IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

51 Pages V  « < 18 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic
> De-ale graviditatii, Schimb de idei, pareri, sfaturi legate de sarcina
Alexa
post Aug 28 2006, 01:33 AM
Post #191

Dependent

Group: Dependent
From: Bucuresti
Member No.: 115

Tocmai scrisesem ditamai mesajul cind nu stiu ce naiba s-a intimplat si m-am trezit ca mi se inchide fereastra. O iau de la capat, ce sa fac?!
Cecylly, scuze ca-ti raspund mai tirziu, am fost plecata la munte si ne-am intors asta-seara.
Sutiene pentru alaptat, gasesti in urmatoarele locatii: magazinul Cocor, etajul 1 sau 2-nu mai tin bine minte, magazinul Victoria etajul 3 si magazinul de la rondul Sf. Gheorghe. Arata exact ca in poza postata de Kalua, si costa cam 300 si ceva.
Referitor la schimbarea medicului, da ma gindesc foarte serios sa fac pasul asta, prestatia doctorului meu ginecolog lasa mult de dorit in ultima vreme si ma gindesc cu groaza ca ma pot trezi cu niste surprize neplacute din partea lui la nastere sau ca ma lasa pe miinile nu stiu carui asistent, cum am auzit in ultima vreme ca ar face.
Medicul tau merita toata stima si lauda mea, pentru faptul ca a vorbit cu tine si ati stabilit deja toate detaliile referitoare la modalitatea in care va decurge nasterea, pacat ca nu pot spune acelasi lucru si despre al meu.
Astept sa-mi spui daca se poate ceva, daca nu, nu e nici-o problema, oricum iti multumesc pentru intentie.
Cu siguranta ca bebita ta a luat in greutate si ca e bine, mai ai putin si o poti tine in sfirsit in brate.
Ma bucur ca stii deja ce trebuie sa iei cu tine la spital, eu am facut bagajul doar dupa ce am reusit sa iau de pe net.
Sa-mi fie invatare de minte si sa nu ma mai duc altadata cu sacul la pomul laudat=vezi mult stimatul si renumitul meu doctor ginecolog.
Criss, felicitari pentru nunta dar mai ales pentru sarcina.
Go to the top of the page

+Quote Post
cecylly
post Aug 29 2006, 10:21 AM
Post #192

Dependent

Member No.: 3

buna dimineata si scuze ca raspund cu oarece intarziere.
kalua multumesc pt poza si ajutor. sincera sa fiu eu nu am purtat sutien pe toata perioada sarcinii pt ca asa am invatat la scoala, ca sutienul strica sanul. si nu stiu daca sa-mi cumpar unul doar pt o luna cat m-am hotarat sa alaptez. am mai discutat cu vecinele mele, proaspete mamici si ele, si mi-au spus ca nu si-au cumparat si ca s-au descurcat de minune. chiar nu stiu ce sa fac. nu-i vorba de bani, dar si asa am cheltuit pana acum pe o gramada de haine pe care cu siguranta nu le voi mai purta niciodata.
alexa mii de scuze, dar inca nu am un raspuns pt tine.am sunat ieri toata dupa amiaza si la cabinet, si la doctor si la asistenta si nu mi-au raspuns, asta inseamna ca sunt in franta. da-mi un ragaz pana joi. daca nici joi nu raspund, oricum lunea viitoare, pe 4 sept, am programare si atunci SIGUR vorbesc cu el. ce ma ingrijoreaza pe mine, este ca ei doi sunt colegi. dar o intrebare putem pune, nu?
va pup si va doresc o zi buna!! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Alexa
post Aug 29 2006, 11:47 AM
Post #193

Dependent

Cecylly, nu-ti face probleme pentru raspuns, nu esti tu de vina ca nu ai reusit sa dai de cine trebuie, oricum am zis ca o las asa cum a picat, cum mi-o fi norocul acuma. Asa ca nu-l mai intreba nimic pe doctor, nu vreau sa creez probleme nimanui.
Despre sutien, faci cum crezi tu de cuviinta, eu am luat doar o bucata si as vrea sa mai iau inca unul.
Si asa sint cam suparata pentru faptul ca mi s-au lasat sinii-si eram tare mindra de ei, sper ca dupa nastere si alaptare, sa isi mai revina, oricum o sa ma apuc de regim si de exercitii, nu vreau sa ma las asa, chiar daca am luat nesperat de putine kilograme.
Va pup si mai vorbim!

+Quote Post
cecylly
post Aug 30 2006, 12:42 PM
Post #194

Dependent

alexa termina cu prostiile, nici sa nu te aud. daca tu consideri ca medicul tau nu te trateaza asa cum trebuie este DREPTUL TAU SA PLECI DE LA EL. iar eu oricum o sa vb cu filipescu pt tine.
cate kg ai pus pana acum? ai purtat sutien pe toata perioada sarcinii? pana la urma eu m-am hotarat: nu-mi cumpar, clar. si de dat sa suga ii dau doar o luna, pt ca altfel se lasa sanii cu toate exercitiile pe care le facem sa stii.
te pup si sper ca vineri cel tarziu sa-ti dau un raspuns. si nu mai fii suparata. nici eu nu sunt cu moralul prea bine, dar lasa ca mai avem putin si gata.
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Ala80
post Aug 30 2006, 01:05 PM
Post #195

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
Member No.: 194

Cecylly, dar e ok sa alaptezi doar atat? Eu stiam ca alaptatul este extrem de important pt sanatatea copilului si cu cat dureaza mai mult, cu atat e mai bine.

+Quote Post
mititik
post Aug 30 2006, 01:15 PM
Post #196

Membru de Onoare

Group: Obsedat
Member No.: 4

Eu stiu ca laptele de mama contine anticorpi si ajuta la cresterea imunitatii copilului, prevenirea infectiilor si anumitor boli ca diabetul sau meningita, ajuta chiar la dezvoltarea creierului copilului si e foarte important in dezvolatrea legaturii afectiv-sentimentale care se creaza intre bebe si mama!
E bine ca macar 3 luni sa ii dai sa suga, daca mai mult nu se poate!

+Quote Post
Alexa
post Aug 30 2006, 02:33 PM
Post #197

Dependent

Cecylly, mersi frumos pentru ajutor, esti o persoana cu suflet bun, insa m-am decis sa ramin la el asa cum o da Dumnezeu, in cel mai rau caz ma lasa pe miinile rezidentului lui, despre care am auzit ca s-ar descurca destul de bine.
Despre sutien, am purtat si nu prea. La inceputul sarcinii chiar eram incintata de forma si marimea pe care o luasera sinii mei, mai tirziu s-au pistruiat si s-au inchis la culoare in jurul areolei mamare iar acuma s-au cam lasat si asta ma deprima, ajunsesem la 33 de ani cu niste sini tepeni si nu purtam sutien decit la plaja sau cind purtam o bluza mai transparenta.
In rest, nu ma mai pot odihni noaptea cum trebuie, ma misc ca o balena pe uscat, merg la wc de nu stiu cite ori pe noapte si intr-un fel, abia astept sa nasc.
Nu vreau sa sune ca si cum m-as plinge-doamne fereste, iubesc copilul asta ca pe ochii din cap, insa starea de gravidie pe ultima suta de metri, e cam greu de suportat. Noroc ca s-a mai racorit pe afara.
La capitolul kilograme depuse, ma inscriu intre 8-9 kg pina acuma. Sper sa nu mai pun mai mult de 3 kg pina la sfirsitul sarcinii.
Eu de alaptat o sa alaptez daca o sa pot, am auzit ca asta te fereste pe mai tirziu de cancerul la sin, cit ai lapte ori dai copilului sa suga ori trebuie sa te mulgi altfel risti sa faci complicatii, furia laptelui, etc.
Sarcina nu trece din pacate peste noi toate fara nici-o modificare fizica, unele au norocul sa ramina ca inainte, altele arata chiar mai bine dupa o sarcina, eu din nefericire, constat niste schimbari care ma intristeaza dar pe care mi le-am asumat cind am hotarit sa aduc pe lume un copil. Asta e, macar sa trec cu bine de nastere, sa fim sanatosi cu totii, mama si copil, ca dupa aia, incet-incet, ma apuc de regim si slabit si sper sa fiu o mamica sexi. In fond, am doar 34 de ani si ma simt inca tinara si cocheta, asa gravida cum sint.
Cecylly, eu mai am fix 6 saptamini pina la DPN-ul calculat, dar pot aparea si surprize pe parcurs, vorba aceea, socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din tirg.

+Quote Post
cecylly
post Sep 3 2006, 11:24 AM
Post #198

Dependent

buna fetele!
alexa nu-mi vine sa cred ca asta e hotararea ta definitiva. nu ti-am mai scris pt ca intre timp am aflat ca doctorul meu este plecat in franta, dar maine oricum ma duc la control si as fi vorbit pt tine. in fine, cum doresti tu.
incearca sa gandesti putin pozitiv, te rog, daca poti. si eu m-am mandrit toata viata cu sanii, si la fel a si tine, la 37 ani pot spune ca am niste sani superbi (mama ce ma laud (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) ) asta nu inseamna ca dupa nastere se vor strica. doctorul meu m-a asigurat ca vor fi ca inainte daca nu alaptez mai mult de 2 luni si daca nu ma mulg. ei bine, cum eu sunt toma necredinciosul, o sa alaptez doar o luna, este hotararea mea definitiva si irevocabila. si asta daca nu voi avea ceva probleme cum am mai auzit la alte fete. in fond nici pe mine nu m-a alaptat mama si uite ca am ajuns totusi la varsta asta sanatoasa tun.
modificarile pe care le-a suferit organismul tau sunt absolut firesti, insa o sa ne revenim, stai linistita. eu sunt sigura ca voi slabi f repede, mai ales ca nici eu n-am pus decat tot 8-9 kg. iar daca alaptezi cred ca stii ca nu ai voie decat lactate fara grasimi si carne la gratar. asa ca nu-ti mai face probleme.
medeea toate starile astea de rau o sa treaca dupa luna a 3 a, asa ca mai ai putin de indurat. cum merg pregatirile de nunta? parca saptamana viitoare vei fi mireasa, n u? sau iar ma inseala memoria?
nu de alta, dar de cand am ramas insarcinata uit de la mana pana la gura, asa ca daca n-am retinut bine, te rog sa ma scuzi. uite, mai am 3 saptamani si nasc si sper ca-mi vine si mintea la loc. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif)
abia astept sa merg la control maine, sa vad cat a mai luat asta mica in greutate pt ca incepe sa fie din ce in ce mai greu s-o car dupa mine (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) . atunci cand misca si imi apasa pe vezica ma doare si ma ustura atat de tare incat imi dau lacrimile si singura mea dorinta este sa scap mai repede.
fetelor va pup si va doresc o duminica frumoasa!

ps alexa capul sus, nu mai e mult si scapam (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Alexa
post Sep 3 2006, 09:37 PM
Post #199

Dependent

Ei Cecylly, hotarirea mea nu e nici definitiva si nici irevocabila, sint destul de flexibila si maleabila cind e cazul insa acuma in saptamina 34, ce sa mai fac?, asta e, il dau naibii de doctor cu toanele lui si ma gindesc doar la momentul nasterii-macar am auzit ca e medic bun si cam asta ar trebui sa ma intereseze.
Eu mai am de facut un set de analize, asa recomanda "dumnealui" si miercuri sint la medicul de familie, apoi trebuie sa ajung si pe la Medicover sa fac un examen de secretie pentru streptococ B si gata am scapat.
Cu ocazia asta o sa vorbesc si cu medicul meu de familie cu care ma inteleg foarte bine si o sa-l intreb daca are cunostinte despre un medic ginecolog bun, care sa preia o graviduta pe ultima suta de metrii-asta numai pentru caz de forta majora.
Eu miine fac 34 de saptamini fix si intru in saptamina 35. Ma gindesc daca piticotul meu o sa vrea sa stea pina la termen in burtica sau o sa-mi faca o surpriza. Oricum, am vorbit cu ea si am rugat-o sa stea pina pe 23, ca sa imi dau si eu restantele si sa iasa balanta-nu vreau sa iasa fecioara de nici-o culoare.
Sper ca miine sa ne scrii cum a fost la control, ce greutate are bebita, etc.
P.S. Ce bine de tine ca mai ai doar 3 saptamini pina nasti, eu nu am nici-o certitudine in privinta asta si acuma stresul meu cel mai mare, e sa nu ma prinda momentul nasterii nepregatita, neepilata, etc.
Ma gindesc la Monicutza, ce-o face ea in concediu si cum s-o distra?!

+Quote Post
cecylly
post Sep 4 2006, 08:22 PM
Post #200

Dependent

buna seara1
alexa tu ma bagi in ceata definitiv. vrei sa vb cu filipescu? joi pot lua legatura cu el, daca te razgandesti te rog sa-mi spui. pana una alta spui ca te temi ca nu cumva tutunaru sa te lase pe mana unui asistent, asta inseamna ca el nu te va asista????? nu stiu ce sa zic, tu hotarasti, dar sa fiu in locul tau as pleca fara regrete.
am fost la doctor si vanessa are deja 2.339 gr. doctorul spune ca e ok, doar ca trebuie sa mai ia in greutate pana pe 26 cam 700 gr maxim, altfel.....
oricum ma mai duc la un control pe 21, pe 25 dimineata ma duc la spital sa-mi faca ultimul set de analize, iar pe 26 la 8 dimineata ma prezint pt operatie.
sa stii ca acelasi stres il am si eu cu epilatul, motiv pt care l-am intrebat cat dureaza sa-mi ia analizele pe 25 ca sa stiu cand ma programez la epilat, pedichiura si manichiura (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/morderis.gif) dupa cum observi medicul meu nu are toti boii acasa si vorbesc toate tampeniile cu el. ii pun o mie de intrebari si are radare sa-mi raspunda. chiar imi pare rau ca nu ma lasi sa vorbesc cu el pt tine. eu am incredere deplina in el, sincer.
si mie mi-e teama ca o sa nasc mai devreme si am tot felul de ganduri, noptile au devenit un chin, ma trezesc gandurile negre, nu mai pot dormi pe nicio parte, daca ridic ceva ma gandesc ca poate nasc, numai tampenii imi trec prin cap. colac peste pupaza iar este cald afara si simt ca fac apoplexie de la caldura, transpir iar ca porcul si am nervi. una peste alta abia astept sa scap. cine spune ca asta e cea mai frumoasa perioada din viata unei femei, sa ma ierte dzeu si cu tot respectul, spun ca mananca ...... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif)
alexa cred sincer ca ai mai mult de 34 saptamani. niciodata la mine nu s-a potrivit socoteala mea cu cea de la doctor. spre ex acum credeam ca sunt in saptamana 35 si de fapt sunt in 36. cum vine asta nu stiu.

cam asta ar fi, te pup si astept un semn de la tine. macar sa mergi la un cotrol, sa-l cunosti, sa stai de vorba cu el, macar atat. in cazul in care te primeste evident. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post

51 Pages V  « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 03:10 AM