IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

49 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > »   
Reply to this topicStart new topic
> HPV - Human Papilloma Virus - Papiloame (negi)
adi08
post Aug 4 2008, 06:41 PM
Post #351

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 4,329

Stie cineva de ce nu-mi apar mesajele cu text, una dupa alta, ci imi apare o lista (ca un arbore, apare numai primul rind)? Imi apare primul mesaj al topicului si celelalte cite unul, daca dau clic pe primul rind corespunzator din arbore. cum revin la formatul clasic?

This post has been edited by adi08: Aug 4 2008, 07:14 PM
Go to the top of the page

+Quote Post
Diana.
post Aug 5 2008, 02:07 AM
Post #352

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Inchizi toate browserele, apoi deschizi una pagina noua, mergi: tools: clear private data, bifezi tot mai putin "saved passwords" si se rezolva.

+Quote Post
babyface
post Aug 15 2008, 03:09 PM
Post #353

Contaminat
*

Member No.: 4,485

acum cateva luni de zile am fost diagnosticata cu virusul hpv. desi in ultimul an de zile am folosit numai prezervative impreauna cu partenerul meu, iata ca acest virus nu m-a ocolit. la inceput am crezut ca si voi ca se ia numai pe cale sexuala...gresit!!!! intre timp m-am documentat si acum stiu cum sa lupt cu acest virus. pentru toate (si toti) cei care cititi, sa stiti ca acest virus se afla deja in corpul vostru. din cauza sistemului imunitar ridicat, acest virus este "adormit" asa ca aveti grija ce mancati, cum va petreceti timpul liber (mult sport) si mai ales ce viata duceti - cel mai bine fara stress daca se poate. in momentul in care sistemul vostru imunitar scade, corpul nu mai poate tine adormit acest virus care din pacate se trezeste si incepe sa-si faca de cap. la inceput este o bacterie care depistata la timp poate fi tratata cu antibiotice. nedescoperita aceasta devine mai activa (virus hpv) pentru care in acest moment nu exista tratament. singura solutie, intariti-va sistemul imunitar. astfel doctorul mi-a recomandat carne de vita si miel, peste (somon in special fiind foarte bogat in omega3), iaurt, rosii, migdale, verdeturi in special brocoli, fructe de padure si citrice, apa cat de multa si stati departe de grasimi si dulciuri. la acestea se adauga si 30 min sport/miscare in aer curat (daca gasiti pe undeva) in fiecare zi. insa nu trebuie sa va obositi prea tare cu miscarea pentru ca ajungeti sa va extenuati organismul si nu ajuta cu nimic. si bineinteles vitaminele zilnice bogate in A,C, etc. dar sa revenim la virus...daca nu este descoperit la timp urmatoarea etapa este cancerul. ultimul control medical efectuat de mine in noiembrie nu a aratat nimic negativ. intre timp datorita unei diete slabe bineinteles intretinuta de mult stress la servici si despartirea de parter, am descoperit niste scurgeri vaginale albe in lenjerie. astfel in mai la un alt control mi s-a descoperit deja virusul. intr-un timp atat de scurt ajunsesem deja la acest stadiu. iar acum incerc sa-mi imbunatatesc sistemul imunitar prin ceea ce v-am descris mai sus la recomandarea doctorului. sper ca in octombrie la programarea pe care o am sa ies cu cel putin aceleasi rezultate daca nu mai bune. este foarte important cel putin sa mentin virusul pe aceasi linie si sa nu o ia razna.... atunci va trebui sa ma lupt cu cancerul. asa cum am mai spus nu exista tratament in aceasta faza. pe piata straina, nu stiu daca si in romania exista un vaccin care trebuie facut insa inainte de primul contact sexual. asa ca daca aveti fiice, surori, nepoate sau alte cunostinte care nu si-au inceput inca viata sexuala, incercati sa le familiarizati cu acest virus. faceti-le sa foloseasca internetul pentru a cunoste mai bine, chiar si o vizita la doctor nu ar face rau iar daca se poate, sa-si faca vaccinul pentru a nu trece prin aceste momente nu tocmai usoare. din nefericire orice subiect legat de sex/sexualitate este inca tabu in familiile noastre. depinde de voi acum cum veti reusi sa treceti peste aceste bariere si a va apropia de persoana la care tineti pentru a avea o discutie despre acest virus. succes!!!

+Quote Post
adi08
post Aug 16 2008, 10:10 PM
Post #354

Contaminat
*

QUOTE(babyface @ Aug 15 2008, 03:09 PM) *
pe piata straina, nu stiu daca si in romania exista un vaccin care trebuie facut insa inainte de primul contact sexual. asa ca daca aveti fiice, surori, nepoate sau alte cunostinte care nu si-au inceput inca viata sexuala, incercati sa le familiarizati cu acest virus. faceti-le sa foloseasca internetul pentru a cunoste mai bine, chiar si o vizita la doctor nu ar face rau iar daca se poate, sa-si faca vaccinul pentru a nu trece prin aceste momente nu tocmai usoare.

Se vede ca n-ai citit postul excelent scris cu 2 pagini in urma.
http://www.elady.ro/forums/index.php?s=&am...st&p=181693
Mai citeste si tu ce s-a scris pe forum si in general pe internet inainte de a da sfaturi, altfel risti sa dai sfaturi gresite.
Nu ma mai leg acum de restul informatiilor. Ai dreptate doar cu sistemul imunitar, ca trebuie intarit.

+Quote Post
adi08
post Aug 17 2008, 07:34 PM
Post #355

Contaminat
*

QUOTE(babyface @ Aug 15 2008, 03:09 PM) *
la inceput am crezut ca si voi ca se ia numai pe cale sexuala...gresit!!!! intre timp m-am documentat si acum stiu cum sa lupt cu acest virus. pentru toate (si toti) cei care cititi, sa stiti ca acest virus se afla deja in corpul vostru.

Da, este foarte posibil ca acest virus sa existe in organism fara ca femeia sau barbatul sa stie. Inca nu este sigur ca se poate lua si altfel decit pe cale sexuala, se mai cerceteaza. Deci se poate lua, apoi se manifesta mai mult sau mai putin evident (pot trece ani de zile pina la o manifestare care este observata, majoritatea manifestarilor (nu stiu unde am citit ca 90 % dintre ele ?) trec neobservate).
la inceput este o bacterie care depistata la timp poate fi tratata cu antibiotice. nedescoperita aceasta devine mai activa (virus hpv) pentru care in acest moment nu exista tratament.

faza asta, cu bacteria care se transforma in virus, nu stiu de unde ai luat-o. poti sa dai sursa? (IMG:style_emoticons/default/doh.gif)

This post has been edited by adi08: Aug 17 2008, 07:36 PM

+Quote Post
Diana.
post Aug 17 2008, 09:10 PM
Post #356

Fondator eLady.ro

No, asta suna a "broasca transformata in elefant". E imposibil asa ceva. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)

+Quote Post
Cicka
post Aug 31 2008, 10:54 PM
Post #357

Contaminat
*

Member No.: 4,600

QUOTE(angeldust @ Jan 20 2006, 02:49 PM) *
Nu este interzis sa postezi despre nici o problema care te framanta.
Chiar te rog , daca ai trecut prin asta poti sa povestesti despre HPV ( Human Papilloma Virus ) ca poate din povestea ta mai invatam si noi cate ceva .
:-*

well si eu am facut cauterizarea si sincera sa fiu nu am simti nimic nici in timpul cauterizarii, nici dupa.. si tipa aia ginecolog mi-a spus ca ma tot miscam in acel timp, dar nu am simtit nimic.. asadar.. apoi mi-a spus sa folosesc betadine si nici dupa cauterizare nu am avut dureri, usturimi sau altceva.. arata f ciudat, urat chiar.. dar intre timp au picat (singuri) si a ramas o piele fina.. asta s-a intamplat cam acum 2 luni.. de atunci nu am mai avut probleme cu asta. A, si mai aveam cateva in jurul anusului si aceeasi tipa ca mai sus isi facea griji ca o sa am dureri dupa cauterizare asa ca pt acelea mi-a prescris Condyline si in cateva zile am scapat si de alea.. well sper sa fie.. doar ca atentie la cum folositi Condyline, pt ca poate provoca rani urate.. (prietenul meu credea ca ii pica editat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) ).. Bafta!!!

This post has been edited by Maàt: Sep 1 2008, 01:26 AM
Reason for edit: limbaj indecent

+Quote Post
Andreea_9
post Sep 3 2008, 03:30 AM
Post #358

Contaminat
*

Member No.: 4,623

QUOTE(Fanny @ Jul 21 2008, 09:55 PM) *
Ruxandra :welcome:

Salut tutror!Am tot citit cateva comentarii referitoare la acest HPV,din 2006,iar parerile sunt impartite.Cazul meu:am observat de ceva vreme acele "bubite",care pe parcurs s au inmultit,si in fiecare luna cand luam salariul imi ziceam ca ma duc la ginecolog,insa am neglijat.Acum mi am facut programare pentru joi dimineata,insa in aceasta saptamana trebuie sa mi vina si ciclul...m am imprumutat de special ca sa merg la medic.M am ingrozit noaptea trecuta cand m am documentat despre simptomele pe care le am...a fost groaznic.Insa, deja m am cam familiarizat cu ideea ca doctorul o sa mi spuna ca am HPV...prezint acele bubite care de fapt sunt niste negi,ce seamana cu o conopida f mica,scurgerea...etc.Intrebari:ce fel de tratamente luati?cat timp se iau?cum a depistat mai exact doctorul cat de grav e HPV ul,prin ce test/metoda?il poate afecta si pe partenerul tau?ideea este ca nu stiu exact daca am luat de la prezentul meu prieten cu care am o relatie stabila,sau cu fostul...sunt la inceput...oferiti mi orice fel de informatie din propria experienta.
Va multumesc mult!
Si multa sanatate si bafta,voua!
Am gasit si un site ce contine poze cu prezenta HPV ului in mai multe zone ale organismului.Destul de dur,insa posibil...Ciua!
http://www.aids-images.ch/index.php?what=i...&print=true

This post has been edited by Andreea_9: Sep 3 2008, 03:41 AM

+Quote Post
Diana.
post Sep 3 2008, 09:09 AM
Post #359

Fondator eLady.ro

(IMG:http://www.aids-images.ch/slides/448,700,600,0,0.jpg)

+Quote Post
vita
post Sep 11 2008, 03:44 AM
Post #360

Contaminat
*

Member No.: 4,688

QUOTE(Xela @ Jan 20 2006, 12:44 PM) *
Ciao tuturor,
Nu stiu daca este voie sa postezi si despre chestii mai putin placuta d.p.d.v al sanatatii...si sa o spunem pe sleau..despre o BTS.
Ma intereseaza cate dintre voi stiti despre HPV?
(eu am invatat destule dar prea tarziu si in caz ca cineva are nevoie de vreun ajutor de informatie ii sunt alaturi).

buna tuturor,

ma bucur mult ca am gasit aici multe informatii extrem de utile despre HPV.
am gasit - spre norocul meu! - acest site si ,credeti-ma, astept cateva lamuriri din partea dvs la unele intrebaridesi am citit aproape tot ce am gasit :
in 2000 , in urma unei relatii cat se poate de serioase la vremea aceea am aflat cu stupefactie ca aveam condiloame acuminate. partenerul meu de atunci a fost primul care a "vazut"/"simtit" despre ce era vorba. si cum in acea perioada nu se stiau prea multe , am urmat amandoi un tratament la un medic dermatolog ( apropo, cu multa morala, cu analize hiv, cu teama de rigoare, etc, cu plans din partea mea si cu acuzatii care ne-au zdruncinat serios pe amandoi...in final am rupt relatia care urma sa se finalizeze cu o casatorie) si ,se pare, ne-am vindecat.
de atunci ...foarte multa teama fata de orice nou partener si , normal, vizite mai dese pe la ginecolog.
problemele mele ginecologice nu au disparut; am mai 'beneficiat" si de o conizatie (in urma unei rani pe colul uterin), deci un fond ginecologic sensibil.
papanicolau mereu bun. (inclusiv acum 2 sapt).:frotiu cu aspect normal /negativ pentru o afectoune maligna.

am facut in 2007 un tipaj viral hpv (medlife- calea grivitei) si nu s-a stabilit prezenta hpv.
acum 2 sapatamani am fost din nou la aceeasi clinica si am refectuat analiza vrand sa fac acel vaccin hpv. am aflat cu mare surprindere ca este prezent virul ( tulpina 74 - inteleg ca este risc oncogen scazut deoarece nu apare in lista celor 4 care ne dau fiori!) desi pe buletin apare neclasificat din punct de vedere al riscului oncogen.
intrebari : 1)pot face acel vaccin care m- ar putea proteja impotriva tulpinilor mai "nenorocite" ? ; 2) e nevoie de tratament inainte sau e de fapt o scadere a imunitatii care a cauzat recidiva? 3) un tratament homeopat+ vitamine, catina, propolis, echinaceea,etc ar ajuta?
Problema cea mai importanta acum: partenerul meu actual e posibil sa aiba si el aceasta tulpina? problema ma framanta deoarece nu mi-as dori ca a 2-a oara in viata sa pierd o relatie.si, cel mai important, atunci am pierdut un barbat care mi-a intors spatele cand a aflat de aceast boala si nu a stiut cum sa ma acuze mai repede( 'ajutata'si de un medicat care parca era un misogin veritabil !!!)Acum insa...acest OM e partenerul meu PE VIATA...Nici nu stiu cum sa -i aduc la cunostinta asa ceva...M-am programat la un consult insa as dori daca se poate si o indrumare catre un medica care SA STIE despre ce e vorba,
Vad ca majoritatea medicilor"bajbaie"! Poate gresesc eu, insa asta e sentimentul meu acum.
Sunt tare trista...

Intelegeti-ma, va rog !!!
Astept cu multa nerabdare un raspuns din partea dvs.

Sanatate multa tututror! Dumnezeu sa ne ajute!

QUOTE(henrika @ May 1 2008, 09:18 AM) *
Ciao fetelor,
Observ ca discutati de HPV si cred ca ar trebui sa cunoasteti anumite lucruri in legatura cu acest virus.
Am 25 de ani si in urma cu 2 luni am fost diagnosticata cu HPV la testul Papanicolau am avut un C2. Tin sa mentionez ca toate analizele le-am facut la Medsana.
Bun si doctorita mi-a spus ca trebuie sa ma operez de urgenta pt ca sunt plina de condiloame propunandu-mi o operatie cu laser in urma careia imi trata negii.
Nu am acceptat acest diagnostic deoarece cu ceva vreme inainte aprox 4 luni am facut acelasi test si nu mi-a iesit nimic.
Astfel m-am urcat in avion si am plecat spre Germania unde am repetat analizele.
SURPRIZAAAAAAAA!!!!!!!!!
Se face un alt tip de pap....foarte dureros prin care se recolteaza 5 milimetri de tesut....OAU !!!! Mai mult rezultatul C4A.
Nu aveam negi, sau alte condiloame. Am facut operatia care se face prin chiuretaj NU LASER; NU CAUTERIZARE; pentru ca aceste tipuri de operatie nu te scapa nici 10% din problema.
Operatia a fost in felul urmator mi-a scos 1,5 cm din uter de fapt din tesut si au recoltat din absolut tot uterul cam 1 cm pentru a vedea daca si cat este afectat.in urma operatiei ceea ce au recoltat au trimis la laborator .Rezultatul fiind ca am avut cancer de col uterin dar nu mi-a afectat chiar tot colul.
Cuncluzia medicului care m-a tratat. DACA RAMANEAI IN ROMANIA SI FACEAI CEEA CE SPUNAU CEI DE LA MEDSNANA MUREAI CU ZILE
Ciudat nu!!!!?????i
Va pup pe toate.

buna,

as dori si eu mai multe amanunte.unde ati facut aceasta operatie? si cam cat v a costat?
multumesc anticipat si santate multa!

+Quote Post

49 Pages V  « < 34 35 36 37 38 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 11:04 PM