IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

51 Pages V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Reply to this topicStart new topic
> De-ale graviditatii, Schimb de idei, pareri, sfaturi legate de sarcina
Alexa
post Sep 5 2006, 10:54 AM
Post #201

Dependent

Group: Dependent
From: Bucuresti
Member No.: 115

Cecylly, in primul rind, felicitari pentru bebita, pentru faptul ca e bine dezvoltata si pentru ca nu sint probleme. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
Cred ca te-am zapacit intr-adevar putin cu postarile mele, ideea era urmatoarea, sint nemultumita si dezamagita de dr. meu dar pentru faptul ca sint pe ultima suta de metrii cu sarcina, nu mai am ce sa fac si ramin la el in conditiile astea. Vrusesem intr-adevar sa vorbesti cu doctorul tau sa vezi daca ma poate lua si pe mine, dar dupa aceea m-am gindit sa nu-i fac probleme dat fiind faptul ca sint colegi la acelasi spital si am zis ca o las asa.
Concluzia finala, ramin la medicul meu, si sper sa nu regret lucrul asta. Referitor la faptul ca m-ar putea lasa pe miinile asistentului lui care intre timp am inteles ca a devenit si el doctor, am auzit de la foarte multe fete care sint la el, ca e posibil sa existe situatii in care ori este plecat din tara-pleaca foarte des, ori nu stiu din ce motive, nu mai ajunge la nastere si ii da indicatii fostului asistent si acesta ii preia pacientele. Norocul ar fi acela ca persoana respectiva este destul de bine pregatita si se descurca onorabil.
In alta ordine de idei, vorba ta, iar s-a facut cald si e destul de greu sa mai faci ceva pe o astfel de vreme, eu transpir toata ziua, am dureri de spate in zona lombara de zici ca mi-a bagat cineva un cutit si mi-l rasuceste, burta mi se intareste destul de frecvent si trebuie sa ma intind destul de des, altfel mi-e teama ca nu cumva dintr-o prostie sau prea mult efort, sa ma apuce o nastere prematura.
Ti-am spus ca am momente de panica, mai ales cind ma trezesc brusc in timpul noptii si ma gindesc ca nu o sa fac fata nasterii, etc, numai ginduri "incurajatoare" dupa cum vezi, asa ca uite ca ne asemanam destul de mult si gindim aproape identic in privinta asta.
Burtica mea s-a mai marit si am inceput sa am arsuri si usturimi chiar in unele parti ale stomacului si deja simt ca nu mai suport.
Intr-un fel, abia astept sa nasc si sa scap ca nu mai suport, ma misc ca o balena pe uscat, noaptea mi-ar trebui o macara sa ma intoarca asa de grea mi se para burta si aproape orice lucru pe care il fac, mi se pare ca necesita un efort supraomenesc.
Sa ai grija de tine si sa te menajezi, ca sa nu ai vreo surpriza si sa nasti mai devreme decit data la care ai fost programata pentru cezariana.
Eu de pe 11 septembrie intru in sesiunea de restante, mai am un an si termin si eu facultatea si vreau sa dau macar o parte din restante. Dupa 23 cind se termina sesiunea, astept ca bebita sa vina dintr-un moment in altul, o sa stau zilnic sa ma aranjez ca sa nu intru in panica in cazul in care o sa arat ca o maimutica sau o taranca necizelata. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) am oroare de astfel de situatii, doamne-fereste!
Iti doresc ca bebita ta sa ia cele 700 de grame necesare, sa fie sanatoasa si sa vina cu multa bucurie si voie buna pe lume. Daca se va putea, dupa nastere as veni sa te vad si eu, imi doresc tare mult sa te cunosc, poate mai tirziu, ne onoram una pe alta cu prezenta la botez, ce zici?
Pina atunci, sper sa mai vorbim si sa ne mai impartasim din ultimele detalii ale acestei perioade.
Te pup si hai sa fim tari, mai ales ca nu avem incotro, nu?! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Alexa
post Sep 5 2006, 02:35 PM
Post #202

Dependent

Hai ca am mai revenit ca sa scriu ceva. Stii ca povesteam acum citeva saptamini ca naste prietena mea cea mai buna, ei bine de atunci si inca in alte dati pina acuma, a tot fost alarma falsa de a ajuns biata fata in saptamina 42 si doctorita ei de la Municipal-care mai e si gravida in 7 luni, o tot amina si ii zicea ca ea nu provoaca nasterea ci asteapta sa se declanseze de la sine.
Ei bine, abia duminica seara au luat-o si pe ea in sfirsit contractiile, i-a curs ceva singe iar ieri de dimineata in drum spre spital, i s-a rupt apa chiar in masina.
Au internat-o iar desteapta aia de doctorita-cum dumnezeului o fi ajuns la aia nu stiu, a lasat-o in travaliu de ieri dimineata si pina acuma 2 ore, cind vazind ca nu se dilata cum trebuie si ca nu mai rezista nici fizic si psihic, a bagat-o in cezariana cu anestezie totala. Au un baietel de 3.600 iar ea inca nu isi revenise din efectul sedativelor, era la reanimare. Acuma m-a sunat si vorbea cu o voce tare pierita, nu a putut sa-mi spuna prea multe-probabil ca era doctorita linga ea, inca nu l-a vazut pe bebe dar a lasat clar sa se inteleaga ca alt copil nu-i mai trebuie, asta din cauza chinului prin care a putut sa treaca si mai ales prin experienta marcanta de ce nu, la care a fost supusa.
Asa ca draga mea Cecy, bine ca ai un doctor cu capul pe umeri, ca te-a programat deja pentru cezariana si ca nu te va lasa sa te chinui ca un ciine, doar pentru ca asa considera el ca e bine. Stau si ma gindesc, oare medicii astia au impresia ca femeile gravide, merg sa nasca cu usurinta cu care ti se scoate o masea sau ti se face o injectie, de sint atit de inumani si inconstienti?!
Mi s-a zbirlit parul pe mine, sper sa nu am parte de o situatie de genul asta.
Si iti spun sigur ca fata a cotizat la greu, ce ar fi patit saraca daca nu ar fi avut bani de dat?
Off, sa tot faci copii in tara asta!

+Quote Post
Diana.
post Sep 5 2006, 10:46 PM
Post #203

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Felicitari proaspetelor viitoare mamici, Medeea si Criss... ,mai da` ce vesti bune...

Despre ce spuneai tu Alexa... mama mea a avut parte de un "tratament asemanator", medicul ei, Dr.Teodoru era in concediu si de serviciu era un altul... fapt e ca tata l-a adus pe Teodoru pe sus in timp util, pentru ca altfel... nu mai existam la ora asta: cordonul ombilical imi era infasurat in jurul gitului si m-au scos cianotica, le-a fost frica sa nu cumva sa nu fi primit destul oxigen...

rahianestezia- daca te misti dupa chiar si numai putin, ai toate sansele sa te potcovesti cu niste migrene de sa nu mai scapi de ele toata viata.

Alaptatul: mai bine sini nitel lasati decit sistem imunitar "in cuie" pentru bebe. O luna de alaptat e prea putin: nici un lapte de pe lumea asta nu este atit de hranitor precum cel matern... mai ginditi-va...

+Quote Post
cecylly
post Sep 6 2006, 06:12 PM
Post #204

Dependent

Member No.: 3

doamne alexa, sa stii ca nu e singura de care aud. chiar si cumnata mea a trecut prin ceva asemanator. doctorita la care a fost pe toata perioada sarcinii si la care a cotizat la greu, s-a dus la munte cand ea trebuia sa nasca. asa ca a nascut cu o colega de-a ei care a macelarit-o in adevaratul sens al cuvantului. timp de 6 luni a fost un chin pt ea sa mearga la baie, avea hemoroizi cat o conopida, iar de viata sexuala nici nu s-a mai pus problema. asa ca nu ma mira nimic. cred ca daca mie mi-ar fi facut asa ceva, era vai si amar de viata ei de medic. direct la colegiul medicilor ma duceam si ii faceam reclamatie, ca sa nu mai spun ca nu iesea intrega din mainile sotului meu. este incalificabil si inacceptabil ce se intampla in sanatate.
diana pe mine mama nu m-a alaptat din acelasi motiv, sa nu-si strice sanii si uite ca am ajuns la 37 ani sanatoasa tun. eu atat ii dau si nimic de pe lumea asta nu-mi va schimba hotararea. cu atat mai mult cu cat medicul a fost de acord. am o prietena care are silicioane, insarcinata in 6 luni, iar ei i-a spus doctorul (mergem la acelasi medic) asa: "copilul creste oricum, isi face singur imunitate asa ca nu-i nicio problema daca nu vrei sa-l alaptezi"

+Quote Post
fortelady
post Sep 6 2006, 06:19 PM
Post #205

Musafir

QUOTE(Diana @ Sep 5 2006, 11:46 PM) *
Felicitari proaspetelor viitoare mamici, Medeea si Criss... ,mai da` ce vesti bune...

nu mai existam la ora asta: cordonul ombilical imi era infasurat in jurul gitului si m-au scos cianotica, le-a fost frica sa nu cumva sa nu fi primit destul oxigen...

off topic- diana, siiiiiigur nu esti clona mea? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) cam asta e si povestea mea.
conform calculelor lor, aveam cam 10% sanse sa scap cu viata si miiiiici de tot sa scap intreaga mintal (creier neoxigenat suficient 2 zile cat a durat travaliul mamei, pe care au macelarit-o ca sa poata sa ma scoata pe mine...).

fetelor, va pup ca n-am mai trecut de mult pe aici, si nastere usoara va doresc!

+Quote Post
Alexa
post Sep 6 2006, 07:35 PM
Post #206

Dependent

Ca sa vedeti si voi fetelor ce bine sint tratate in ziua de azi si mai ales in "tarisoara" noastra de dor, femeile insarcinate.
Diana si eu m-am nascut cu cordonul infasurat si cianotica, am stat si la incubator dupa cite stiu de la mama.
Fortelady, multumim pentru urare, chiar avem nevoie de multa bafta.
Cecy, poti fi sigura ca pe mine daca ma tinea aia mai mult de 8 ore in travaliu, ma ridicam si direct la conducerea spitalului mergeam, asa sontic-sontic.
Cu toate astea, imi pastrez tonul optimist si sper sa trec cu bine peste nastere.
Vreau sa-ti spun ca deja nu ma mai pot misca in unele momente, ma omoara spatele in special in zona rinichiului drept iar burta imi da uneori niste junghiuri de zici ca acuma nasc. Ca sa nu mai zic de bebelina, ca isi baga citeodata capul sau fundul in vezica mea, ca zic ca acuma isi da drumul pe "tobogan".
Sincera sa fiu, abia astept sa nasc, ca am ajuns sa ma misc ca o baba din aia deselata si nu-mi place deloc.

+Quote Post
fortelady
post Sep 7 2006, 09:35 AM
Post #207

Musafir

alexa, sa nu exageram -in cazul meu, asta se intampla acum aproape ...27 de ani. in ziua de Sf Ion; zapada de aprox 1m afara (a nins ca la nebuni in iarna aia, drumurile erau blocate si ambulantele nu puteau razbate prin nameti); doctorul care a asistat-o pe mama avea interdictie la cezariene (ii murise o pacienta pe masa....) iar al 2lea ginecolog din spital era si directorul si se numea Ion. si nu putea interveni pt ca.... bause saracu (nimeni nu il anuntase ca are gravida in travaliu de 2 zile in spital). si cum toate erau rationalizate, nici oxigen nu mai era (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) mi-au suflat aer cu palnia din plamanii lor proprii si personali (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/morderis.gif)
s-au schimbat multe in ziua de azi - macar la modul ca exista niste ecografii, ai acces mai usor la cezariana, exista anestezie epidurala etc.

oricum fetelor, eu sunt SIGURA ca la voi nu o sa fie cazul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) si ca totul o sa fie usor si frumos pentru voi.
si nu uitati sa ne puneti poze cu bebeii vostri!

+Quote Post
Alexa
post Sep 7 2006, 01:06 PM
Post #208

Dependent

Fortelady, nu am exagerat in cazul nimanui, eu m-am nascut acum 34 de ani si am avut aceeasi problema, cea cu cordonul ombilical infasurat in jurul gitului, cum a povestit Diana.
Crede-ma ca din pacate si in ziua de azi, mor foarte multi copii la nastere din cauza circularei de cordon, cu toate ecografele, etc, daca medicul care te urmareste nu-si da silinta sa te monitorizeze pina la capat si uite asa, bebelusi care s-au dezvoltat perfect normal pina la termen si care nu aveau nici-o problema de sanatate, au murit la nastere din cauza unor astfel de complicatii si a unor cadre medicale neprofesioniste.
Ce crezi ca e in sufletul acelor biete femei care s-au menajat pe toata perioada sarcinii, care au facut analize peste analize, care au facut unele sacrificii si care mai ales au cotizat la greu, cind in momentul mult-asteptat, al intilnirii cu bebelusul, afla ca din cauza unor medici incompetenti si dezinteresati, au pierdut tot ce aveau mai de pret?!
Eu sint inscrisa pe un site special pentru mamici si bebelusi si nu sint putine cazurile de acest gen, ba chiar fetele se anunta intre ele care sint medicii de care trebuie sa te feresti, ca sa nu patesti si tu la fel.
Asa ca din pacate, nici-o exagerare.
Azi am vorbit cu prietena mea, miine ii dau drumul, am vazut pozele cu bebele ei, este un scump si un dragalas si-mi povestea ca nu stiu din ce cauza s-a umplut de niste bubite rosii care o maninca groaznic si ca onor doctorita ei nu si-a dat silinta sa vina sa o vada dupa nastere decit dupa ce s-a facut putin scandal, nimeni nu se uita la ea sa-i spuna ce e cu bubitele si sa-i dea eventual ceva pentru acea mincarime, mai rau, citeva asistente au apostrofat-o cum ca nu de la ei a luat acele bubite pentru ca celelalte mamici nu au asa ceva, insa ea nu a acuzat pe nimeni, pur si simplu, vroia sa o vada cineva si sa-i spuna despre ce e vorba si sa-i dea ceva ca sa-i treaca.
Asa ca, judecati si voi astfel de situatii, ca eu una sint tot mai scirbita de ceea ce aud. Atita lipsa de omenie si de consideratie fata de o femeie gravida si apoi lauza, numai la noi in tara poti intilni.

+Quote Post
Diana.
post Sep 7 2006, 05:14 PM
Post #209

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

cecylly, io-s mai prapastioasa... normal, fiecare face cum doreste, doar nu `oi fi eu vreun guru... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)

Na, acum sintem 3 "clone" care erau sa nu mai fie... la mine in urma cu 33 de ani si ceva...

+Quote Post
fantasy
post Sep 8 2006, 10:50 AM
Post #210

Doar eu..

Group: Membru de Onoare
From: Peste tot..
Member No.: 120

Fetelor ma bag si eu in seama putin aici,sper sa u va suparati pe mine...
Am citit ceea ce spuneti voi ca se intampla in Romania,dar stati linistite ca nici afara nu e chiar mai bine...
Verisoasa mea a nascut saptamana trecuta in ceea ce vroia sa fie cea mai tare clinica din Florenta..Toate bune si frumoase,conditii super...dar acelasi comportament din partea doctorilor...A stat internata 2 zile in spital si intr-un final a nascut cu o asistenta,nici macar un rezident ceva....Pt ca doctorita plecase acasa si cu telefonul inchis.......asa ca la 5 dimineata cand au apucat-o durerile nu au gasit decat o amarata de asistenta care sa o asiste..si barbasu' care saracu mai avea putin si lesina....
A nascut o fetita de 4,135 kg,desi ea vroia cezariana doctorita a zis ca e mai bine sa nasca normal chiar daca e asa mare copilu... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/mad.gif) ....oricum era sa moara mama,copilu a stat 3 zile la incubator....

In fine nu vreau sa va sperii,sunt sigura ca voi v-ati ales doctorii mai bine..insa vroiam sa vedeti ca nici afara nu e chiar asa de "dulce" viata..ca sa spun asa....

Va doresc o nastere usoara si copii sanatosi si frumosi! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post

51 Pages V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 02:38 AM