![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
andutz, e bine sa-l faci o data pe an oricum, te poti alege cu o rana pe col, de exemplu, si din alte cauze in afara de o BTS; iar infectia cu HPV e principala cauza a cancerului de col, dar nu singura...
|
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Andutzu, nu are nici o relevanta cati parteneri ai si cate partenere are el. Asa ca fii fetita cuminte si fa testul anual. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nu este placut, dar iti poate salva viata.
HPV se poate transmite si de la mama la fat, il poti avea toata viata dar totusi sa nu se manifeste niciodata, etc. In plus testul pap detecteaza si alte infectii care nu sunt neaparat cu transmitere sexuala. Iar daca despre tine esti singura, nu baga mana in foc pentru toata lumea. Nu vreau sa fiu rea si nici sa sugerez prostii, ce am enumerat sunt numai cateva exemple. Cel mai bine e sa ai tu grija de tine si sa te verifici periodic. Dr_wise, du-te fa-l in alta parte sau schimba medicul. Este o prostie ce zice medicul respectiv. Un medic care nu te sfatuieste sa faci testul pap este un medic iresponsabil. Nu as mai merge a doua oara la el. Sunt medici si medici... Pe mine, de exemplu, o doftoreaza minunata m-a trimis acasa ca eu is tanara si n-am nimic, si n-am parteneri multipli si tralala cu testul pap in mana si cu rezultatul clar cu probleme. Cu litere de o schioapa "anaerobi, celule nushcum cu dezvoltare accelerata, se cere control dupa tratament". Nu mai povestesc ce cosmar a urmat ulterior. S. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai vreau sa ma duc, dar trebuie sa ma consult cu med de fam sau cu oncologul meu, sa-mi recomande un ginecolog responsabil, caruia ii place ceea ce face, nu d-astia plicitisiti de bani.
Multumesc pt sfaturi. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,163 Joined: 15-February 07 From: Constanta Member No.: 1,203 ![]() |
Hotarat! Ma duc maine la Medicover si vad daca au oferta pt testul Papanicolau. Daca da, actionez! Nu ma las! M-au intaratat!!! Doc, la Medicover in Constanta l-am facut eu in acum cateva luni. Se trimite analiza la Bucuresti si rezultatul vine cam in 2-3 saptamani. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 703 Joined: 7-December 05 Member No.: 4 ![]() |
Asta cu "daca nu ai decat un partener, testul pap e inutil" e cea mai ridicola explicatie pe care am auzit-o.
Andutz, schimba doctorul urgent. Daca e americanca nu inseamna automat ca e si cea mai buna. Testul PAP se face OBLIGATORIU ANUAL indiferent daca ai sau nu simptomele vreunei boli sau pari complet sanatoasa si indiferent daca ai unul sau mai multi parteneri. O matusa de-a mea a murit de cancer la san pe care l-a descoperit absolut intamplator, la un control de rutina. Nu avea nici un simptom, nu o durea nimic. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Asa ca eu mi-am notat in agenda: in fiecare toamna am intalnire cu ginecologul. E chestie de educatie si de civilizatie! |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
O matusa de-a mea a murit de cancer la san pe care l-a descoperit absolut intamplator, la un control de rutina. Nu avea nici un simptom, nu o durea nimic. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Asa ca eu mi-am notat in agenda: in fiecare toamna am intalnire cu ginecologul. E chestie de educatie si de civilizatie! Exact asta-i cauza pt care am in agenda mea un medic oncolog. Endocrinologul m-a trimis la chirurg, chirurgul nu stie decat sa taie, asa ca oncologul a fost ultima solutie. A zis nu, nu facem nici o operatie (bineinteles, dupa ce a vazut rezultatul echo si mamografia), dar il tinem sub observatie. Ma prezint la oncolog din 3 in 3 luni. Multumesc, althea! O sa trec astazi pe la ei. This post has been edited by dr_wise: Jun 12 2008, 11:37 AM |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
dr_wise,eu am mai auzit si varianta cum ca unii ginecologi nu fac Testul PN decat daca observa vreo rana pe col la examenu` cu valve (acele chestii metalice) ...so...nu stiu ce sa zic...io l-am cerut, m-a refuzat o data, dar pe buna dreptate, pentru ca eram inca pe ciclu(in ultimele zile de ciclu)...si cica ar influenta testul..in rest, nu m-am lovit de vreun refuz d-asta...trebuia totusi sa-l intrebi...care e motivu`...?
|
|
|
lxn |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu merg la control anual si chiar de curand am fost, astept rezultatele primului pap. Stau cam cu inima stransa pentru ca n-am mai facut niciodata si eu stiu, mi-e frica de analizele astea la care pot iesi chestii ciudate (nu ca as avea motive, sunt eu paranoica (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Saptamana viitoare trebuie sa merg sa ridica analizele si sa mi le interpreteze doctorul.
Acum un an cand am fost si mie mi-a zis ca nu-i cazul sa fac, mi-a facut un test de secretie, m-a examinat si a fost totul ok. Acum insa m-am dus intinsa si i-am zis ca vreau pap, m-a intrebat daca am mai facut, raspuns nu si a zis ca-l facem acum. Sper sa iasa bine (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) |
|
|
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bine ai facut, lxn, ca l-ai cerut. Si stai linistitia, o sa fie bine.
Este incredibil cum in ziua de azi cand atatea femei mor anual de cancer de col uterin si s-a descoperit ca acesta poate fi depistat precoce, cand inca se poate vindeca, cu ajutorului unui simplu test inca mai exista medici atat de incuiati si iresponsabili care iti spun ca nu ai nevoie. Da, asta cu "daca ai un singur partener nu ai nevoie de testul pap" este intradevar ridicol. E ca si cum ai spune, toate femeile maritate care stiu ca barbatii nu le inseala n-au nevoie de controale le gine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) . vai de capul meu. Eu am fost depistata cu leziuni precanceroase LSIL si infectie HPV cu un singur partener, inainte de 30 de ani, fara sa fi fumat vreodata in viata, fara chiuretaje, fara multe sarcini la activ (astea sunt cica factorii care cresc riscul de a face cancer de col sau alte bazaconii din astea). S. |
|
|
Roxana_ |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scorpi, si-acum esti in regula? Ai urmat un tratament ceva?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:33 AM |
|