IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ce parere aveti despre "razboiul caricaturilor"?, Din perspectiva religioasa
Mistaco
post Feb 6 2006, 09:08 PM
Post #11

Musafir

hai sa nu trecem la divagatii si sa raminem la caricaturi! De aceea pot sa-ti spun ca am avut contact cu un segment de musulmani care traiau totusi intr-o tara evoluata si crede-ma ca daca faceai ceva care era in contradictie cu credinta lor, chiar daca pina atunci le-ai fost prieten.............gata se termina totul ?!?
Go to the top of the page

+Quote Post
fortelady
post Feb 6 2006, 09:11 PM
Post #12

Musafir

pai da, am avut si eu contacte din astea.
oricum, parerea mi-o mentin - daca alta ar fi fost situatia la ei acolo (eu nu pot sa o vad de aici...) cred ca ar fi reactionat mult mai putin violent.  pana la un punct inteleg reactia lor dar de aici si pana la arsul de drapele in strada si incendierea de ambasate e mult mult prea departe. Dumnezeu (si alte entitati sacre) inseamna iubire si uniune, nu macel, crima, foc, manifestari violente in strada. oricare ar fi numele acestui Dumnezeu

+Quote Post
Mistaco
post Feb 6 2006, 09:14 PM
Post #13

Musafir

nu cred , indiferent cita cultura, educatie, sau tara in care locuiesc, singura dovada a credintei lor este impotrivirea sau mai bine zis distrugerea celorlalti!
nu stiu cine a zis , insa auzisem la radio, ca unul dintre ajutoarele lui BinLaden, ii recomandase convertirea lui Bush, daca vrea sa scape de furia lor!?!

+Quote Post
blondina
post Feb 6 2006, 09:37 PM
Post #14

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: 7Th Heaven
Member No.: 16

chiar si mohamed a recunoscut ca Isus a fost unul dintre marii profeti ai vremii sale (mohamed recunostea de profeti pe David, Isus si inca cineva, daca imi aduc aminte).

Din cate stiu,si din cate am citit,in legatura cu profetii,facand comparatie,Biblia si Coranul recunosc aceiasi profeti,incepand de la Adam/Adem,Lot/Lot,Noe/Nuh,Moise/Musa,Solomon/Suleyman,David/Davud,Iosif/Yusuf,Iisus/Isa.In Coran singura diferenta este ca apare in plus Mohamed.
Si din cate mai stiu,nu exista pe pamant nici o reprezentare grafica a lui Mahomed,si asta este considerata o blasfemie de catre ei.A fost si un film,in care juca Anthony Queen,care avea subiectul asta,si in film rolulu lui Mohamed nu il juca nimeni.Rolul lui era jucat de camera video,care vedea totul prin ochii lui.

+Quote Post
Dore
post Feb 6 2006, 09:54 PM
Post #15

Explorator

From: Bucuresti
Member No.: 78

Caricaturile alea sunt o dovada clara a faptului ca oamenii aia, asa cool si pretentiosi cum se vor, nu au nici cel mai mic respect pentru o cultura sau o religie diferita de a lor. Poate ii chinuie viscolul...  :)
Se pare ca tot circul iscat urmareste compromiterea bunelor relatii dintre zona scandinava si tarile arabe...poate ca este doar un joc politic de factura indoielnica.

Daca facea cineva chestia la adresa personajelor principale ale crestinismului, probabil ca persoanele respective ar fi fost declarate anatema de catre biserica. Dar nu cred ca am fi devenit violenti...Fiindca fanatismul nu caracterizeaza crestinismul acestui mileniu ;).

+Quote Post
kalua
post Feb 6 2006, 10:00 PM
Post #16

Musafir

Caricaturile astea erau ceva mai vechi, acuma s-a trezit unu' sa faca zarva cu ele si binenteles ca si-a atins scopul.
Ma-ntreb de ce se ard steagurile elvetiene? Pentru ca au o cruce pe ele?  :o

Si, pe de alta parte, parca Dumnezeu (indiferent al carei religii) nu bate cu bota: uitati-va ce s-a-ntamplat vineri in Marea Rosie, tocmai pelerinilor veniti de la Mecca.  :(

+Quote Post
Dore
post Feb 6 2006, 11:00 PM
Post #17

Explorator

From: Bucuresti
Member No.: 78

Kalua  :-* ca bine zici. Sau  o fi o referire mai adanca la Garda Elvetiana a Vaticanului....care a luat pozitie in problema asta...

+Quote Post
fortelady
post Feb 7 2006, 01:42 AM
Post #18

Musafir

sau mai prozaic au confundat steagurile?

+Quote Post
Densen
post Feb 7 2006, 06:46 AM
Post #19

Tratabil
**

Group: Membru
Member No.: 191

:(
Este foarte trist ceea ce se intampla. Eu as vrea sa incerc sa va explic de ce nu cred ca toate demonstratiile sunt pentru ca oamenii se simt ofensati.
Imaginati-va ca eu as face parte dintr-un cult ce venereaza nu-stiu-ce zeu. Iar mie religia imi interzice portretizarea acestui zeu. Iar una dintre voi conduce un ziar. Si intr-o zi decide sa initieze o dezbatere pentru cititorii ziarului in legatura cu modul in care religia mea este vazuta. Si roaga cativa caricaturisti sa o ajute. Printre caricaturi se regasesc si unele ale zeului meu. Eu ma simt ofensata. Si cer ca presedintele Romaniei (in Danemarca nu e cazul) si primul ministru sa isi ceara scuze in numele poporului roman pentru ofensa adusa mie de acele caricaturi. Si ca sa o personalizam putin, as cere ca si fetele acestui forum sa faca la fel. Vi se pare just? Vi se pare normal? Am fost jignita de poporul roman? Am fost jignita de restul fetelor de pe forum? Reprezinta vederile unora (satira, am putea-o numi) poporul roman?

+Quote Post
Mistaco
post Feb 7 2006, 10:29 AM
Post #20

Musafir

eu imi mentin parerea ca ei sunt ofensati de multe chestii, insa cred, ca si ei ca si altii pot fi usor manipulati cind vine vorba de fanatism, religios sau nationalist !?!

http://www.libertatea.ro/index.php?section...tire&sid=146214
cred ca aici chiar este o parte a celor spuse de mine !!!

+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 12th August 2025 - 06:52 AM