IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Testul Papanicolau, Bine de stiut pentru sanatatea noastra
scorpirescu
post Jun 12 2008, 07:55 PM
Post #111

Musafir

Yep, acum e bine. De 4 ani am revenit la pap numai anual (in perioada respectiva faceam la fiecare tratament si am fost tinuta sub observatie o vreme) si mi-a iesit bine, rana s-a vindecat frumos. Ultimul rezultat l-am primit acum marti si e tot ok. Doctorul zice ca am fost norocoasa si am revenit la pap tip 2.
Nu am facut insa tipaj viral sa vad daca intr-adevar a fost HPV, ce radacini (periculoase sau nu) si daca mai este.
Go to the top of the page

+Quote Post
BeatriceDida
post Jun 17 2008, 12:45 PM
Post #112

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 4,086

eu tocmai mi-am facut testul.sunt destul de ingrijorata .astept rezultatele dar mi-e si frica de ele.as vrea sa stiu dintre fetele de pe forum care dintre voi v-ati facut testul inainte 20 de ani?

+Quote Post
lxn
post Jun 17 2008, 02:57 PM
Post #113

Musafir

Am fost astazi sa ridic rezultatul testului BP si m-a cam ingrijorat ce scrie acolo, dar si ce mi-a spus doctorul. As avea mare nevoie si de o parere de la voi (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

Acum 2 sapt, cand mi-a recoltat pentru BP, m-a diagnosticat si cu colpita (usoara inflamare si roseata a colului) pt care am primit 10 zile de tratament cu Cerviron si Flamexin.
Mai jos sunt rezultatele analizelor la care am doua valor de pap: la una CII si la cealalta C II - C III. Doctorul mi-a recomandat, in prima faza, tipajul, pentru ca mi-a aparut ASCUS (inseamna ca exista ceva care nu poate fi determinat, nu se stie in ce categorie se incadreaza). Eu l-am intrebat daca nu e mai bine sa repet pap-ul peste 2 luni, sa nu fi iesit ASCUS-ul din cauza colpitei pe care am avut-o. A fost de acord si m-a chemat in august pentru un nou pap si o colposcopie, si daca iese din nou ciudat, o sa fac tipajul.

Mi-e o frica de nu mai pot si vreau o parere, credeti ca a iesit ASCUS din cauza colpitei sau ar putea fi HPV? (Di, stiu ca nu aveti gloaba de cristal, dar mi-i si mie teama (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) )

(IMG:http://i238.photobucket.com/albums/ff153/lxn30/analize.jpg)

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 17 2008, 02:59 PM
Post #114

Musafir

Buna, Biatrice,

Si bine ai venit la noi. (IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)

Ai motive sa fii ingrijorata? Testul Papanicolau e un test de rutina, se face anual daca esti sanatos si mai des daca sunt probleme. E ca si analizele de sange, sa vezi daca sunt modificari dubioase care pot fi simple infectii sau celule modificate mai grav. Nu are importanta varsta, daca ti-ai inceput viata sexuala faci testul anual ca sa depistezi din timp problemele, daca sunt.
Daca tu ai fost la un control obisnuit sau ai simtit tu ceva problema si te-ai dus la doctor iar el ti-a facut testul este ceva absolut normal nu ai de ce sa iti faci probleme. Testul se face si la persoane sanatoase anual. Este obligatoriu. Si daca totul pare in regula la prima vedere, datoria doctorului este ca la control sa iti faca acest test.
Asa ca asteapta rezultatele cuminte ca nu patesti nimic . (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Te-am pupat,
S.

Lxn, am vazut dupa ce am postat prima data. Nu prea stiu eu sa citesc un test din asta. Parerea mea e ca e neaparat control dupa 2 luni asa cum ai stabilit. Mi-a iesit si mie ASCUS dupa ce am facut tratamentul pentru HPV, reusit .. infectia disparuse, nu mai aveam leziuni si am facut si cauterizarea. La la 1 luna dupa cauterizare mi-a iesit ASCUS si am revenit la control dupa 3 luni (ASCUS inseamna ca sunt niste celule cu semnificatie nedeterminata pot fi orice .. ori nimic - ceva reactie dupa tratament, ori ceva naspa si la tine e foarte posibil sa fi aparut dupa tratamentul pentru colpita). Dupa 3 luni nu am mai avut nimic, disparusera toate (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Ca sa fii linistita nu ar fi rau si un tipaj. Eu inca il aman, nu stiu daca fac bine ... is in dubii... dar in ultimii 3-4 ani analizele mele au iesit bine, foarte bine zice medicul.
Sa te faci sanatoasa, si nu te stresa si supara dinainte pentru ca mai rau faci. Cel mai bine mananca multe fructe, ia vitamine, stai la soare, la aer curat, un pic de sport. Ai grija de sistemul tau imunitar ! Si stai cu fetele de povesti aici ca sa te destinzi si sa te simti bine. La HPV rezolvarea este numai in sistemul imunitar (asta daca este virusul).

+Quote Post
rozy
post Jun 17 2008, 03:00 PM
Post #115

Musafir

eu nu pot sa opinez pt ca nu am facut testul....dar ai putea sa-mi zici si mie cam cat te-a costat...si mai ales daca doare? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)

+Quote Post
scorpirescu
post Jun 17 2008, 03:44 PM
Post #116

Musafir

Rozy, testul in sine nu doare, disconfortul e ala de la orice control la gine. Si pentru o lama la fel e.

Se poate face gratuit o data pe an cu trimitere de la medicul de familie la orice clinica care are contract cu Casa de Sanatate. Altfel ca si cost nu stiu exact, nu cred ca trece de 100 de lei.

+Quote Post
ToothFairy
post Jun 17 2008, 03:46 PM
Post #117

Incurabil

Group: Editorialist
From: SB
Member No.: 1,062

Mi l-am facut si eu...acush, la 23 ani...mi-a iesit PAP I...rozy, nu doare...e doar disconfortu` ala al valvelor bagate `colo pt indepartare si vizualizarea mai buna a colului...asistenta preleveaza cu un betisor de pe col si aia e toata filozofia...si eu am fost ingrijorata, desi nu aveam motive...
lxn, se poate din cauza inflamatiei sa-ti fi iesit PAP`ul acela...bafta in august.

+Quote Post
pescarush
post Jun 17 2008, 06:46 PM
Post #118

Musafir

Empty, felicitari! Ti-a iesit foarte bine testul.
Lxn, eu zic sa nu te ingrijorezi, parerea mea e ca au aparut modificari din cauza colpitei. Bafta in august!
Eu habar n-am ce pap imi iese, ca aici nu-ti spune nimeni, decat daca ai vreo problema. Acum a fost prima data ca m-au pus sa mi-l refac dupa 6 luni, astept rezultatul acum.

+Quote Post
lxn
post Jun 17 2008, 07:57 PM
Post #119

Musafir

Multumesc mult pentru incurajari, sincer, eram tare descumpanita dupa discutia cu medicul. Noroc ca a venit si prietenul meu cu mine si mi-a mai ridicat moralul. Si noi credem ca se poate sa fi fost influentat rezultatul de colpita. Acum am 2 luni de asteptare, mai fac zilele astea inca un tratament cu Cerviron si sper din suflet sa iasa bine in august.

Aveti idee daca pentru pap trebuie vreun regim special? Adica stiu ca nu trebuie sa ai contact sexual 48 de ore si sa nu te fi spalat in there (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Auzisem ceva ca ar trebui mergi la pap in prima zi de dupa menstra. Asa sa fie?

Sper din suflet sa revin in august cu vesti bune. Daca atunci iese acelasi lucru, voi face o tipizare (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Roxana_
post Jun 17 2008, 08:26 PM
Post #120

Musafir

Lxn-ule, as zice sa fii optimista si sa repeti testul peste 2 luni. Mi se pare un pic ciudat, ca doctorul ar fi trebuit sa te informeze mai bine...adica sa nu dai tu cu presupusul. Banuiesc ca e acelasi medic care ti-a dat tratamentul pentru colpita. Urmeaza tratamentul si va fi bine. Si eu am avut o rana pe col, anul trecut, dar cu tratament s-a rezolvat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Atunci cand mergi la ginecolog, e recomandat sa nu ai contact sexual cu o zi inainte si nici sa te speli 'in'. Adica chestia asta cu spalatul nu prea-i bine s-o faci nici in restul timpului, pentru ca acolo-i o flora, pe care nu trebuie s-o deranjezi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Deci, iti poti face un dus normal, inainte sa mergi la consult.

+Quote Post

17 Pages V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 10:31 PM