![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 7 Joined: 1-July 07 Member No.: 1,883 ![]() |
Fortelady,
O luna in plus ,nu cred ca ar conta asa de mult(sau poate ca da?).....oricum,as dori ,daca se poate sa comunicam pe messenger....Id-ul meu este rameena_dm.In primul rand pentru ca sincer chiar as avea nevoie de o prietena.....daca o sa reusim sa vorbim acolo,iti voi povesti mai multe! Toate cele bune! |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu sunt una din alea care urla de se zguduie geamurile "FEMEI, TREZITI-VA, FACETI-VA CONTROALELE LA TIMP!!!"
as prefera sa vorbim aici, pe public. toate. de ce? pentru ca toate femeile trebuie sa stie, toate trebuie sa constientizeze riscurile. daca nu o fac pentru ele (desi asta e cel mai important motiv), sa o faca pentru cele dragi lor- soti, copii, frati, parinti samd. uite inca o poveste de groaza: pe langa cazurile pe linie paterna, am fost foarte aproape de a o pierde pe maica-mea- nu a mers la doctor la timp ("conteaza o luna?" da' inca una? si inca una??? samd- incepe sa sune familiar?) si a facut o boala destul de nasoala. de la un spital au diagnosticat-o cu cancer de grad 3. cancer uterin. s-a dovedit ulterior ca nu era cancer,a fost o biopsie prost citita. dar putea sa fie totul mult mai usor daca ar fi mers la medic de la inceput. nu neaparat pentru mine (eu am mers prin spitale cu ea), nu pt sora-mea care era in cls a 12a atunci, ci pentru ea, pentru psihicul si pentru sanatatea ei. daca ramaneam la primul spital si nu o scoteam de acolo pe sus, ar fi fost iradiata si facea chimioterapie. si stim cu totii ce efecte au radiatiile asupra corpului uman (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) eu, si nu numai eu, sunt o multime de alte fete, suntem aici mereu, oricand simti nevoia sa vorbesti (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nu e scopul meu sa te bag in sperieti, departe de mine gandul asta... dupa toate cate le-am vazut, prefer sa fiu eu una care striga si care face scandal si poate o femeie va auzi si se va duce la medic la timp. nu doresc nimanui sa vada tot ce am vazut si tot ce am trait eu... uitandu-ma la cei dragi mie. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Haolica forte, jur pe rosu ca maine dau si eu telefon si-mi fac termin la doctoreasa ca, spre rusinea mea, n-am mai vazut-o de doi ani. (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
N-am probleme, dar minimul minimului ar trebui sa fie o vizita pe an. |
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
pt cei care au avut in familie cazuri de cancer trauma este foarte mare, nu am patit dar cunosc familii (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
la mine in familie pe cale paterna am doar cazuri de diabet sunt f atenta la dulciuri mananc dulciuri f putine ca si o persoana care tine cura de slabire si ii este frica sa se ingrase cand de fapt as putea manca cate vreau ca nu se pun kg, mi am facut acum juma de an test si o am in limite normale dar cand eram prin liceu o aveam f mare de atunci m am cam speriat pe cale materma o am pe mama cu tiroida, de la un timp am capatat o fobie am impresia ca am cu tiroida (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) fetelor e bine sa ne facem testele dar sa avem grija si la gandire, o gandire optimista e imp pt ca nu e bine sa ne fie frica de boli, din contra se zice ca le ajuta sa se declanseze, eu incerc sa nu ma mai stresez mai ales ca sunt si ipohondra pe langa multele fobii ale mele |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Divi, eu nu am zis ca fata are cine stie ce. doamne fereste! o rana pe col se trateaza usor si fara recidive. dar trebuie tratata corect!
eu incerc sa trag clopotele cat mai tare pentru ca atat de multe femei isi neglijeaza sanatatea. e pacat, e atat de pacat! |
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
nu ziceam ca o sperii forte (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) e bine sa se traga semnal de alarma pt ca nu prea gasesti persoane care sa se intereseze de sanatatea ta si sa te trimita la medic spre binele tau
|
|
|
roxanica10 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Forte, eu sunt intru totul de acord cu tine. Nu trebuie sa ne neglijam si sa ajungem la medic in ultima instanta. Si eu sunt cam delasatoare cu sanatatea mea. Acum am ajuns la ginecolog ca vrem sa facem bebe si trebuie sa fiu in regula.
Apropo de cancer in familie, sotul meu are ceva cazuri. Adica bunica si nu mai stiu ce matusa au murit de cancer uterin. Soacra-mea, cand a ajuns in America, a fost intrebata de toate bolile din familie si a fost luata in evidenta, sub stricta observatie. Aia sunt mult mai interesati de sanatate. Cred ca face niste teste la 6 luni sau ceva de genul asta. Multa sanatate tuturor! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 7 Joined: 1-July 07 Member No.: 1,883 ![]() |
Fetelor,mersik pentru sfaturi!Imi pare bine ca am gasit forumul acesta,aici am gasit cele mai multe informatii despre rana pe col.La cauterizare trebuie sa mergi chiar imediat,imediat dupa menstruatie?La mine tine 7 zile.....iar daca prind si un week-end ceva imediat dupa menstruatie,ce pot sa fac?Pot merge la cauterizare intr-a 10-a zi,spre exemplu?Eu mi-am facut niste calcule si dak ar fii sa imi vina normal,ar fi ok dar cateodata mai si intarzie!Stiu ca doctorita mi-a zis imediat "cum sunt curata",dar.....
Voi ce ziceti? |
|
|
![]()
|
|
Buna fetelor!Ce mai faceti?
Eu am facut si cauterizarea,n-am simtit absolut nimic,mai enervant a fost cand a introdus valva aia in interiorul vaginului....Ce vroiam sa va mai intreb....trebuie sa merg la control+pansat peste 10 zile si am uitat sa o intreb pe doctorita...trebuie sa fac spalaturi vaginale sau sa merg asa cum sunt,sa vada si culoarea scurgerilor?Caci de spalaturi si tratamentul cu colposeptine mi-a zis sa le incep dupa 10 zile.... Voi ce ziceti? |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 1 Joined: 16-November 07 Member No.: 2,657 ![]() |
Daca vreti un doctor foarte bun in Galati va recomand, dr. Botezatu. merg la el de la 19 ani. Are cea mai buna aparatura este cam piperat la el la cabinet, dar este un doctor sufletist si stie sa se poarte si in primul rand stie meserie. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
Iar in ceia ce priveste cancerul este destul de ciudat. Eu am stat 7 ani cu rana si nu sa intamplat absolut nimic. Acum mi-am facut curaj si am cauterizato. Iar treaba cu tratamentele am inceracto si eu, dar nu dispare. Cauterizarea este cea mai sigura dar implica si riscuri. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Si inca ceva. Daca faceti colposcopie va vedeti rana singure daca vreti, si atunci puteti fii sigura ca aveti asa ceva. E urat si scarbos, asa arata la mine. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Am si eu in familie caz de cancer, iar eu nu am nimic. Este foarte bine sa te duci la doctor, sunt extrem de mari riscurile ca o rana sa se transforme in cancer. Dar totusi, daca speri pe cineva nu rezolvi nimic, tocmai ptr. ca ii este frica sar putea sa nu se duca. Eu am fost la cauterizare a 11 zi, si nu a fost nici o problema. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 11:48 AM |
|