![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#621
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Pe un alt forum am gasit o parere extrem de interesanta:
"Mentionez ca paine din faina integrala cu peste 50% tarate se poate manca la masa protido-lipidica, deoarece continutul mare in fibre diminueaza indicele glicemic"-parerea forumistei Mon. Tot ea recomanda un astfel de aluat pt blatul de pizza. Voi ce parere aveti? |
|
|
![]()
Post
#622
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Painea integrala se consuma numai singura sau pot sa o asortez? De exemplu cu salata de vinete se poate?
|
|
|
![]()
Post
#623
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Nu, nu se poate combina.
Tipa respectiva are urmatoarea reteta: "2 cani de apa (total 500 ml) 2 lingurite sare 1 lingurita otet 2 linguri drojdie uscata 2 cani faina integrala 1/2 cana faina soia 2,5 cani tarate Se framanta de programul de aluat. Se scoate din masina de paine pe masa tapetata cu faina integrala. Se da forma dorita Se pune in cuptor, pe o tava tapetata cu hartie pergament (*) cu lumina aprinsa, sa creasca, 1ora si 30 minute Se seteaza cuptorul la 330 grade F = 165 grade C. Se coace timp de 1 ora." Ea sustine ca merge cu grasimi. "Bineinteles ca nu trebuie sa exageram, dar atunci cand avem un aliment care nu poate fi consumat decat cu paine (icre, salata vinete) - asta-i solutia." |
|
|
kalua |
![]()
Post
#624
|
Musafir ![]() |
hmmm (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) chiar nu stiu ce sa spun...
Pe de o parte stim ca nu se face media GI-urilor, fiecare aliment ramane cu GI-ul lui, pe de alta parte, cand ma gandesc la Wasa fibre... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) Intreb editura lui Montignac, ia sa vedem ce zic aia, ca mai bun si exact raspuns decat acolo nu exista! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Am intrebat si cu ocazia asta am vazut ca au facut schimbari pe site-ul nemtesc, am cotrobait un pic la FAQ's si am zis ca e bine sa ne aducem aminte: - la faza 1 e cel mai bine sa nu se manance ciocolata. Daca nu merge altfel, atunci numai cate o bucatica mica si, pe post de compensatie, multe legume si alte alimente cu GI-ul pana-n 35. La faza a 2-a puteti manca din cand in cand ciocolata. Mentionez eu ca e vorba de ciocolata conforma. -Guma de mestecat , chiar fara zahar, nu este recomandata pentru ca irita pancreasul. Daca chiar vreti sa mestecati guma, alegeti una cu ciclamat sau cu zaharina. Aspartamul nu este conform deoarece influenteaza negativ metabolismul. Voi mai continua sa scriu, acum fug la niste trebusoara. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) -Fructe. Exista cateva fructe care au un GI mare, banane si pepene, de exemplu. La faza 1 este recomdat sa nu se manance astfel de fructe. In faza a doua le puteti manca din cand in cand pentru ca nu contin foarte multa zahar. Dar aveti grija sa alegeti niste bucati mai necoapte caci cu cat e fructul mai copt, cu atat contine mai mult zahar. -Eventuale motive din cauza carora nu se slabeste: - mancat prea putin - mancat intre mesele principale - baut prea putin (apa plata, ceaiuri de plante) - bauturi alcoolice - probleme hormonale - stres - probleme cu tiroida - diverse medicamente (antidepresive, somnifere, calmante, cortizon, litiu, inhibitori beta, unele forticante care contin zahar si hormoni care nu sunt bine dozati). |
|
|
kalua |
![]()
Post
#625
|
Musafir ![]() |
Am primit raspunsul:
Nu va putem spune GI-ul acestei paini. Taratele scad GI-ul painii; totusi, daca vreti sa slabiti va recomandam sa mancati aceasta paine numai cu grasimi bune precum peste si ulei de masline. Cel mai bine in combinatie cu legume crude (rosii, castraveti, ciuperci)... Daca doriti sa slabiti mai mult mancati paine numai la micul dejun. |
|
|
blu_dea |
![]()
Post
#626
|
Musafir ![]() |
Multumim,Kalua! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Si as vrea sa te mai intreb ceva:sigur e ok sa folosesc praf de copt sau drojdie la paine?In ce categrie intra ingredientele astea doua?Nu-mi amintesc sa fi citit de ele in carte... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#627
|
Musafir ![]() |
blu_dea, le poti folosi fara probleme.
nu stiu la ce categorie intra, dar pot fi folosite. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
Post
#628
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Am o problema : mi-am luat linte verde.... Dilema mea este: cum o mananc? Ceva sugestii?
|
|
|
![]()
Post
#629
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Ce inseamna ca painea contine gluten? E de bine? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#630
|
Musafir ![]() |
Glutenul este o proteina din grau. Se extrage mecanic la prelucrarea graului si nu are miros sau gust propriu. Are rolul de a face faina lipicioasa.
Nutrition Facts per 100g: 365 kcal proteine 80g carbohidrati 8g grasimi 2g De conform e conform, dar ce GI are, habar n-am. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) De linte: trage o cautare la gastronomie, Montignac, tre' sa fie ceva pe acolo. Reteta stas: fierbi lintea, cand aproape e gata (sa nu mai aiba multa apa) adaugi niste rosii, ardei taiati mic, ceapa calita, condimentezi, gata. Nemtii pun neaparat crenvursti taiati bucatele in mancarea asta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 11:37 AM |
|