IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

49 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> HPV - Human Papilloma Virus - Papiloame (negi)
kristinika
post May 2 2007, 03:01 AM
Post #81

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,566

Draga Xela, in sfarsit s-a gasit cineva sa puna in discutie si aceasta problema. Sa stii ca la noi in tara nu se face o propaganda pentru a invata tinerii despre HPV. Eu prima data am aflat de acest virus, cand doctorita mi-a spus ca ea crede ca il am si a fost nevoie sa fac o analiza prelevata de pe col. Prima data nu am inteles despre ce era vorba, ci am crezut ca a zis HIV, si am mai intrebat, la care raspunsul a fost HPV, mi-a zis doar citeste pe internet. Intradevar, in acea noapte am stat si am citit foarte mult, si ca si multa lume, habar nu aveam ca aproape 80% din populatie il are. Cand au venit analizele, am fost foarte usurata sa aflu rezultatul : care a fost negativ. Dar de ce doctorita a insistat sa fac aceasta analiza? Fiindca de multa vreme am avut intruna secretii vaginale, la citeva luni mergeam pentru tratament, nu trecea mult timp si iar imi apareau, eram disperata, nu intelegeam de la ce sunt. Mi s-a facut o interventie chirurgicala prin care mi s-a indepartat acel tesut, si s-a dat la biopsie. Dar inainte sa mi se faca aceasta interventie, am facut testul Papanicolaw o data la laborator si o data la Spitalul Oncologic, din care nu a rezultat nimic iesit din comun. Revin: rezultatul biopsiei a venit nu dupa 4 saptamani, ci dupa 7. Eu imi luasem de o grija, am zis ca daca toate testele au iesit bine, inseamna ca e totul bine. Ei, acest rezultat mi-a picat ca o piatra in cap, mi s-a spus displazie usoara si moderata, neoplazie intraepiteliala cervicala 1 si 2, si sa fac doar histerectomie, adica sa-mi taie colul uterin. Problema nu ar fi grava, daca nu era faptul ca eu deja de 4 luni imi pregatesc organizmul pentru a face un al doilea copil. Duc o viata alimentara sanatoasa, iau vitamine cu acid folic pentru a pregati terenul pentru un embrion, am facut toate analizele. Si acum mi se spune sa fac o operatie prin care sa mi se indeparteze colul, si bineinteles ca nu voi mai putea avea niciodata copii. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, cu informatii , cu link-uri unde sa pot gasi informatii despre a putea avea o sarcin in perioada dezvoltarii acestei neoplazii, care se transforma in urmatoarea faza in carcenom in situ. In acest site, am gasit o ferestruica mica unde scria ca o posibila sarcina ar duce displazia in regres, dar as fi dorit sa aflu mai multa informatie. Va multumesc.
Go to the top of the page

+Quote Post
ioannaraluka
post May 2 2007, 07:53 AM
Post #82

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: D Street
Member No.: 96

donna_24ro, 1. iti trebuie intai tipizare HPV, sa stii exact ce tulpini ai.
2. vaccinul se utilizeaza impotriva infectarii, daca ai deja o tulpina cu risc (ceea ce nu stii pana nu iti faci analiza de mai sus) nu mai are cu ce sa ajute.
Multa sanatate!

+Quote Post
kalua
post May 2 2007, 08:29 AM
Post #83

Musafir

Eu am citit ca vaccinul poate ajuta si femeilor infectate cu acest virus, daca infectia a fost tratata cu succes. Studii publicate pe tema asta nu exista totusi.

+Quote Post
divi2007
post May 2 2007, 09:26 AM
Post #84

Musafir

am vazut la Oprah in emisiune unde era invitat un doctor si spunea ca efectul vaccinului dureaza 5 ani, mai zicea ca ar fi bine sa fie vaccinate fetitele de la 9 chiar 10 ani unele mame fiind total impotriva mai ales ca nu este inca sigur ce efecte secundare are, prea mica varsta erau chiar revoltate pot spune.

+Quote Post
ioannaraluka
post May 2 2007, 02:07 PM
Post #85

Incurabil

Eu am inteles ca mamele erau impotriva pentru ca aveau impresia ca acest vaccin le da fetelor unda verde la sex neprotejat.

+Quote Post
ioannaraluka
post May 9 2007, 09:38 AM
Post #86

Incurabil

Noutati: am o prietena care si-a facut prima "transa" de vaccin si am pus si eu mana pe prospect.
Pe scurt: scrie ca e eficient impotriva infectarii cu tulpinile 6, 11, 16, 18 si ca, in cazul persoanelor deja infectate cu una dintre aceste tulpini, protejeaza impotriva infectarii cu celelalte tulpini.
Se recomanda intre 16-26 de ani.
Pret: 5 mil o doza, se administreaza prima, apoi la 2 luni a doua si la 6 luni ultima. Nu stiu daca am inteles bine, dar parca scrie ca durata sa de actiune e limitata (deci nu are efect pe viata).
In romaneste se numeste Silgard.
Se pare ca e recomandat si barbatilor.

+Quote Post
Diana.
post May 14 2007, 02:44 PM
Post #87

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Da, a aparut si la noi vaccinul Silgard, primul vaccin recombinant tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV) care provoaca in timp cancerul de col uterin.
Vaccin impotriva HPV si a cancerului de col uterin: click.

+Quote Post
Xela
post Jun 19 2007, 12:44 PM
Post #88

Tratabil
**

Member No.: 145

Ciao Kristinika,

Poti desigur sa faci copil si de asemenea sa nu ii transmiti nemiloasa boala in caz ca sarcina va fi prin cezariana...Cert este faptul ca va trebui sa mergi probabil mai des la doctor pentru monitorizarea ei. Ma gandesc ca poate deja ti-a prescris doctorul si ceva tratament imunostimulator pe perioada sarcinii...nu stiu daca este voie, dar cred ca ar fi bine daca este permis.

In legatura cu vaccinul existent pe piata...intr-adevar are doar efect profilactic, preventiv. Se face la persoanele tinere care nu au fost infectate si are ca scop oprirarea tulipinilor de high risc spre a nu merge spre cancer.

Din pacate...deocamdata nu exista tratament pt persoanele infectate deja cu HPV...Singurul lucru pe care il putem face este sa ne intarim sistemul imunitar (cu pastile sau injectii) si a verifica sistemul imunitar prin "imunograma" (analiza de sange). Daca sistemul imunitar devine puternic atunci analiza de HPV poate iesi negativa: asta nu inseamna ca nu mai avem boala, ci inseamna ca virusul este intr-un fel de stare "adormita" si nu mai infectam alte persoane, sau sunt diminuate masiv sanasele aparitiei cancerului.

Kristinika: tine-ne la curent. Eu sunt convinsa ca poti duce sarcina bine la sfarsit si sa ai un copil sanatos....Dar cum am spus trebuie sa monitorizezi probabil un pic mai des sarcina. Bafta

A

Ioanaraluka: m-ai intrebat la ce firma din ungaria a trimis bioclinica proba mea. numele este: Genoid (www.genoid.hu)

DA, este o analiza speciala numita Tipizare HPV si intr-adevar costa ceva...Acum cateva luni cand mi-am facut ultima oara analiza...era 260 RON.

Am vazut ca cineva a scris ca "crede ca are hpv"...Nu e ok atitudinea...nu te speria cand nu e cazul...Fa-ti analiza de tipizare HPV si apoi mai vorbim. Intr-adevar este posibil sa ai un tip de hpv care cauzeaza condiloamele, dar fa-ti testul ca sa fi sigura. In ceea ce priveste sarcina, stiu ca daca o faci prin cezariana atunci copilul este protejat si nu va mosteni boala.

ala80: nu iese la lama sau pap ....trebuie testul special facut.

+Quote Post
vick2laura
post Jun 19 2007, 03:18 PM
Post #89

Contaminat
*

Group: Contaminat
From: Buzau
Member No.: 1,826

Buna ziua tuturor! Abia acum am aflat si eu despre acest forum si am vazut ca tratati si unul dintre subiectele care ma intereseaza pe mine foarte mult - hpv. Din pacate si eu am acest virus, l-am descoperit acum 2 ani, intre timp am ramas insarcinata si am nascut prin cezariana acum 5 luni un baietel minunat. Acum urmeaza sa fac o electroexcizie, datorita faptului ca am si o rana pe col. Intrebarea mea la voi este daca stiti careva, este dureroasa aceasta interventie? In ce consta ea mai exact? Se face cu anestezie? Sunt extrem de speriata de ce ma asteapta. Astept cu mult interes raspunsurile voastre, daca aveti timp si de mine. Pupici!

+Quote Post
Xela
post Jun 19 2007, 03:22 PM
Post #90

Tratabil
**

Member No.: 145

Saluty,

In mod normal ar trebui sa iti faca anestezie locala...nu doare...o sa simiti maxim ceva furnicaturi si mirosul de piele arsa. Deci nu este ceva care sa te ingrozeasca...dureaza si putin...cateva minute.

Si eu am facut asa ceva, dar eu mi-am rugat, de fapt implorat doctorul sa imi faca anestezie totala fiindca imi era tare frica de durere (mi-am facut acum cativa ani ceva cauterizari de condiloame la un doctor de prin epoca primitiva care nu a folosit cred anestizic valid....timp in care am avut dureri ingrozitoare...am auzit ulterior ca l-au dat afara...).

Deci poti sa mergi linistita pe varianta clasica cu anestezie locala...am avut multe prietene care mi-au spus ca e un fleac...ca maxim niste furnicaturi...ca nu dureaza mult, etc.

Spune-mi apoi ca am avut dreptate, bine?

A

+Quote Post

49 Pages V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th May 2025 - 02:47 PM