi pot permite pretul pot savura cu placere o friptura de vita care se taie si se mesteca usor. In acest caz nu vor exista surprize neplacute si scuze ale chelnerilor pentru cutitele neascutite.

Daca facem o scurta trecere in revista a preturilor de vanzare a catorva produse de lux pentru gastronomie cum ar fi trufele albe (8.000 Euro/1 Kg), trufele negre (3.000 Euro/1 Kg), caviar beluga de cea mai buna calitate (aprox.3.500-4.000 Euro/1 Kg) realizam ca nici vita de Kobe nu este departe de a fi pe lista de specialitati exclusiviste.

Gurmanzii si gastronomii din Europa sunt incantati de aceasta specialitate si avertizeaza ca poate creea dependenta, avand in vedere gustul total diferit de carnea de vita clasica.

Daca analizam pretul carnii vitei de Argentina, care ajunge sa fie la import mai ieftina decat carnea de vita de productie interna, putem sugera cu caldura crescatorilor de vita din Romania sa inceapa sa studieze tehnicile de crestere a vacii de Kobe.

Poate deveni o oportunitate de revigorare a zootehniei.
QUOTE
Carnea de vita Kobe
Adevarata carne de vita Kobe provine de la vacile din specia Tajima-ushi a vitelor Wagyu care sunt crescute doar in regiunea Hyôgo din Japonia. Aceste vaci sunt crescute dupa niste traditii stricte tinute secrete de sute de ani. Sunt hranite cu bere si cereale iar carnea este foarte frageda si grasa iar textura rivalizeaza cu foie gras. Aceasta carne poate sa ajunga la 300 de dolari pentru 500 de grame. "Kobe Beef" este numita si "White Steak" datorita aspectului marmorat cu grasime intr-un procentaj foarte mare, de aproape 10 ori mai mult decat la carnea obisnuita, ceea ce ii da acel gust si acea textura inegalabile. La fel ca orice lucru bun, carnea Kobe este limitata din punct de vedere cantitativ si trebuie asteptat sa ajunga la maturitate. Grasimea continuta este de natura oleaginoasa, nesaturata. Astazi, aceste vite sunt crescute doar in 262 de ferme mici, cele mai multe cu nu mai mult de cinci vaci, iar cele mai mari ajungand doar la 10-15 de vaci. Fiecare animal este ingrijit separat si cu foarte multa atentie. Un alt secret al cresterii lor este masajul zilnic de care se bucura vacutele, pentru ca japonezii cred ca un animal relaxat produce o carne de o calitate mai buna.


http://www.google.ro/images?um=1&hl=ro...q=&gs_rfai=
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Oct 16 2010, 10:21 PM
Post #736


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Ceeeeeeeeeee?????????? Doamne, eu credeam ca e un fel de a prepara carnea, ceva gen marinata in nu stiu ce. (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif) Acum ma simt cam inculta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jo-Anna
post Oct 16 2010, 10:42 PM
Post #737


Invincitus
*****

Group: Obsedat
Posts: 959
Joined: 26-April 10
Member No.: 8,431



pretenu meu a mancat kobe in miami , cik in menu costa 250$ pt o portie (IMG:style_emoticons/default/greedy.gif)

mi-a zis ca in viata lui nu a mancat asa o carne de buna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scaii12
post Oct 16 2010, 10:50 PM
Post #738


Obsedat
****

Group: Obsedat
Posts: 543
Joined: 18-August 09
Member No.: 7,004



Cine si-ar fi imaginat ca poti sa dai atatia bani pe o bucata de vita! Mi se pare incredibil!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ciresica
post Oct 16 2010, 10:53 PM
Post #739


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,450
Joined: 9-December 05
From: In livada
Member No.: 51



Seara buna. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Eu sunt tot racita, nu prea am mai intrat pe forum.
Pink, dar tipul e roman sau nu? Poate ii faci o surpriza preparand altceva...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Oct 16 2010, 11:24 PM
Post #740


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Nu, nu e roman. Nu stiu ce sa-i prepar. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Cozonacul i-a placut dar vroiam ceva mai special si l-am tot tras de limba...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

100 Pages V  « < 72 73 74 75 76 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd August 2025 - 03:44 AM